Hakula taisteli viimeisen reiän birdiellä makean voiton PGA Tour LOCALiQ -kiertueella  - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Hakula taisteli viimeisen reiän birdiellä makean voiton PGA Tour LOCALiQ -kiertueella 

Toni Hakula kesti paineet Harbor Hills Country Clubin kentällä pelatussa tiukassa kilpailussa. Kuva: Getty Images

Ykköstila oli Toni Hakulan uran toinen maailmanlistan pisteitä tarjoavissa kilpailuissa.

Toni Hakula (-17) teki upean tempun ottamalla voiton perjantaina Floridan Lady Lakessa käydyssä PGA Tour LOCALiQ -kiertueen turnauksessa. Läpi kilpailun nousujohteisia tuloksia pelannut Hakula käytti kolmanteen kierrokseensa 63 lyöntiä, ja jätti toisen sijan jakaneet kolme pelaajaa lyönnin päähän.

Hakula ratkaisi The Challenge at Harbor Hills -kilpailun voiton kentän viimeisellä reiällä (par 5) tekemällään birdiellä. Hakulan kanssa kärkiryhmässä pelanneet USA:n Cole Miller ja Argentiinan Jorge Fernandez Valdes joutuivat tyytymään 18:lla pariin, eivätkä siten pystyneet pakottamaan suomalaista uusintaan.

”Makea viikko ja huikea viimeinen päivä koko ryhmällä. Oli hienoa pelata, kun kaikki pistivät birdiejä sisään, ja sai taistella kunnolla voitosta. Hyvä fiilis tulla lopussa ohi ja hoitaa homma viimeisellä reiällä”, viimeiset 28 reikää ilman bogeja pelannut Hakula sanoi.

Hakula oli lyönnin päässä kärjestä, kunnes hän upotti 16. reiällä yli 20-metrisen birdie-putin.

”Se oli kieltämättä aika iso bonus ja avain voittoon. Viimeisen reiän birdien tein metrin etäisyydeltä.”

”Koko viikko oli kyllä erittäin hyvää tekemistä. -17 kolmeen kierrokseen on kova tulos missä tahansa. Erityisesti putti toimi todella hyvin koko kisan ja iso kasa pidempiä putteja meni sisään”, opiskeluvuosinaan muun muassa Jordan Spiethin kanssa samaan Texas Longhorns -yliopistojoukkueeseen kuulunut Hakula tiivisti.

Peli on ollut koko kesän hyvässä tikissä, ja oli aikakin saada kunnon voitto.

Voitto toi Hakulalle, 29, ison helpotuksen, sillä hän on ollut lähellä voittoa muutaman kerran aiemminkin tänä vuonna – kaksi kertaa pienemmällä APT Tourilla ja kerran LOCALiQ-kiertueella. Ykköstila oli hänen uransa toinen maailmanlistan pisteitä tarjoavissa turnauksissa. Ensimmäinen tuli kesäkuussa 2018 pelatussa ”latinokiertueen” reikäpelikilpailussa.

”Aina on hienoa voittaa ja varsinkin tällä kiertueella. Täällä on ollut kova taso koko syksyn. Samalla kiertueella pelaavat sekä PGA Tour Latinomerican että Kanadan Mackenzie Tourin äijät ja paljon on myös Korn Ferry Tourin pelaajia. Peli on ollut koko kesän hyvässä tikissä, ja oli aikakin saada kunnon voitto.”

USA:n kakkoskiertueelle Korn Ferry Tourille LOCALiQ-kiertueelta ei pääse, mutta lopulliselta pistelistalta kaksi parasta saa ensi vuodelle yhden PGA Tour startin. Vuoden 2013 British Amateurin finalisti nousi voittonsa myötä rankingissa kolmanneksi, kun vielä kaksi kisaa on jäljellä.

”On ollut upeata, että saivat tämän LOCALiQ-kiertueen järkättyä meille, varsinkin kun niin pitkään oltiin ilman kisoja keväällä – loistavia kisoja ja taso erittäin kova. Kiitollinen olen molemmille kiertueille. Nyt näyttää siltä, että PGA Tour Latinoamerican kausi jatkuisi myös joulukuussa. Sitä odotellessa”, Hakula päätti.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje