Harrington uusin eväin Itävallan avoimiin - Golfpiste.com

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Harrington uusin eväin Itävallan avoimiin

Padraig Harrington voitti toistaiseksi viimeisen kerran Euroopassa British Openin heinänkuussa 2008 © Getty Images

Padraig

Padraig Harrington on aktiivisesti pelaavista eurooppalaisista omassa luokassaan major-voittojen määrässä ( kolme). Kylmä fakta on kuitenkin se, että irlantilaisen viimeisin ykköstila päätoureilta on elokuulta 2008 jolloin hän oli paras PGA Championshipissa. Tuloskunto on lähtenyt pitkäaikaiseen luisuun, eikä merkkejä paluusta huipulle ole ollut juurikaan näkyvissä.

Harjoitusnarkomaani ei ole menettänyt motivaatiotaan tai uskoaan siihen, että voisi nousta maailman parhaaksi. Yhteistyö pitkäaikaisen valmentajan BOb Torrancen kanssa kuitenkin päättyi heinäkuussa. Uudeksi koutsikseen Harrington palkkasi Euroopan ykkösvalmentajana Pete Cowenin, jonka tallissa vaikuttavat mm. Rory McIlroy, Lee Westwood, Darren Clarke ja Thomas Björn.

”Olemme tehneet muutaman viikon yhteistyötä ja Itävallassa uskon pystyväni lyömään svingillä joka on aiempaa lyhyempi, mutta myös laajempi”, Harrington vakuutteli tiistaina.

Pitkällä urallaan hän e ole koskaaan aiemmin kisaillut Itävallassa. World Rankingilla Harrington on pudonnut sijaluvulle 81:s. Huolta paikasta majoreihin kaudelle 2012 ei kuitenkaan ole, niistä ovat takuuna major-voitot vuosilta 2007-2008.

MikkoItävallan kisa lukeutuu Tourin pienimpiin, Wienin lähistöllä pelattavassa kisassa jaetaan rahaa vain miljoona euroa. Harringtonin piti alkuperäisen suunnitelmansa mukaan pelata torstainsa käynnistyväss PGA Tourin Championshipissa , jossa 30 pelaajaa kamppailee kahdeksan miljoonan dollarin kokonaispotista ja kymmenen miljoonan bonuksesta joka menee ykköselle.

Diamond Golf Clubilla huomion keskipisteenä ovat myös Miguel Angel Jimenez, sekä villillä kortilla pelaavat John Daly ja British Openin sankari, vastikään ammattilaiseksi siirtynyt Tom Lewis.

Mikko Korhonen on kuluvalla kaudella ansainnut pelkästään ET:lla enemmän kuin kosekaan aiemmin urallaan (76.000 euroa). Edellisestä kisasta tuli kauden paras sijoitus (16.). Työpaikan uusiminen vaatisi vielä tulojen kolminkertaistumista nykyisestä. Itävallassa homma kääntyisi kerralla kuntoon vain voitolla, jonka arvo on 166.000 euroa. Korhonen lähtee torstaina kierrokselleen kello 9.50 Suomen aikaa.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje