Hoffman heräsi uudelleen - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Hoffman heräsi uudelleen

Charley Hoffman odottaa Travelers Championshipin päätöskierroksella toisenlaista ratkaisua tänä vuonna. Kuva: All Over Press

Travelers Championshipin avauspäivänä vakuuttanut Charley Hoffman palasi tahmean kakkoskierroksen jälkeen takaisin kärkeen. Tulos 66 nosti kaksi kertaa PGA Tourilla voittaneen pelaajan kokonaistilanteeseen kymmenen alle. Samassa tilanteessa 54 reiän jälkeen ovat myös Bubba Watsonsekä Kanadan Graham DeLaet.

Hoffmanilla oli vuosi sitten jo toinen käsi kiinni Connecticutin turnauksen kiertopalkinnossa, kunnes kohtalo puuttui peliin. Hän pelasi kaksi viimeistä reikää kolme yli ja Marc Leishman meni kalkkiviivoilla ohi. Tällä kertaa Hoffman odottaa toisenlaista loppuratkaisua.

”Jos olen sunnuntaina 16. reiän jälkeen johdossa, on viimevuotinen avauslyönti 17:llä varmasti mielessäni”, Hoffman sanoi 66 lyönnin kierroksensa jälkeen. ”Mutta olen paljon kypsempi ja parempi pelaaja kuin vuosi sitten. En ole epävarma 17. avauksen suhteen.”

Watson johti kisaa kahdella lyönnillä kahden kierroksen jälkeen. Hän kasvatti johtonsa lauantain kierroksen puolivälissä neljään lyöntiin, mutta sisääntulo oli huono. Kuudella viimeisellä reiällä kolme bogia tehnyt Watson joutui päästämään Hoffmanin ja DeLaetin rinnalleen.

”Löin tänään muutaman todella hyvän laatulyönnin. Stten tuli muutama huono vaihe, mutta golf on sellaista. Minulla on edelleen hyvät mahdollisuudet ja siihen tässä aina pyritään”, Watson sanoi.

Chris Stroud ja Nick O’Hern jakavat neljättä sijaa, lyönnin päässä kärkitriosta. Tuloksen 65 lyönyt Ken Duke on kuudentena. Myös seitsemäntenä majaileva US Open -voittaja Justin Rose(-7) on täysin voittokamppailussa mukana.

Kanadan kaatosateet ja tulvat aiheuttivat PGA Tour Canadan turnauksen peruutuksen tällä viikolla Albertassa. Vahinkojen korjaamisesta tulee paljon kuluja ja siksi Graham DeLaet on päättänyt lahjoittaa avustuskassaan 1000 dollaria jokaisesta tekemästään birdiestä ja 2500 dollaria eaglesta.

”Tuo on pieni summa, mutta kaikesta on apua. Kanadassa on lähdetty avustustalkoisiin mukaan maanlaajuisesti”, DeLaet sanoi.

Tunnelma tiivistyy Arkansasissa

Pinnacle Country Clubilla pelattavassa Arkansas Championshipissä on tiedossa mielenkiintoinen päätöskierros. LPGA-kiertueen ohjelmaan kuuluvan kisan johtopaikkaa jakaa neljä pelaajaa: StacyLewis, Beatriz Recari, Chie Arimura ja So Yeon Ryu. He ovat 54 reiän jälkeen kokonaistilanteessa -10.

Nelikosta Lewisin, Recarin ja Arimuran peli on edennyt identtisesti; 67 lyönnin avauspäivän kierrosta seurasi lauantaina kaksi lyöntiä parempi tulos. Ryu on pelannut molemmat kierroksensa 66 lyönnillä.

Viidettä sijaa jakavien neljän pelaajan joukossa on myös maailmanlistan ykkönen Inbee Park. Korealaisen toisen kierroksen tulos oli 65 lyöntiä.

Kärjen tuntumassa ensimmäisen kierroksen jälkeen ollut Suzann Pettersen menetti lauantaina asemiaan. Tulos 70 pudotti norjalaisen sijalle 18, eroa kärkeen on viisi lyöntiä.

Muista pohjoismaalaisista Ruotsin Anna Nordqvist (-3) löytyy sijalta 33.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje