Hinako Shibuno Women’s British Openin valtiatar – ei säästellyt voittoputissa piiruakaan - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Hinako Shibuno Women's British Openin valtiatar – ei säästellyt voittoputissa piiruakaan

Shibunon ensimmäinen kilpailu kotimaansa ulkopuolella päättyi parhaalla mahdollisella tavalla. Kuva: Richard Heathcote/Getty Images

Voittokamppailusta muodostui trilleri.

Japanin Hinako Shibuno voitti kauden viimeisen major-turnauksen Englannissa Woburn Golfissa. Shibuno lähti kärjestä viimeiseen päivään, mutta sai useammankin uhkaajan neljännen kierroksen edetessä. Lähimmäksi pääsi USA:n Lizette Salas, joka joutui taipumaan lyönnin erolla kakkoseksi.

Kuten majoreihin kuuluukin, kisan viimeisestä kierroksesta muodostui huippuluokan jännitysnäytelmä. Kärkiryhmien ollessa sisääntulojensa puolivälissä, viisi pelaajaa jahtasi kiivaasti voittopystiä. Salaksella oli ollut vauhti päällä heti alusta asti ja hän teki 11 reikään seitsemän birdieä ja yhden bogeyn. Shibunon etulenkki oli huomattavasti vaisumpi. Japanilainen pelasi sen yhden yli parin.

Shibuno syttyi liekkeihin viimeisellä yhdeksällä reiällä. Salas jatkoi tyylikästä peliä kierroksen loppuun saakka. Amerikkalaisella oli hyvä tilaisuus tehdä birdie 18 reiälle, mutta reilu parimetrinen putti meni niin sanotusti tolpan kautta ohi. Näin Shibuno oli Salaksen kanssa tasoissa saavuttuaan viimeiselle viheriölle.

20-vuotiaalla japanilaisella oli lähestymislyöntinsä jälkeen kuusimetrinen putti voittoon. Ja millä tavalla Shibuno siitä suoriutuikaan! Hän laittoi pallon suorastaan tykkinä liikkeelle ja upotti birdieputtinsa keskeltä kuppia takalankkia kunnolla kolauttaen. Pallo olisi ohi mennessään rullannut metrien päähän reiästä. Shibuno otti vielä woburnilaisyleisön haltuunsa tuulettaen jo ennen kuin pallo oli reiässä.

Shibuno ei ollut ennakkosuosikki kisaan lähtiessään. Tulokaskauttaan Japanin LPGA:lla pelaava nuorukainen ei ollut aikaisemmin kilpaillut kertaakaan kotimaansa ulkopuolella. Ennen kuin hän oli saapunut kisapaikalle, japanilainen luuli kisakentän olevan perinteinen links-kenttä. Totuus oli jotain aivan muuta sillä Woburn Golfin Marquess-kenttä on puistomainen metsäkenttä. Alati hymyilevä Shibuno sulatti olemuksellaan naisten huippugolfia seuraavien ihmisten sydämet ja saikin sosiaalisessa mediassa lempinimen ”Hymyilevä Tuhkimo”.

Sibuno on toinen japanilainen, joka on juhlinut naisten major-kilpailun voittoa. Edellisestä japanilaisvoitosta on aikaa jo yli 40 vuotta. Voitollaan Shibuno tienasi palkintorahaa reilut 600 000 euroa ja pelioikeuden LPGA-kiertueelle.

Eurooppalaisista parhaiten sijoittuivat Ranskan Celine Boutier (6.) ja Espanjan Carlota Giganda (7.).

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje