14.–21.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Hole-in-onen tehnyt Abraham Ancer taas askeleen lähempänä ensimmäistä voittoa

Abraham Ancer on jo hetken ollut pelinsä rakenteiden puolesta valmis isompaan menestykseen. Hänen olisi vain opittava päättämään turnaukset hieman kylmäpäisemmin. Kuva: Getty Images

Ancer potee eräänlaista "Tony Finau -syndroomaa". Kummallakaan ei ole ongelmia minkään muun paitsi voittamisen kanssa.

Torstaina käynnistyneen Travelers Championshipin ensimmäisellä kierroksella tuloksen 67 (-3) pelannut Abraham Ancer on jälleen yhden päivän lähempänä voittoa. Hän jakaa kilpailussa 33. sijaa, ja eroa kärkeen on seitsemän lyöntiä. Mikään ei tämän hetken sommitelmien perusteella viittaa, että voitto tulisi tänä sunnuntaina, mutta tulossa se on joka tapauksessa.

Ehkä yhden tilin aukeaminen Connecticutin kisan avauspäivänä on merkki tästä; meksikolainen teki  TPC River Highlands -kentän 16. reiällä rautakasillaan hole-in-onen, joka oli ensimmäinen hänen urallaan. Lyönti vain ei valitettavasti taltioitunut videolle.

Viime sunnuntaina käydyssä RBC Heritage -kilpailussa Ancerista oli jo lähellä tulla viides peräkkäinen pelaaja, joka on ottanut ensimmäisen PGA Tour -voittonsa Hilton Headin saarella. Viimeisen reiän birdie-putti jäi kuitenkin hieman lyhyeksi, eikä Webb Simpsonin tarvinnut lähteä uusintaan.

Eväät isoon pottiin saattoivat silti olla Hilton Headin saarella paremmat kuin muilla. Oklahoman yliopistossa amatöörivuosinaan college-golfia pelannut Ancer missasi koko viikon aikana vain keskimäärin 1,75 lähestymistä kierrosta kohden. Yksikään kilpailija ei ole pystynyt maintussa turnauksessa vastaavaan 40 vuoteen.

Hän nousi maailmanlistan viimeisimmässä päivityksessä sijalle 24, ja pitää hallussaan epämieluista kunniaa korkeimman listasijoituksen haltijana ilman pääkiertuevoittoja.

Kovilla sijoilla kyllästetty Ancer uskoo, että hänellä on kaikki tarvittavat ominaisuudet voittoihin. Pitää vain malttaa odottaa, että tulee viikko, jolloin kaikki asiat loksahtavat vähän paremmin kohdalleen kuin muilla.

”Ottaahan se koville. Etenkin viime viikolla, kun tuntui, että löin palloa paremmin kuin voittoon vaadittavalla tavalla. Golf on sellaista, täytyy vain jatkaa yrittämistä. Mitään ei ole tarvetta muuttaa pelissä tai harjoittelussa. Jatkan samaan malliin, ja luulen, että voittokin sieltä lopulta tulee”, hän sanoi.

Fletcha Azul -nimisen tequila-yhtiön liikekumppaninsa kanssa perustanut Ancer. 29, on haalinut vuonna 2018 alkaneella PGA Tour -urallaan runsaasti kovia sijoituksia. Koossa on 14 top 10 -sijoitusta, joista kolme on top-kolmosia. Tämän vuoden toinen kakkostila tuli tammikuussa pelatussa The American Expresss -turnauksessa.

Löytyy tilastoista pari voittoakin: Korn Ferry Tourilta vuodelta 2015 ja aussikiertueelta marraskuulta 2018, jolloin hän oli Australian Openin ykkönen.

”Tänä vuonna on tulossa vielä paljon kovia turnauksia, jotka pelataan vaativilla kentillä. Jostain syystä pidän enemmän vaikeammista areenoista. Paljon on positiivisia merkkejä ilmassa, ja odotan innolla, mitä ne kohdallani enteilevät”, Presidents Cupissa joukkueelleen 3,5 pistettä haalinut Ancer sanoi.

Meksikolainen ylemmän välisarjan nyrkkeilijä ja painoluokkansa hallitseva WBO-liiton maailmanmestari Saul ”El Canelo” Alvarez kuuluu Ancerin lähipiiriin ja henkisiin sparraajiin. Maansa tunnetuimpiin, ja maailman mittapuullakin poikkeuksellisen valovoimaisiin urheilijoihin kuuluva ”Canelo” tarjosi Twitterissä julkaistulla videolla Ancerille onnenpotkun, kun kausi jatkui muutama viikko sitten Texasissa.

Travelers Championshipissä paalulla oleva Mackenzie Hughes teki kierroksellaan kymmenen birdieä jääden par 70 -kentällä vain lyönnin päähän haamutuloksesta, 59. Siihen oli loppuun saakka loistavat mahdollisuudet, mutta 10. tiiltä aloittanut kanadalainen joutui tyytymään kierroksen päättäneellä yhdeksännellä reiällä par-tulokseen.

Hughes on saanut voittotilinsä auki PGA Tourilla. Tämä tapahtui reilut 3,5 vuotta sitten käydyssä RSM Classic -kilpailussa, missä hän veti pisimmän korren viiden pelaajan playoffissa. Hän karsiutui vuoden viidessä ensimmäisessä kilpailussaan, kunnes sijoittui viimeisessä ennen pitkää taukoa käydyssä Honda Classicissa toiseksi. Paluu kilpakentille oli ruosteinen, sillä Hughes karsiutui Texasissa ja oli viime viikon turnauksessa 70:s.

Hughesista kolmen lyönnin päässä toista sijaa jakavat Rory McIlroy, Xander Schauffele sekä Viktor Hovland. Sergio Garcia jakaa viidettä sijaa muun muassa Phil Mickelsonin kanssa, joka pelasi ensimmäisen kilpailukierroksensa 50-vuotiaana tulokseen 64.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje