Hill Sidessa pelataan naisten Euroopan Touria kaudella 2015 - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Hill Sidessa pelataan naisten Euroopan Touria kaudella 2015

Hanna-Leena Ronkainen on laittanut kunnolla tuulemaan aktiiviuransa jälkeen. Vieressä Suomen lupaavimpiin tyttöjunioreihin lukeutuva Matilda Castrén.

HLR Golf Academy on tehnyt aiesopimuksen Ladies European Tourin tuomisesta Suomeen kesästä 2015 alkaen. Euroopan naisten pääkiertuetta pelattiin edellisen kerran Suomessa vuosina 2005-2011 Helsingin Talissa.

HLR Golf Academy on pohjustanut huipputapahtuman rakentamista järjestämällä naisten haastajakiertueen (LET Access Series, LETAS) osakilpailua vuodesta 2012 yhteistyössä Hill Side Golfin ja Suomen Golfliiton kanssa.

Viime vuonna pelattiin 30 000 euron palkintopotista, tänä vuonna palkintorahaa jaetaan 40 000 euroa. Panostus jatkuu, sillä ensi vuodeksi on sovittu 50 000 euron palkintopotti, joka pitää HLR Golf Academy Openin edelleen selkeästi haastajakiertueen (LETAS) suurimpana kisana. Kilpailua on jatkuvasti kehitetty kohti nyt realisoituvaa LET-statusta.

Neuvottelut LET-organisaation kanssa ovat edenneet ripeästi ja hyvässä hengessä. Meneillään on yksityiskohtien viimeistely, kuten esimerkiksi LET-kisakalenterista sopivan paikan vahvistaminen.

”Myös Suomen Golfliiton kanssa on neuvoteltu hyvässä yhteisymmärryksessä ja lähtökohtaisesti molemmilla on ollut sama huoli naisten ammattilais- ja amatöörikisojen vähenemisestä Suomessa. Yhteisenä pyrkimyksenä on myös LETAS-kisan säilyttäminen Suomessa jatkossakin. Pyrimme löytämään ratkaisun, jolla molemmat kisat saataisiin jollakin tavalla yhdistettyä”, sanoo Hanna-Leena Ronkainen, nainen HLR Golf Academyn takana.

”Talin kisat osoittivat myös, että LET-tason tapahtuma nostaa yleisön ja median mielenkiinnon aivan uudelle tasolle. Tämän varmasti huomioivat yritykset ja yhteistyökumppanit markkinointipanostuksia miettiessään. 300 000 euron palkintopotin kerääminen yhteistyökumppaneilta on vaativa tehtävä, mutta kaikki alustavat keskustelut ja esisopimukset antoivat mahdollisuuden vihreälle valolle.”

”Muutamme myös hieman roolejamme Suomen Golfliiton kanssa. Kannamme edelleen taloudellisen riskin, mutta otamme itsellemme enemmän promoottorin roolia. Liiton rooli painottuu enemmän varsinaiseen kilpailuun ja sen pyörittämiseen LET-organisaation kanssa.”, Ronkainen jatkaa.

Hyppäys LETAS-kiertueelta LET-kategoriaan on valtava. Koko LETAS-kiertueen yhteenlaskettu palkintopotti on tänä vuonna reilut 400 000 euroa. Ladies European Tour (LET) on naisten pääkiertue Euroopassa. Sen palkintorahat ovat tänä vuonna vähintään 200 000 euroa. Suurimmat kilpailut ovat 2,5 miljoonan euron Evian Masters Ranskassa ja 1,9 miljoonan euron British Open.

Niiden jälkeen suurin kilpailu onkin 500 000 euron Omega Dubai Ladies Masters. Useimpien kilpailujen palkintopotti vaihtelee 200 000 ja 400 000 euron välillä.

Ville Nurmi luottaa että Hill Sidestä löytyy kaikki tarvittava LET-turnauksen järjestämiseen.

Ville Nurmi luottaa että Hill Sidestä löytyy kaikki tarvittava LET-turnauksen järjestämiseen.

Hill Side Golfin toimitusjohtaja Ville Nurmi on vakuuttunut siitä, että kentän fasiliteetit riittävät myös Euroopan korkeimman tason kilpailuissa.

”Viime vuoden ja tämän vuoden kilpailuvalmistelut ovat osoittaneet, että meiltä löytyy kaikki tarvittava LET-kilpailun järjestämiseen alkaen innokkaista vapaaehtoisista, sitoutuneesta henkilökunnasta ja hyvistä yhteistyökumppaneista”, Ville Nurmi sanoo.

Suomen Golfliiton kilpailupäällikkö Juha Juvonen on iloinen asioiden etenemisestä.

”Naisten kilpagolf on kehittynyt Suomessa viime vuosina isoin askelin. Siitä kertovat esimerkiksi amatöörien MM- ja EM-joukkuepronssit ja Krista Bakkerin henkilökohtainen EM-mitali. Mutta amatöörien matka Euroopan huipulle on pitkä. Sitä matkaa lyhentää LET-kilpailun järjestäminen kotimaassa. Järjestämällä kilpailu Suomessa saamme myös pelaajillemme vaihtokortteja muualla pelattaviin vastaaviin tapahtumiin”, Juvonen painottaa.

” LET- ja LETAS-kilpailun tuominen Suomeen vahvistaa merkittävällä tavalla suomalaisten pelaajien mahdollisuuksia nousta kansainvälisillä rankinglistoilla. Sen vuoksi Hanna-Leena Ronkainen taustajoukkoineen ansaitsee jo tässä vaiheessa suuret kiitokset ja kaiken tuen rakentaessaan entistä korkeatasoisempia kilpailuja”, toteaa Juvonen.

Suomen Golfliiton toiminnanjohtaja Petri Peltoniemi tervehtii myös ilolla suunitelmia HLR Golf Academy Openin nostamisesta eurooppalaisen golfin pääsarjaan.

”Toivomme, että yritykset ja kumppanit löytävät tästä jatkuvasti kehittyvästä HLR Golf Academy Openista uuden kanavan saavuttaa eurooppalaista näkyvyyttä. Etsimme myös tavan, jolla RioGolf-tapahtumia voidaan yhdistää tähän kilpailuun, koska HLR Golf Academy Open on tästä vuodesta lähtien olennainen osa sillä tiellä, jolla suomalaispelaajat valmistautuvat Rio de Janeiron olympiakisoihin vuonna 2016”, Peltoniemi sanoo.

LETAS-turnauksessa kaikki valmiina

Suomen naisgolfin ykköstapahtuma HLR Golf Academy Open käynnistyy perjantaina. Suomalaisittain kisa on paitsi iso näytönpaikka kotimaisille pelaajille myös tärkeä kilpailu Ladies Access Tourin pelaajille, jotka tavoittelevat paikkaa Euroopan kiertueelle tulevaksi kaudeksi.

Kisa on kiertueen kauden suurin ja suuri kiitos kuuluu kisan pääyhteistyökumppani HLR Golf Academylle. Palkintopotissa on jaettavaa 40 000 euroa. Videolla näkemyksiään alkavasta kilpailusta kertovat järjestelyistä suuressa vastuussa oleva Hanna-Leena Ronkainen, joka myös itse tavoittelee kisassa menestystä sekä kiertueen rankingissa parhaana suomalaisena oleva Linda Henriksson.

”Oma tavoitteeni olisi päästä pelaamaan kisassa kaikki kolme kierrosta. Saa nähdä miten suomalaiset pärjäävät, mutta tärkeää on, että saamme edes pelata tämän tason ammattilaiskisaa Suomessa. Toivottavasti tapahtumasta tulee suuri menestys”, Ronkainen luonnehtii videolla.

Henriksson oli kilpailussa viime vuonna paras suomalainen sijoittuen kolmanneksi. Tavoite on tänä vuonna päästä entistä korkeammalle.

”Jos pallon pitää hyvin väylällä, niin paikkoja aukeaa hyviin tuloksiin. Tavoite on tietenkin parantaa viime vuodesta. Kyseessä on todella tärkeä kilpailu”, Henriksson kertoo haastattelussa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje