Hietalalla, Hellbergillä ja Barrettilla paras tuntuma Hirsalan huippunopeisiin viheriöihin - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf

Hietalalla, Hellbergillä ja Barrettilla paras tuntuma Hirsalan huippunopeisiin viheriöihin

Alex Hietala tähyää kohti kauden avausvoittoaan Audi Finnish PGA Golf Tourilla.

Audi Finnish PGA Golf Tourin kauden toiseksi viimeinen osakilpailu käynnistyi torstaina Hirsala Golfissa.

Alex Hietala oli sanojensa mittainen mies, kun hän ennen Hirsala Golfissa pelattavaa Audi Finnish PGA Golf Tourin osakilpailua sanoi lähtevänsä kilpailuun voitto mielessään. Avauskierroksen jälkeen Hietalan nimi löytyy tuloslistan kärjestä yhdessä kotikentällään pelanneen Niclas Hellbergin kanssa. Molemmat pelasivat tuloksen -4.

Naisamatöörien sarjassa Daniella Barrett pelasi myös tuloksen -4, jolla irtoaa viiden lyönnin johtoasema ensimmäisen päivän päätteeksi.

Hirsalan kenttä oli hiottu Audi Finnish PGA Golf Tourin osakilpailun ja Suomen PGA:n mestaruuskilpailuiden arvoiseen kuntoon, ja varsinkin huippunopeat viheriöt olivat pelaajien mieleen.

”Greenit ovat erinomaisessa kunnossa, eikä tällaisia nopeuksia ole hirveän monessa paikassa tullut vastaan – ainakaan Suomessa. Ja onhan niissä myös muotoja, niin saa kivasti lirutella palloja kumpujen kautta reikään”, Hietala kertoi naama hymyssä.

Vasemmalta puolelta palloa lyövän Hietalan peli oli kokonaisuudessaan vahvaa, ja se miellytti Kullo Golfin peluria.

”Oli kaikin puolin ehjä päivä, ja tänään tuli iso läjä ehjiä lyöntejä. Sen puoleen oli hyvät mahdollisuudet tehdä tulosta. Täällä kun saa avauksen väylälle, on aina hyvässä birdiepaikassa”, Hietala jatkoi.

Yleisessä sarjassa tuloslistan kärkiviisikkoa Hietalan ja Hellbergin lisäksi täydentävät Albert Eckhardt (-3), Henri Lahdenperä (-3) ja Ken-Marten Soo (-3).

Naisissa Daniella Barrett eteni Hirsalan kentällä pyörremyrskyn lailla. Aura Golfia edustavan Barrettin korttiin merkattiin huikeat seitsemän birdieä ja yksi eagle. Mukaan mahtui myös neljä bogia ja yksi harmittava tuplabogey.

Barrett kertoi, että hänen taktiikkanaan oli ottaa kaikki hyöty irti kentän viidestä par 5 -reiästä, ja hän myös onnistui taktiikassaan upeasti.

”Puttasin tänään hyvin, ja sain kaikki par-femmat kahdella päälle. Tein niille kaikille birdiet ja myös sen yhden eaglen. Se oli varmaan 18-metrinen putti, joka meni sisään”, Barrett iloitsi onnistumisestaan.

Viisi lyöntiä Barrettin perässä on kaksikko Katri Bakker – Karola Soe. Heidän takanaan tulevat Oona Kuronen (+2) ja Emilia Tukiainen (+2).

Kilpailu jatkuu perjantaina, jolloin oman urakkansa aloittavat myös PGA:n seniorijäsenet, jotka pelaavat 36 reiän kilpailun omista mestaruuksistaan.

Lähde: Tiedote

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje