Hienosti taistelleelle Castrenille niukka karsiutuminen U.S. Open -tasoisella kentällä - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Hienosti taistelleelle Castrenille niukka karsiutuminen U.S. Open -tasoisella kentällä

Matilda Castren kaatui vuoden ensimmäisessä Yhdysvalloissa pelattavassa LPGA-kilpailussa saappaat jalassa.

Matilda Castren oli toisen kierroksen parhaimmistoa Ohion turnauksessa.

Matilda Castren (+7) yltyi Toledossa Ohiossa meneillään olevan LPGA-kilpailun toisena päivänä erinomaiseen peliesitykseen. Hän käytti kierrokseensa 72 lyöntiä jääden lopulta vain lyönnin päähän turnauksen jatkopaikasta.

Castren teki lauantaina neljä birdieä ja neljä bogia. Tapahtumarikkain vaihe osui jälkimmäiselle (1–9) kenttäpuoliskolle, missä reikätuloksista vain kolmannes oli pareja.

Par-tulos, 72, oli päivän parhaimmistoa, sillä ainoastaan yhdeksän kilpailijaa kirjasi toisella kierroksella kovemman noteerauksen.

”Hyvää oli peli tänään, ja jään varmaan kahdella lyönnillä cutista. Helposti nuo kaksi lyöntiä keksii kierroksilta, mutta semmoista tämä golf välillä on. Kiva saada tänään kuitenkin hyvä kierros kirjoille”, Castren sanoi vielä tietämättä mihin kohtaan cut-raja asettuu.

Ensi vuoden Solheim Cupin näyttämönä toimiva Inverness Clubin kenttä on tarjonnut kilpailussa pelaajille kovan haasteen.

”Kenttä oli kuulemieni perusteella U.S. Open -tasoinen, joten olen tämän päivän peliin ihan tyytyväinen. Huippukenttä, ja viritetty kovaan kuntoon meille, hyvä testi siis. Oma tekeminen tuntuu hyvältä, joten kiva on päästä taas ensi viikolla kisaamaan.”

Tulevan viikon Marathon Classic käydään niin ikään Ohiossa. Sylvaniassa pelattava kilpailu alkaa torstaina.

LPGA Drive On Championshipissä Ranskan Celine Boutier ja Englannin Jodi Ewart Shadoff nousivat jakamaan kärkipaikkaa USA:n Danielle Kangin kanssa. Kokonaistilanteessa viisi alle oleva kolmikko pelasi lauantain kierroksella (71−72−73) Castrenin kanssa tasapäisesti.

Sijaa 32 jakavat Ruotsin Madelene Sagström ja Anna Nordqvist (+3) jatkavat parhaina pohjoismaalaisina päätöskierrokselle.

Toledon turnaus on ensimmäinen koitos LPGA:lla sitten helmikuun puolivälin. Koronapandemian yli viideksi kuukaudeksi keskeyttämällä kaudella on pelattu vasta neljä kilpailua, joista Castren on osallistunut yhteen. Suomalainen eteni Australian Victoriassa käydyssä ISPS Handa Vic Openissa jatkoon, mutta karsiutui kisan toisessa cutissa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje