Holmes vuorostaan kuskin paikalle - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Holmes vuorostaan kuskin paikalle

J.B. Holmes lyömässä palloaan Quail Hollow -kentän viitosreiän bunkkerista kolmannella kierroksella. Kuva: © Getty Images

Phil Mickelson nousi lauantaina Pohjois-Carolinan Charlottessa meneillään olevan kilpailun kärkikahinoihin. Kauden paras henkilökohtainen kierrostulos, 63, toi hänet Wells Fargo Championshipissä kahden lyönnin päähän paalupaikkaan tarttuneesta J.B. Holmesista (-13).

Mickelson pisti parastaan kolmannen kierroksen ulosmenossa pelattuaan kuuden reiän jakson seitsemän alle. Seitsemän birdien ja yhden eaglen päivä oli huipentua 18:lla vielä yhteen birdieen, mutta pallo suostui vain keinahtamaan reiän reunalla tarkan wedge-lyönnin jälkeen.

Lefty johti kisaa maaliin tultuaan, kunnes Holmes otti kärkiaseman haltuunsa. Myös viimeisessä ryhmässä pelannut Martin Flores kiilasi päivän päätteeksi Mickelsonin edelle.

Mickelson arveli urakkansa jälkeen, ettei kokonaissaldo -11 riitä johtopaikkaan. Hän oli kuitenkin tyytyväinen päästäkseen pitkästä aikaa kunnolla taistelemaan turnauksen voitosta.

Holmes on ollut viime vuosina turnauksista sivussa monenlaisten terveydellisten syiden vuoksi. Kolmen vuoden takaisen aivoleikkauksen jälkeen hänen nilkkansa murtui viime kaudella, ja samaan aikaan ajoittui myös vasemman kyynärpään leikkaus.

”Olen taistellut lujasti päästäkseni takaisin terävälle huipulle. Voitto täällä olisi hieno palkinto siitä”, Holmes sanoi.

Floresin paras sijoitus PGA Tourilla on John Deere Classicin jaettu neljäs tila viime kaudelta. Tuolloin hän jäi lyönnin päähän kolmen miehen uusinnasta, jonka voitti niin ikään Dallasissa asuva Jordan Spieth.

Ensimmäistä kertaa viikonlopun kierroksilla johtopallossa pelannut Flores ei katsonut lauantaina kertaakaan tulostaululle. Hän ei myöskään antanut parhaan vireen kadota suurempiin tuuletteluihin upotettuaan kolmannen peräkkäisen birdieputin (12-metrinen) 12. viheriöllä.

”Aion iskeä huomenna taistelumentaliteetilla. Jos voitan, niin voitan. Jos en, niin sitten en. Mutta sen (voiton) eteen teen koko ajan työtä”, Flores sanoi.

Kevin Kisner (-10) on neljäntenä, myös Jason Bohn ja Justin Rose (-9) mahtuvat viiden joukkoon. Seitsemäntenä olevan Martin Kaymerin (-8) ero kärkeen venähti viiteen lyöntiin, lopussa lipsahtaneen kahden peräkkäisen bogin vuoksi.

Kolmen kierroksen jälkeen johdossa ollut pelaaja (Anthony Kim) on voittanut Wells Fargon viimeksi kuusi vuotta sitten. Tämän putken jatkuminen sopisi ainakin Mickelsonille, jonka kausi on ollut toistaiseksi tervanjuontia: viimeksi vuonna 2003 ilman voittoa PGA Tourilla jäänyt vasuri ei ole sijoittunut kertaakaan kymmenen joukkoon. Mickelson missasi myös Mastersin jatkokierrokset ensimmäisen kerran 17 vuoteen.

Tosin omat loukkaantumishuolensa ovat olleet hänelläkin…

Lähde: AP

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje