Mikko Korhonen on pudonnut cutista viimeksi maaliskuussa – nyt huippufutarin vieraana Walesissa - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Mikko Korhonen on pudonnut cutista viimeksi maaliskuussa – nyt huippufutarin vieraana Walesissa

Mikko Korhonen sivaltaa seuraavan kerran palloa Celtic Manorissa. Kuva: Getty Images

Korhonen on selvittänyt karsintarajan DP World Tourilla kymmenessä edellisessä turnauksessaan.

Mikko Korhonen ja Tapio Pulkkanen ovat torstaina Walesissa Celtic Manor Resortissa alkavan DP World Tourin kilpailun ainoat suomalaisosallistujat. Korhonen päättää Ryder Cupistakin tutulla Twenty Ten -kentällä kuukauden pituisen kilpailutaukonsa.

Helsinkiläinen jatkaa kauttaan mielenkiintoisesta tilanteesta, sillä hän on selvittänyt turnauksen cut-rajan kymmenessä peräkkäisessä kilpailussaan. Maaliskuun puolivälin jälkeen alkaneen jakson paras saavutus on toukokuun British Mastersissa tullut kahdeksas tila, joka on myös hänen kovin sijoituksensa kuluvalla kaudella.

Kahden top 10 -sijoituksen ohella Korhonen on yltänyt tänä vuonna kahdesti 15 parhaan joukkoon. Hän on kiertueen Race to Dubai -rankingissa sijalla 80 ja löytyy maailmanlistalta sijalta 222.

Aiemmin Wales Openin nimellä tunnettu Cazoo Open on kuulunut DP World Tourin ohjelmaan vuodesta 2000 lähtien. Vuosina 2015–2019 kisaa ei pelattu ollenkaan.

Korhosella on sekä hyviä että huonoja muistoja Euroopan vuoden 2010 voittoisan Ryder Cupin kentältä: hän venyi vuosi sitten kilpailussa hienosti kolmanneksi jääden vain lyönnin päähän uusinnasta. Vuotta aiemmin kisa päättyi Korhosen osalta keskeytykseen kyynärpäävamman vuoksi 18 reiän jälkeen, ja hän oli lopulta viisi viikkoa sivussa kilpakentiltä.

Pulkkasen kuntokäyrä näyttää alaspäin

Tällä kaudella kolmesti top 10:een yltänyt Tapio Pulkkanen ei ole saanut koko kesänä hommaa toimimaan. Kuudesta edellisestä turnauksesta viisi on päättynyt karsiutumiseen ja yhdessä (Irish Open) on tullut 73. sija. Laskenut kuntokäyrä on pudottanut hänet kiertueen pistelistalla sijalle 118.

Walesin tunnetuin urheilija, Los Angelesin joukkueessa Yhdysvaltain MLS-liigaa tätä nykyä pelaava Gareth Bale isännöi Cazoo Openia toista vuotta peräkkäin. Jalkapalloilija tunnetaan intohimoisena golfarina, ja aiemmin tänä vuonna R&A julisti hänet maailmanlaajuiseksi lähettilääkseen.

”Viime vuoden turnaus oli hieno ja jännittävä sysäys Walesin golfille, ja uskon, että tämän vuoden kisasta tulee vieläkin parempi. Kenttä tarjoaa loistavan testin jokaiselle pelaajalle. Fanina olen iloinen päästessäni seuraamaan neljä päivää upeaa golfia mahtavassa paikassa”, Bale sanoi.

Tapio Pulkkasen pelivire on ollut koko kesän kateissa. Kuva: Getty Images

Cazoo Openin voittoa puolustava Nacho Elvira saapui kauden 2021 kilpailuun ilman yhtään top 10 -sijoitusta yli kahteen vuoteen. Tänä vuonna espanjalainen on tilastoinut kaksi sijoitusta kymmenen parhaan joukkoon, näistä viimeisin on peräisin toukokuun puolivälissä pelatusta Belgian turnauksesta.

Celtic Manorissa saavutetaan myös kunnioitettava rajapyykki, kun David Howell, 47, pelaa Cazoo Openissa 700. kilpailunsa DP World Tourilla. Kahdesti Euroopan Ryder Cup -joukkueeseen kuulunut englantilainen pelaa 27. kauttaan kiertueammattilaisena.

Viisi ykköstilaa pääkiertueella ottaneen Howellin uran kohokohtiin kuuluu vuoden 2005 HSBC Championsin voitto jätettyään tuolloin kärkitaistelussa Tiger Woodsin taakseen. Seuraavalla kaudella tuli Wentworthissa BMW PGA Championshipin ykköstila, ja Howell käväisi myös maailmanlistalla top 10:ssä.

Vuonna 1994 DP World Tourilla debytoineesta Howellista tulee Sam Torrancen ja Miguel Angel Jimenezin jälkeen kaikkien aikojen kolmas kiertueella 700 turnauksen rajan rikkonut pelaaja.

Palkintoarvoltaan 1,75 miljoonan euron Cazoo Open tarjoaa uusille pelaajille menestysmahdollisuuksia, sillä kilpailussa ei ole mukana yhtään pelaajaa maailmanlistan top-satasesta.

Suomalaisten lähtöajat ensimmäisellä kierroksella (Suomen aikaa):

12.00 Matthew Jordan ENG – Tapio Pulkkanen – Gregory Bourdy FRA (11)
16.45 Daan Huizing NED – Mikko Korhonen – Jacques Kruyswijk RSA (11)

DP World Tour on osoittanut hyvää silmää asettaessaan Alfie Plantin, Filippo Cellin ja Chris Woodin samaan ryhmään. Kolmikko on palkittu urallaan Open Championshipissä parhaan amatöörin hopeamitalilla – viimeksi Celli kolme viikkoa sitten.

Lue seuraavaksi: Alun tahmeus tuli Pulkkaselle kalliiksi – jatkopaikka jäi St Andrewsissa kirvelevästi lyönnin päähän

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje