Hiekkaa silmäänsä saanut Hovland ulkona U.S. Openista – pohjoismaalaisia värejä ei nähdä jatkokierroksilla - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Hiekkaa silmäänsä saanut Hovland ulkona U.S. Openista – pohjoismaalaisia värejä ei nähdä jatkokierroksilla

U.S. Openista vetäytynyt Viktor Hovland allekirjoitti tuloskortttinsa toisen kierroksen 10. reiällä ja poistui kentältä. Kuva: Getty Images

Edes kaksi lääkinnällistä toimenpidettä eivät auttaneet kiusalliseen vaivaan.

Kauden kolmannessa majorissa kärkipäähän ennustettu Pohjoismaiden ykköspelaaja Viktor Hovland joutui jättämään leikin Torrey Pinesissa pelattavassa U.S. Openissa sikseen toisen kierroksen puolivälissä. Vetäytymisen syy oli poikkeuksellinen: hän ei voinut jatkaa peliään vasempaan silmään lentäneen hiekan ja siitä syntyneen vaivan vuoksi.

Norjalainen sai hiekkaa silmäänsä oltuaan valmistautumassa perjantaina major-turnauksen toiselle kierrokselle, ja joutui pyytämään kahdesti lääkinnällistä apua ennen kuin laittoi pillit pussiin kymmenennen reiän jälkeen.

Tuloksella 74 kilpailun aloittanut Hovland oli kierrostaan tuossa vaiheessa neljän bogin ja yhden tuplabogin myötä kuusi yli parin, joten hänen pelinsä olisivat mitä ilmeisemmin päättyneet muutenkin 36 reiän jälkeen.

Myöhemmin Hovland julkaisi Instagramissa tapaukseen liittyvän postauksen.

”Olin tänään bunkkerissa harjoittelemassa (ennen kierrosta) ja sain jotenkin hiekkaa vasempaan silmääni. Yleensä tällaisissa tapauksissa korjaustoimenpiteenä riittää muutama silmänräpäytys, mutta San Diegon ainutlaatuinen hiekka päätti viivytellä silmässäni pidempään. Keskeyttäminen harmittaa, mutta pian ollaan takaisin kentällä”, hän kirjoitti.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön Viktor Hovland (@viktor_hovland) jakama julkaisu

Hovland pelasi Torrey Pinesissa uransa kahdeksatta majoria. Paras sijoitus on peräisin kahden vuoden takaisesta U.S. Openista, jossa hän oli 12:s. Hovland ryhtyi mainitun kisan jälkeen ammattilaiseksi.

Englannin Richard Blandin ja USA:n Russell Henleyn johtamassa kilpailussa jatkoon pääsi 16 eurooppalaista. Hovlandin ohella pohjoismaalaisista mukana oli ainoastaan Henrik Stenson, mutta ruotsalainen jäi kuuden lyönnin päähän jatkopaikasta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje