5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista

5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Hattulan Herruudessa panoksena on tuntuva voittopotti parhaalle ammattilaiselle

Hattula Golfin 9-reikäinen kenttä testaa suomalaisammattilaisten syyskuntoa lokakuun puolivälissä. Kuva: Lassi Pekka Tilander

Hattula Golfiin odotetaan 60 pelaajaa, jotka jakaantuvat tasaisesti ammattilaisiin ja amatööreihin.

Suomen kilpagolfkausi alkaa olla tämän kauden osalta taputeltu. Maamme ykköskiertue Finnish Tour saateltiin maaliin reilut pari viikkoa sitten, joten suomalaisammattilaisilla ei enää ole kisattavaa kotimaan kamaralla – paitsi Hattulassa ensi viikon lauantaina!

Hattulan Herruus -nimeä kantavan kilpailun konsepti on varsinkin ajankohtaan nähden mielenkiintoinen. Pelimuotona on lyöntipeli ja mukaan otetaan maksimissaan 60 pelaajaa. Ammattilaisten lisäksi kilpailuun odotetaan osallistuvan myös maamme parhaita amatöörejä. Heistä parhaat palkitaan lahjakortein.

Yhteislähtönä starttaavan kilpailun 30 parasta pelaajaa jatkavat yhdeksän reiän jälkeen toiselle kierrokselle, josta finaalikierrokselle pääsee kahdeksan parasta. Näin parhaat pelaajat pelaavat päivän aikana kolme kertaa yhdeksän reiän lenkin.

Kilpailun tullessa täyteen ammattilaisten palkintopotissa on 7500 euroa. Voittaja lähtee syyslaitumille mukanaan 3500 euron palkintorahat. Summa on kohtuullisen mojova, sillä esimerkiksi Finnish Tourilla on yleensä tarjolla lähes tuhat euroa pienempi voittoshekki kolmen päivän uurastuksesta.

”Paltamo Openin (FT) aikaan elokuussa mietimme, että olisi kiva rakentaa jotain uutta suomalaiseen kilpagolfiin nimenomaan ammattilaisille ja paremmille amatööreille. Päätimme laittaa kisan pystyyn heti tänä vuonna”, taustoittaa Hattula Golfin toimitusjohtaja Reijo Riihimäki.

”Idea on saada Suomen parhaita pelaajia kisaamaan rahasta päivän ajaksi, kun samaan aikaan heillä ei ole niin sanotusti komennuksia vaikkapa DP World Tourin karsinnoissa.”

Mainettaan kireämpi kisakenttä

Hattula Golfin kenttä on takatiiltä pelattuna 3125 metriä pitkä. Pituutensa puolesta kentän saa viritettyä ammattilaisillekin haastavaksi.

”Kenttä tulee olemaan tiukka testi, ja täällä ensimmäistä kertaa pelaavat yllättyvät. Takatiiltä Hattula ei ole mikään helppo kenttä. Esimerkiksi meikäläinen ei voi osallistua kilpailuun, kun en pääse meidän kakkosreiällä avauslyönnillä veden yli”, Riihimäki heittää.

Kyseessä on siis ensimmäinen kerta, kun kyseisenlainen tapahtuma järjestetään Hattula Golfissa. Parin viikon päästä saadaan osviittaa, millä muotoa kilpailua tullaan tulevaisuudessa mahdollisesti jatkamaan.

”Jos kisa vetää, kuten toivomme, niin tästä on tarkoitus tehdä jokavuotinen perinne. Saimme aika räväkän kiertopalkinnonkin, jonka arvo on samaa suuruusluokkaa kisan palkintopotin kanssa”, Riihimäki hehkuttaa.

Riihimäki uskoo, että kisan kohderyhmällä riittää tankeissa virtaa vielä yhden päivän mittelöön.

”Odotukset ovat kovat, että porukka tulee pelaamaan. Miksi he eivät lähtisi veistelemään, kun ei ole muita kisoja päällekkäin ja palkintopotti on hyvä?”

Lue seuraavaksi: Hattula Golfin viereen täysin uudenlaisen asumismuodon asuinalue – kentän omistaja sai idean Yhdysvalloista

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

  • Kolopalloilija53 says:

    Hyvän kuuloinen kisa tähän väliin kautta. Noinkohan vaan tulee täyteen näin lyhyellä varoitusajalla? Ja jos tarkoitus on saada kisaan parhaita amatöörejä mukaan, miksi palkintoina on lahjakortteja? Eikös ihan kylmä käteinen houkuttelisi enemmän pelaajia mukaan?