Hirsala testaa Finnish Tour -pelaajien kärsivällisyyden - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf

Hirsala testaa Finnish Tour -pelaajien kärsivällisyyden

Henri Satama janoaa huippusijoitusta Hirsalasta.

Kotimaan pääkiertueen kauden toinen osakilpailu käynnistyy keskiviikkona.

Audi Finnish PGA Golf Tourin kauden toinen osakilpailu käynnistyy keskiviikkona Hirsala Golfissa Kirkkonummella. Hirsalassa on viime vuosina pelattu niin Finnish Openin kuin Suomen PGA:n mestaruuskilpailuiden kaltaisia isoja kilpailuja, mutta tämä on ensimmäinen kerta, kun Hirsalassa pelataan Audi Finnish PGA Golf Tourin osakilpailu. Kilpailun palkintopotissa on 10 000 euroa.

Kauden avauskilpailussa Nordcenterissä voittoa juhlinut Lauri Ruuska ei ole tällä viikolla mukana, mutta muuten kilpailun nimilistalta löytyvät Suomen eturivin pelaajat. Nordcenterissä viidenneksi sijoittunut Nurmijärven Golfklubin Henri Satama povaa kilpailusta tiukkaa ja tasaista koitosta, jossa maltti on valttia.

”Hirsalan kenttä on sellainen, että siellä ei saa oikein missään vaiheessa hengähtää, vaan siellä pitää olla koko ajan hereillä. Pitää olla kärsivällinen, ja game planin pitää olla kunnossa”, Satama ennustaa.

Hirsalan kenttä ei ole mikään draivikuninkaiden kenttä, vaan enemmänkin tarkkojen pelaajien areena, jossa Sataman korostama kärsivällisyys on avainasemassa.

”Kentällä on paljon hankalia paikkoja, varsinkin jos tuuli tulee mukaan peliin. Ja kentän lopetusväylät, 17 ja 18, ovat todella vaikeita. Pitää olla hereillä loppuun asti, jos meinaa saada hyvän tuloksen”, Satama muistuttaa.

Emilia Tukiaisen peli kulkee tällä hetkellä hyvässä myötätuulessa.

Naisten kilpailun yhtenä ennakkosuosikeista starttaava Karelia Golfin Emilia Tukiainen ei ole aiemmin pelannut Hirsalassa. Hän kävi pelaamassa pari harjoituskierrosta ennen kilpailua, ja niiden perusteella hänelle tuli varsin selkeä kuva kentästä.

”Kenttä on erinomaisessa kunnossa, varsinkin viheriöt. Kenttä myös tuntuisi olevan sopivan mittainen meille naisille, ei mikään liian pitkä”, Nordcenterissä niukasti toiseksi jäänyt Tukiainen kertoo.

Kilpailu käynnistyy keskiviikkoaamuna kello 8.00, ja voittajat ovat selvillä perjantaina iltapäivällä.

Lähde: Audi Finnish PGA Golf Tourin tiedote

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje