Harrington hurjana - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Harrington hurjana

Potentiaalia löytyy edelleen. Padraig Harrington osoitti torstaina, että rahkeissa riittää, kunhan osuu hyvä päivä kohdalle. © Getty Images

Transitions Championship käynnistyi melkoisella yllätyksellä, kun pitkään varjojen mailla vaellellut Padraig Harrington löi Palm Harborissa näyttävät lukemat taululle. Tulos 61 on Harringtonin mittavan uran paras yksittäinen kierrostulos sekä samalla Innisbrook Golf Clubin Copperhead-kentän uusi ennätys.

Harringtonin voitoton jakso on kestänyt lähes 1,5 vuotta ja 37 kilpailua. Kymmenen birdietä sisältänyt tähtiesitys väläytti kuitenkin torstaina pientä valoa synkäksi käyneen tunnelin päässä.

”Pelaan nykyisin yleensä paremmin kaikkina muina kuin kilpailupäivinä”, 40-vuotias Harrington sanoi. ”Yritän pysytellä kärsivällisenä, sillä tiedän että pelini on hyvässä kunnossa. Yksi raskaimpia asioita on odottaminen, mutta tänään osoitin osaamistani. Nyt vain täytyy katsoa, mitä viikko tuo tullessaan.”

Harrington sinetöi ennätyksensä viimeisen reiän viisimetrisellä birdieputillaan. Copperhead-kentän entisen ennätyksen jakoivat Jeff Sluman (2004) sekä Mark Calcavecchia (2007). Irlantilainen oli pelannut aiemman parhaan, 62 lyönnin kierrostuloksensa kolme kertaa, viimeksi vuoden 2009 Portugal Mastersissa. Hänen tilastoistaan löytyy ennestään yksi 61 lyönnin tulos 11 vuoden takaa, mutta sitä ei tuolloin hyväksytty kenttäennätykseksi, Nedbank Challengessa vallinneen siirto-oikeuden vuoksi.

Kenny Perry on edelleen 51-vuotiaana raudanluja kilpailija.  &copy Getty Images

Kenny Perry on edelleen 51-vuotiaana raudanluja kilpailija. &copy Getty Images

Harringtonin lyöntipeli oli torstaina niin kellontarkkaa, että ajatus viitosella alkavasta tuloksesta kävi väkisinkin mielessä. Hän oli 11:llä kierrostaan kuusi alle ja edessä oli helpohko birdie-putti: ”Mietin, että jos saan tuon sisälle, niin tarvitsen enää viisi birdietä. Oli oikeastaan onni, että missasin sen, sillä 59 ei enää sen jälkeen pyörinyt mielessäni. Se teki loppukierroksestani helpomman.”

Maailmanlistalla 90:nneksi pudonnut kolminkertainen major-voittaja on saanut viime aikoina aistia huippugolfin raadollisuuden. Hän jäi reikäpelin MM-kisojen ulkopuolelle ensimmäisen kerran sitten vuoden 1999 eikä päässyt World Tourin seuraavaankaan turnaukseen, Cadillac Championshipiin.

”Ei tässä ole kyse mistään herätyksestä, sillä en voisi tehdä töitä enää lujemmin tai yrittää kovempaa. Tiedän, että olen riittävän hyvä, mutta esitykset eivät vastaa taitoja. Tämä on hieman turhauttavaa, mutta koetan pitää hyvän asenteen yllä ja katsoa asioita positiivisesti.”

Palm Harborin turnauksessa toisena oleva Will Claxton on Harringtonia kolme lyöntiä jäljessä. Cameron Tringale, John Senden, Jason Dufner, William McGirt, Jason Bohn, JimFuryk sekä Champions Tourilta käymässä oleva Kenny Perry jakavat kolmatta sijaa tuloksellaan 66.

Jos oli avauspäivä Innisbrookissa Harringtonille helppo, niin sitä se ei ollut kaikille. Kisan menestyssuosikkeihin kuuluvista Matt Kuchar löi tuloksen 73 ja Charl Schwartzel vielä häntäkin kolme lyöntiä enemmän.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje