[6][5]

[6][5]

Talissakin voittoa juhlinut Hansen korjasi potin ET:llä hirmudraivaajan nenän edestä

Wilco Nienaber (vas.) joutui tunnustamaan Joachim B. Hansenin paremmakseen. Kuva: Getty Images

Ykköstila oli Tapio Pulkkasen jälkeen Challenge Tourin rankingin voittaneelle Joachim B. Hansenille ensimmäinen pääkiertueella.

Joachim B. Hansen (-19) hyödynsi Wilco Nienaberin erehdyksen sunnuntaina Johannesburgissa päättyneen European Tourin kilpailun ratkaisuhetkillä. Se johti lopulta tanskalaisen kahden lyönnin voittoon ennen kymmenen vuotta nuorempaa vastustajaansa.

Kaksikko oli tasatilanteessa, kun Nienaber löi 17. reiällä (par 3) tiilyöntinsä vasemmalle jyrkkään rinteeseen puolen metrin päähän vedestä. Chippi hankalasta paikasta meni reilusti pitkäksi, ja hän joutui tyytymään bogiin.

Kun Nienaberille kirjattiin myös Randpark Golf Clubin kentän viimeisellä reiällä bogey, oli bunkkerista kolmannen lyöntinsä reilun metrin päähän lipusta tuikanneella Hansenilla helppo tehtävä kaapata pokaali kotiin.

”Puttasin todella hyvin, enkä juuri tehnyt virheitä parin metrin sisällä. Upotin monta pitkääkin puttia”, Hansen sanoi.

”Onhan tämä tunteellista, perhe katselee kisaa kotona. Voittojen takia tätä tehdään”, hän lisäsi.

Hansen, 30, on tehnyt tuloaan Euroopan korkeimmalle kiertuetasolle jo pidempään. Hän sai ensimmäisen kerran kortin ET:lle vuonna 2012 Challenge Tourin kautta ja toistamiseen kolme vuotta myöhemmin, mutta varsinaisia viitteitä läpimurrosta havaittiin vasta vuonna 2018, jolloin Hansen voitti kaksi haastajakiertueen turnausta, ja nousi rankingin ykköseksi.

Viime kaudella Hansen ylsi Ranskan avoimissa kakkoseksi ja haali myös kolme muuta top -10 sijoitusta. Kuluvalla kaudella oli pitkään vaikeaa, kunnes hän sijoittui kovassa seurassa seitsemänneksi lokakuussa pelatussa Wentworthin turnauksessa.

Joachim B. Hansenilla on vyöllään myös Finnish Amateurin eli Erkko Trophyn voitto vuodelta 2010. Kuva: Timo Teräväinen

Joburg Openin ykköstila nosti vajaat 162 000 euroa tienanneen Hansenin Race to Dubai -listalla sijalle 43, millä hän sinetöi paikkansa European Tourin finaaliturnaukseen toisena vuotena peräkkäin.

Kotimaiset kilpagolfin ystävät muistavat Hansenin myös vuoden 2010 Erkko Trophystä, jonka hän voitti Talissa uusinnan jälkeen.

Kakkoseksi sijoittunut Wilco Nienaber on hätkähdyttänyt syksyllä hurjilla avauksillaan, ja noussut ET:n draivipituustilaston kärkeen 308 metrin keskiarvollaan. Torstain kierroksen neljännellä reiällä (par 5) nuorukaisen avauksen pituudeksi mitattiin peräti 401 metriä haastaen jo ylivertaisena pidetyn bighitterin, USA:n Bryson DeChambeaun jättimäisillä kanuunoillaan.

Kyseessä oli Nienaberin kolmas top 10 -sijoitus Euroopan kiertueella tällä kaudella. Ensimmäinen tuli elokuussa English Championshipissä (4:s), minne hän sai varapaikan, kun John Catlinin osallistuminen peruttiin tämän rikottua ET:n sisäisiä koronasääntöjä.