Kilpagolf

Hole in one kruunasi Eemil Alajärven loistokisan Alps Tourilla

Eemil Alajärvi nousi jo kolkuttelemaan paikkaa Alps Tourin pistetilaston top 20:een. Kuva: Federico Capretti

Alajärvi saavutti Espanjassa uran kovimman sijoituksensa Alps Tourilla.

Eemil Alajärvi (-16) on saanut hyvän vauhdin päälle Euroopan satelliittikiertueisiin kuuluvalla Alps Tourilla. Hän pelasi Espanjan Aravellissa käydyn turnauksen päätöskierroksella tuloksen 68, ja nousi kolmannelta sijalta hienosti toiseksi.

Uran parhaan sijoituksen alppikiertueella kruunasi Aravell Golf & Country Clubin kentän yhdeksännellä reiällä tullut hole in one.

”Tänään etuysi oli hyvää, vaikka aloitin kolmen putin bogilla. Tein kuitenkin bogin jälkeen etuysille neljä birdietä ja hole in onen 9. reiällä Matkaa oli 182 metriä ja mailana rauta 6”, Alajärvi iloitsi.

”Takaysi oli vaikeampaa, mutta tänään tulos -3, ja kisan paras ammattilainen.”

Voittotaisteluun Alajärvellä ei ollut asiaa, sillä eroa voiton vieneeseen ranskalaisamatööri Tom Vaillantiin kertyi kuusi lyöntiä.

”Vaillant pelasi erittäin vakuuttavasti koko kisan. Ensimmäinen kerta, kun näen pelaajan, joka ei tee kentällä par-tulosta huonompaa koko kisan aikana. Oli hieno pelata häntä vastaan. Vaillant oli ehdottomasti paras koko kisan aikana, joten kaikki kunnia hänelle.”

Viime viikolla yhdeksänneksi Ranskassa sijoittunut Alajärvi otti jo kauden kolmannen ja kaikkiaan kuudennen top 10 -sijoituksensa Alps Tourilla.

”Itseluottamus on noussut onnistumisten myötä valtavasti. Lisäksi nousin rankingissa isosti. ja tästä taitaa myös saada maailmanlistalla pistetilin auki.”

Lauantain hole in one oli Alajärven uran toinen, ja ensimmäinen kilpailuissa. Edellinen tuli vain reilut 1,5 kuukautta sitten.

”Ensimmäisen holarini tein, kun kotikenttäni Aurinko Golf oli ensimmäistä päivää tällä kaudella auki 29. huhtikuuta. Pitkään siitä kaverit naljailivat, kun ei ollut osunut omalle kohdalle, mutta nyt niitä on jo kaksi”, hän naureskeli.

Vajaat 6000 euroa palkintorahaa kuitannut Alajärvi kiipesi kiertueen pistetilastossa 21:nneksi, kun viisi parasta saa kauden päätteeksi pelioikeuden Challenge Tourille.

Alps Tourin ja Alajärven kilpailut jatkuvat viikon kuluttua Etelä-Espanjassa aivan Portugalin rajalla sijaitsevassa Ayamontessa, Valle Guadiana Links -kentällä.