[11][17]
Kilpagolf - LPGA Tour

Kova loppukiri nosti Matilda Castrenin New Jerseyssä 27:nneksi

Matilda Castren esitteli sunnuntaina mainiota venymiskykyään. Kuva: Vesa Moilanen/Lehtikuva

Castrenin Solheim Cup -joukkuekaveri Celine Boutier otti toisen voittonsa LPGA-kiertueella.

Matilda Castren esitti loistavaa peliä Gallowayssa New Jerseyssä pelatun LPGA Tourin kilpailun loppuhetkillä. Hän alitti kentän takaysin parin viidellä lyönnillä, ja kiipesi hienon loppukirinsä ansiosta jaetulle 27. sijalle.

Kokonaistulokseen 207 (-6) päätynyt Castren aloitti kierroksensa Seaview Golf Clubin Bay Coursen 10. reiältä. Ensimmäinen kenttäpuolisko tarjoili kahdeksan paria ja yhden bogin, mutta suomalaisella oli vielä paljon käyttämätöntä ruutia.

Hän aloitti takaysin (1–9) birdiellä, jota seurasi päivän toinen bogey. Tämän jälkeen Castren iski par-viitosella eaglen ja heti perään birdien, kunnes päätti 67 lyönnin kierroksensa makeasti kahteen peräkkäiseen birdieen.

Väyläosumien puolesta sunnuntain kierros (10/14) noudatti aiempien päivien kaavaa. Griiniosumia hänelle kertyi 14 ja putteja 29.

Castrenin kanssa jokaisena kolmena päivänä pelannut maailmanlistan 13:s Lexi Thompson (-3) käytti sunnuntain kierrokseen 70 lyöntiä, ja sijoittui jaetulle 50. tilalle.

Kyseessä oli Castrenin vuoden 13. LPGA-kilpailu, ja kaikkiaan kahdeksas top 30 -sijoitus kuluvalla kaudella. Tänä vuonna yhden voiton ja kakkostilan LPGA:lla haalinut suomalainen on Race to CME Globe -kokonaiskilpailussa sijalla 25. Eurooppalaisista hänen edellään listalla ovat ainoastaan Leona Maguire (13:s), Celine Boutier (16:s) sekä Anna Nordqvist (22:s). Castren on koonnut tällä kaudella vajaat 600 000 dollaria palkintorahaa.

Rankingin 72 parasta pääsee mukaan marraskuun puolivälin jälkeen pelattavaan finaaliturnaukseen, CME Group Tour Championshipiin.

ShopRite LPGA Classicin voitti Castrenin Solheim Cup -joukkuekaveri Celine Boutier (-14). Ranskalainen iski osuvaan paikkaan kilpailun kovimman tuloksen, 63, ja jätti toisen sijan jakaneet Brooke M. Hendersonin, Jin Young Kon sekä Inbee Parkin lyönnin päähän.

Voitto oli Dallasissa asuvalle 27-vuotiaalle pelaajalle toinen LPGA Tourilla. Ensimmäinen tuli reilut 2,5 vuotta sitten Australiassa.

Boutier uhkuu kovaa syyskuntoa, sillä hän kampesi syyskuun puolivälin jälkeen − niin ikään yhden lyönnin marginaalilla − LET:n ohjelmaan kuuluvan Open de France -kilpailun voittoon.

New Jerseyn kilpailussa Boutierin ohella top 10:een eurooppalaisista mahtui seitsemännen sijan jakanut Englannin Jodi Ewart Shadoff (-10). Ruotsin Anna Nordqvist (-9) oli parhaana pohjoismaalaisena 12:s.

Castrenin kilpailut jatkuvat alkaneella viikolla New Jerseyssä. Torstaina käynnistyvän Cognizant Founders Cupin tapahtumapaikkana on Mountain Ridge Country Club.