Homan vuoro tuottaa Finaulle pettymys – ”Dodgers, Lakers ja minä” - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Homan vuoro tuottaa Finaulle pettymys – ”Dodgers, Lakers ja minä”

Max Homa tuuletti helpottuneena playoff-voittoaan Riviera Country Clubin 14. reiällä. Kuva: Getty Images

Genensis Invitational on syy sille, miksi Max Homa pelaa golfia. Nyt hän sai nimensä kisan pokaaliin.

Max Homa (-12) pääsi yli 72. reiän kirvelevästä virheestään taistellessaan playoffissa Los Angelesissa pelatun PGA Tourin kilpailun voittoon. Uusinnassa vastaan asettui Tony Finau, joka on uutterasti jahdannut uransa toista voittoa lähes viisi vuotta. Sitä tarjottiin hänelle nytkin huippupaikalta ensimmäisellä playoff-reiällä.

Pelaajilla riitti Tiger Woodsin isännöimässä Genesis Invitational -turnauksessa sunnuntaina urakoitavaa, kun kolmas kierros jäi monelta kovan tuulen ja myöhemmin pimeyden vuoksi kesken. Neljännelle kierrokselle lähdettiin Sam Burnsin kahden lyönnin johtoasemasta. Hän näytti päätöspäivänä pitkään yhdeltä voittajakandidaateista, kunnes teki takaysillä tukun kohtalokkaita bogeja.

Finau pelasi nousujohteisesti huippukierrosta, ja teki loppusuoralla kaksi tärkeätä birdieä. Tulos 64 oli kahdella lyönnillä sunnuntain paras sivuten hänen kovinta 18 reiän noteeraustaan PGA Tourilla. Finaun hyvä venytys ei silti näyttänyt riittävän uusintaan, kun Homa iski 18. reiän lähestymisensä 117 metristä aivan lipun viereen. Alle metrinen birdie-putti pyörähti kuitenkin hetken kuluttua reiän vasemman reunan kautta ohi.

Ensimmäisellä uusintareiällä (kentän 10.) Finaulle avautui hieno tilaisuus ottaa kauan kaipaamansa voitto. Kahden metrin päässä ollut birdie-putti oli utahilaiselle liikaa, eikä hän onnistunut seuraavalla reiällä (kentän 14.) pelastamaan bunkkerista ratkaisua venyttävää paria.

Homalle, 30, voitto oli uran toinen PGA Tourilla, ensimmäisen tultua vuoden 2019 Wells Fargo Championshipissä. Los Angelesin seudulla syntynyt pelaaja kertoi olleensa katsomassa Genesis Invitationalia (nimi vaihtunut useasti) ensimmäisen kerran jo kaksivuotiaana.

”Olen seurannut tätä kisaa koko ikäni, ja se on syy, miksi tulin kiintyneeksi golfiin. Enpä silloin joskus olisi osannut arvata, että nostelisin täällä pokaalia. Pelasin loistavasti. Los Angeles on mestareiden kaupunki, kuten tiedätte – Dodgers, Lakers ja nyt minä. Uskomaton fillis”, Homa sanoi.

Finau on maailmanlistalla sijalla 13, ja eturivin pelaajista tilastollisesti täysin omaa luokkaansa yhtä niukalla voittostatistiikalla.

Hän väläytti hyvää nousukuntoa jo viime viikon Pebble Beachin kilpailussa, missä tuli jaettu seitsemäs sija. Homa kiipesi maailmanlistan tuoreimmassa päivityksessä yli 50 pykälää sijalle 38, ja on hyvää vauhtia matkalla muun muassa WGC-sarjan reikäpelikilpailuun ja Masters Tournamentiin.

”Yritin 12 vuotta päästä heittämään ylävitosta Tiger Woodsin kanssa ja tänään sain häneltä pokaalin. Mieletön maailma”, Homa hehkutti Twitterissä.

Finaulle voiton valuminen sivu suun oli jälleen yksi pettymys muiden joukossa. Hän on ehtinyt koota edellisen ja ainoan PGA Tour -voittonsa, vuoden 2016 Puerto Ricon pikkukisan jälkeen peräti kymmenen kakkostilaa. Samassa jaksossa hän on sijoittunut 29 kertaa kymmenen parhaan joukkoon. Top-kympeistä toistakymmentä on top 3 -sijoituksia.

Finau on maailmanlistalla sijalla 13, ja eturivin pelaajista tilastollisesti täysin omaa luokkaansa yhtä niukalla voittostatistiikalla.

Sam Burns (-11) jäi uusinnasta lyönnin päähän ja oli kolmas. Espanjan Jon Rahm, Norjan Viktor Hovland ja Englannin Matthew Fitzpatrick olivat jaetulla viidennellä sijallaan kilpailun parhaat eurooppalaiset. Eroa kärkeen kertyi viisi lyöntiä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje