Hickory Tour käynnistyy Keimolassa - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Hickory Tour käynnistyy Keimolassa

Hikkorigolfissa pelataan Tourin lisäksi SM-kilpailut Aulangolla heinäkuun alkupuolella.

Hikkorigolfissa

Hickory Tourin slogan voisi olla 1920-luvun henkeä kuvaillen, ” silloin miehet olivat rautaa ja varret (hickory) puuta”. Suomessa Hickory Touria on pelattu vuodesta 2006, lajin suurimpana moottorina toimii Golfantiikki-yritystään pyörittävä Antti Paatola. Aktiivisten harrastajien ja kilpailijioiden määrä jää alle 50:n. Hikkory Touria voidaan pitää erittäin tärkeänä lajin perinteiden kannalta. Tämän vuoksi myös Golfpiste ja Golf Digest ovat omalla panoksellaan tukemassa Tourin järjestelyjä.

Tour käynnistyy jo lauantaina 26.5. Keimolan Kirkka-kentällä, jolla modernin hikkorigolfin ensiaskeleet Suomessa otettiin.

” Kiertueen seuraavatkin kentät, Kytäjä South East ja Linna Golf ovat eittämättä maamme ykköskenttiä. Vaikka molemmat kentät ovat melko vaativia, on niillä aina tehty hyviä tuloksia. Kytäjän SE-kentällä on tehty paras suomalainen hikkoritulos, 73 lyöntiä. Evolvit Hickory Open pelataan Kytäjällä kesäkuun 16. päivänä ja Vanajanlinna Hickory Open pelataan heinäkuun 21. päivänä”, Antti Paatola kertoo.

”Kiertueen seuraavat kentät, Yyteri ja Tuusula ovat vuorossa elokuussa, 4. ja 18. päivinä. Kentät ovat mainioita hikkorikenttiä. Yyterissä pelattava DeCo Hickory Open on mukana toista kertaa ja Varjopuu Hickory Open tuo hikkorigolfarit Tuusulaan nyt kolmatta kertaa”, Paatola jatkaa.

Kiertueen finaali Golfpiste Hickory Final pelataan Vuosaaren kentällä syyskuun 16. päivänä. Kenttä antaa paikka paikoin aidon linkskentän tunnun ja on aivan omiaan hikkorigolfiin.

Rohkeasti kokeilemaan

Hickory Golf Tourin osallistujamäärät ovat toistaiseksi jääneet melko pieniksi. Vakioporukkaan kuuluu reilut 20 pelaajaa, näiden lisäksi kilpailuihin osallistuvia on vain kourallinen.

”Kyllä laji kiinnostaa ja mailasettejä myydään. Kynnys kilpailemiseen on turhan korkealla. Kentät ovat lyhyempiä ja ensikokemus useimmilla erittäin positiivinen, mieleenjäävä”, Paatola kuvailee.

Omia hikkorimailoja ei tarvise voidakseen osallistua Tourin tapahtumiin, edulliset vuokramailat saat paikanpäältä. Myös opastus kentän rangella kuuluu pakettiin. Ilmoittautuminen kauden Hickory tourin kisoihin käynnistyy normaalisti järjestävälle klubille pari viikkoa ennen tapahtumaa. Keimolan kilpailun ilmoittautuminen päättyy keskiviikkona 23.5.

Oma Hikkoritasoitus

Antti

Antti Paatolan tyylinäyt Muirfieldin kentältä Skotlannista.Muirfield isännöi The Openia taas kaudella 2013.

Maailmalla on käytössä kaksi eri hikkoritasoitusta, amerikkalaisten kehittämä ja ylläpitämä sekä brittien kehittämä kevyempi versio.

Näistä amerikkalainen malli toimii kuten mikä tahansa muukin tasoitusjärjestelmä johon syötetään hikkoritulokset ja järjestelmä laskee näiden perusteella pelaajalle hikkoritasoituksen. Brittien versio taas lähtee pelaajan nykymailoilla pelaamasta tasoituksesta. Tasoitukseen lisätään lyöntejä 3-7 kappaletta tasoitusryhmästä riippuen ja toisaalta tätä lisätasoitusta vähennetään kilpailumenestyksen perusteella.

Suomen Golfhistoriallinen Seura valitsi Suomessa ainakin näin alkuvaiheessa käytettäväksi brittien kehittämän kevyemmän version. Tämä siksi, että Suomessa hyvin harva pelaa niin paljon tasoituskelpoisia hikkorikierroksia että voisi ylläpitää varsinaista hikkoritasoitusta, siis tätä amerikkalaista versiota. Toisaalta tämä brittiversio on suhteellisen helppo toteuttaa Tourin tapahtumien yhteydessä. Tasoitusjärjestelmässä normaalitasoitukseen lisätään lyöntejä tasoittamaan hikkorimailojen lyhyempää lyöntimatkaa.

Tarkempaa tietoa hikkoritasoituksesta löytyy Golfantiikin tai Suomen Golfhistoriallisen Seuran nettisivuilta.

Golf Center Hickory Ranking Kaudella 2012

Myös

Suomalaiset hikkoripelaajat rankataan paremmuusjärjestykseen Golf Center Hickory Rankingin pohjalta. Rankingpisteet lasketaan kolmessa eri sarjassa, hcp erikseen naisille ja miehille sekä kaikille yhteinen src.

Ranking-kisoja on kauden aikana seitsemän kappaletta. SM-kisasta ja Tourin finaalista tulee kaksinkertaiset pisteet. Ajantasainen ranking on nähtävissä pitkin kautta Golfantiikin nettisivuilla.

Teemu Tyry

Suomen Golfhistoriallinen seura

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje