Hill Siden LETAS-kisan tulevaisuudesta neuvotellaan lähiaikoina - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LET Access Series

Hill Siden LETAS-kisan tulevaisuudesta neuvotellaan lähiaikoina

Kilpailun huomioarvon kannalta olisi tärkeää, että Ursula Wikström ja Suomen muut huiput nähtäisiin Hill Sidessa myös tulevina vuosina. Kuva: LET/Tristan Jones

Hill Side Golfissa Vihdissä pelataan parhaillaan HLR Golf Academy -kilpailua. Se kuuulu naisten haastajakiertueen eli LETAS-kiertueen ohjelmaan. Kilpailu on keskeytetty ukkosen takia, mutta se saadaan todennäköisesti vietyä päätökseen illan aikana.

Myös kilpailun tulevaisuus vaikuttaa valoisalta, vaikka päätöksiä jatkon suhteen ei ole vielä tehty.

HLR Golf Academy on kantanut taloudellisen päävastuun Hill Sidessa pelatusta LETAS-kilpailusta neljänä viime vuonna. Hanna-Leena ja Jari Ronkainen haluavat olla mukana järjestämässä kilpailua myös jatkossa, mutta tiukentuneessa taloustilanteessa he eivät halua enää kantaa päävastuuta kisan läpiviennistä.

”Kolmena ensimmäisenä vuonna teimme pientä voittoakin, mutta tänä vuonna menee miinukselle. Kyse on etenkin varainhankinnasta, joka on entistä vaikeampaa tässä taloustilanteessa”, Jari Ronkainen sanoo.

Taloustilanne on heijastunut myös kisan palkintopottiin, joka kasvoi kolmena ensimmäisenä vuonna. Kun vuosi sitten potissa oli 50 000, kilpailtiin tänä vuonna enää 35 000 euron palkintopotista.

LETAS-kiertueella maksimi palkintosumma on 70 000. Pelaajia löytyy kuitenkin kaikkiin kisoihin, sillä kisakalenterissa ei ole kisoja tungokseksi asti.

Myös moni LET-pelaaja kilpailee mielellään LETAS-kiertueella, kun LET:llä kilpailuiden määrä on ollut vähenemään päin.

Pelaajat, joilla on LET:n pelioikeus eivät kuitenkaan kiertueen sääntöjen puitteissa voi osallistua kuin kolmeen LETAS-kisaan kauden aikana, elleivät sitten saa järjestäjiltä villejä kortteja.

Jari Ronkainen näkisi Suomen LET-pelaajat mielellään kentällä myös ensi vuonna, sikäli kun kilpailun jatkosta päästään sopimukseen. Palkintopotin hän toivoo ensi vuonna olevan nykyistä korkeammalla tasolla.

”Me haluaisimme järjestää kisan pari kolme viikkoa aikaisemmin. Haaste on lähinnä se, että se ei osu samaan aikaan Challenge Tourin tai LET:n kisan kanssa”, hän valottaa.

Kisan näyttämönä toiminut Hill Side Golf haluaa olla jatkossakin mukana, ja on jopa valmis lisäämään panostustaan. Sekin peräänkuuluttaa yhteistä ja entistä laajapohjaisempaa vastuunjakoa.

”Jäsenemme ovat ottaneet kisan todella myönteisesti vastaan ja vapaaehtoisia, jotka monella tavalla mahdollistavat kisan toteutumisen on aina löytynyt hyvin. Paikallinen kyläyhdistyskin ilmoitti olevansa valmis olemaan mukana kotimajoituksien järjestämisessä”, Hill Siden toimitusjohtaja Kari Piippo kertoo.

Myös Golfliitto näkee kilpailun jatkumisen tärkeänä Suomen noususuunnassa olevan naisgolfin kannalta. Liiton hallitus kokoontuu ensi maanantaina ja asia on todennäköisesti pöydällä jo silloin.

Hill Sidessa kisa on koettu positiivisena monella tapaa. Tapahtuman huomioarvo on näkynyt myös Valley-kentän kierrosmäärässä, joka on kuluvalla kaudella kasvanut noin yhdeksän prosenttia.

Kenttää, jolla järjestettiin myös muita merkittäviä kilpailuita kauden aikana, on pidetty lähes kisakunnossa koko kesän ajan. Kisaviikolla viheriöiden leikkuukorkeutta pudotettiin hieman, mutta muita merkittäviä muutoksia hoitosuunnitelmaan ei tarvinnut tehdä.

Kilpailun tulevaisuus selviää todennäköisesti jo lähiviikkoina. Vaikka neuvoteltavaa riittää, ovat näkymät kisan tulevaisuuden suhteen valoisat.

Golfliiton liittovaltuuston puheenjohtaja Harri Kainulainen näkee, että kilpailun arvo Suomen naisgolfille on niin suuri, että se järjestetään tavalla tai toisella jatkossakin.

”Tämä on ainoa tällainen kisa Suomessa, joten kyllä meidän on pystyttävä tulevaisuudessakin tarjoamaan samanlainen mahdollisuus ammattilaisillemme ja myös amatööreille. Naisgolf on meillä painopistealueena myös Golfliiton strategiassa, joten asia on silläkin tavalla tärkeä”, Kainulainen kommentoi.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (6 kpl)