18.–26.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][6]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Homofobista herjausta käyttänyt Justin Thomas: ”Pyydän nöyrimmin anteeksi”

Maailmanlistan kolmonen Justin Thomas ei puolustellut itseään kierroksen jälkeisessä haastattelussa. Kuva: Getty Images

Thomasin möläytys Havaijin turnauksessa välittyi mikrofonin välityksellä televisiokatselijan kuultavaksi.

Justin Thomas pahoitteli Havaijilla meneillään olevan Sentry Tournament of Champions -kilpailussa käyttämäänsä homofobista herjausta. Sanat pääsivät Thomasin suusta kolmannen kierroksen neljännellä reiällä, jossa hän missasi parimetrisen par-puttinsa.

Kierroksen jälkeisessä haastattelussa pelaaja pyysi anteeksi ikävää käytöstään.

”Ei tapahtuneelle ole mitään selitystä. Olen aikuinen ihminen, eikä minulla pitäisi olla mitään syytä sanoa tuollaista. Hirveä asia, ja olen todella hämmästynyt omasta käytöksestäni. Tämä ei kuvasta itseäni. Minä sen kuitenkin sanoin, ja kannan vastuun. Olen erittäin pahoillani”, Thomas kertoi Golf Channelin haastattelussa.

”Paha homma, olen aika sanaton. Tästä on otettava opikseen. Haluan vielä esittää nöyrimmät anteeksipyyntöni kaikkia kohtaan jota asia loukkasi, ja yritän olla parempi ihminen.”

Thomas pelasi viime vuoden voittajien turnauksessa lauantaina tuloksen 68 siirtyen kokonaistilanteeseen -17. Sungjae Imin kanssa viidettä sijaa jakava Thomas on kärkipaikkaa miehittäviä Ryan Palmeria ja Harris Englishiä neljä lyöntiä jäljessä.

Palmerin kolmannen kierroksen tulos 64 on turnauksen toistaiseksi paras noteeraus Kapaluan Plantation -kentällä, jonka par on poikkeuksellisesti 73. Bogittomalla kierroksellaan Palmer laittoi ison vaihteen päälle takaysillä tehden seitsemän viimeisen reiän jaksossa kuusi birdieä.

Myös Palmer kuuluu siihen joukkoon, jotka pääsivät kilpailuun takaoven kautta. PGA Tourin kalenterivuoden ensimmäinen turnaus on perinteisesti tarkoitettu vain edellisen vuoden voittajille, mutta ilman lisävoimia osallistujamäärä olisi jäänyt niukaksi. Vuonna 2020 turnauksia ja samalla voittajia oli ennätyksellisen vähän.

Espanjalaiset Jon Rahm ja Sergio Garcia sekä Norjan Viktor Hovland (-14) jakavat parhaina eurooppalaisina kymmenettä sijaa.

Olosuhteet Mauin saarella ovat olleet tulostehtailulle mainiot, sillä 42 pelaajasta 33:n kokonaistulos alittaa parin kaksinumeroisesti.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)

 • Petri Loikkanen says:

  Justin Thomas sanoi missatun putin jälkeen itselleen “faggot”. Siitäkö otsikot maailmalla ja joita Golfpiste kopioi? Pysyttäisiinkö erossa näistä jutuista, pls.

  • Kari Sirelius says:

   Kiitokset Petrille ja Titulle asiallisista mielipiteistä! ”Bad language” ei kuulu edes turhautuneen urheilijan sanavarastoon julkisesti. Vaikka sisällä kiehuu, sitä ei saa päästää muiden kuuluville kiroilemalla. ”Faggot” on varmasti vaisuimpia ilmauksia, eikä sitä edes kunnolla kuullut videolla, mutta se on sanana nykyisen amerikkalaisen linjauksen vastainen! Yleisesti käytetty ”Fuck” kuuluu lähes jokaisen sanavarastoon ja hiljaa itselle lausuttuna tuskin olisi aiheuttanut kansallista/kansainvälistä paheksuntaa. Naurettavaa pilkunpitelemistä, jonka ei tulisi ylittää julkisuuskynnystä. JT kuitenkin osoitti olevansa herrasmies!

 • Mr.Tilteist says:

  Todellakin ,tuohon ei pitäisi maailman kaatua ,mikä vaivaa nyky aikaa?etsimällä etsitään jotain mistä voi pahoittaa mielensä!? Todellakin ,ei kovinkaan kummoisen uutisen arvoinen juttu. Golfpiste älä lähde 7-päivää linjalle