Heikot kaksi ensimmäistä kierrosta jättivät Ilosen 28:nneksi Sun Cityssä - Golfpiste.com

6.6.–13.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][14]
KilpailuaSuomalaista

6.6.–13.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][14]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Heikot kaksi ensimmäistä kierrosta jättivät Ilosen 28:nneksi Sun Cityssä

Vuosi 2014 oli kokonaisuudessaan Mikko Iloselle uran paras. Kuva Getty Images

Mikko Ilonen (76-78-72-72/+10) jäi sijaluvulle 28. Etelä-Afrikan suurimmassa golfkilpailussa Nedbank Golf Challengessa. Ilonen paransi peliään loppua kohti ja pelasi kaksi jälkimmäistä kisakierrosta pariin, mutta kaksi ensimmäistä kierrosta jättivät hänet jälkijoukkoon.

Lopulta tuloslistalla jäi taakse vain Danie van Tonder sekä kisan migreenin takia keskeyttänyt Jamie Donladson. 

Sunnuntain kierroksella Ilonen teki ulosmenossa kolme birdietä ja kolme bogia. Sisääntulossa kortissa oli yhdeksän perättäistä paria.


Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu
Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

”Kahteen mieheen pelattiin kiekka kolmeen tuntiin. Kaikki bogit tulivat kolmen putin tuloksena. Tähän on hyvä lopettaa kauden kilpailut. Kisaan pääseminen oli tietty bonus hyvistä esityksistä”, Ilonen pohti.

”Tulevaa kautta en ole vielä liiemmin ajatellut. Pian on suunnittelun aika. Mailat ovat nyt ainakin pari viikkoa bägissä” joulukuun 18. päivä 35 vuotta täyttävä Ilonen 
avasi.Kalenterivuoden 27. kisa tuotti Iloselle reilut 82 000 euroa, josta European Tourin rahalistalle lasketaan noin 49 000 euroa.Ennen viikonloppua hän oli maailmanlistalla 43:s. Sijoitus saattaa laskea 1–3 sijaaaa. Paikka 50:n joukossa on kuitenkin vuodenvaihteeseen asti varmistettu ja näin ollen Ilonen pääsee mukaan vuoden ensimmäiseen majoriin, Masters Tournamentiin 14 vuoden tauon jälkeen.

Englantilaisille kolmoisvoitto

Kilpailun voiton otti Danny Willett, joka pelasi sunnuntaina kuusi alle parin. Willet pelasi läpi kilpailun varmaa golfia tehden vain kolme bogia, joista yhden kolmen viimeisen kierroksen aikana.

Hän pääsi sunnuntaina aikaisin ajajan paikalle, kun kolmen kierroksen jälkeen kisaa johtanut Luke Donald taipui kahteen bogiin viiden ensimmäisen reiän aikana. Willett puolestaan teki viidelle ensimmäiselle kolme birdietä.

Donald kuittasi virheitään birdieillä rei’illä 6 ja 9, muttei pystynyt lopulta haastamaan Willettiä ja kierrostulokseksi merkittiin 73/ +1.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Lopputuloksissa Donaldin ohitti myös maanmies Ross Fisher. Parhaat eteläafrikkalaiset olivat Tim Clark ja Louis Oosthuizen jaetulla seitsemännellä sijallaan.

Willett nettosi uransa toisesta ET:n kilpailun voitosta lähes 865 000 euroa. Ennen Sun Cityn kisaa hän oli maailmanlistalla sijalla 84, mutta parantaa voitolla sijoitustaan tuntuvasti.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)