Hakula kärjessä Web.com Tourin esikarsintakilpailussa - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Web.com Tour

Hakula kärjessä Web.com Tourin esikarsintakilpailussa

Toni Hakula avasi kilpailunsa bogeyttomalla kierroksella. Kuva: Vesa Koivunen.

Toni Hakula johtaa Web.com Tourin esikarsintakilpailua Woodlandissa Kaliforniassa ensimmäisen kierroksen jälkeen kolmella lyönnillä. Hakula pelasi ensimmäisen kierroksen tuloksella 64 (-8). Kilpailu päättyy perjantaina.

Web.com Tourin karsinnat pelataan kolmessa vaiheessa, jonka lisäksi järjestetään esikarsintakilpailuja, joista yhtä Hakula nyt ensimmäisen kierroksen jälkeen johtaa.

Ensimmäisessä vaiheessa pelataan 13 karsintakilpailua ajalla 7.–24.10. Marraskuun puolivälissä pelattavan karsinnan toisessa vaiheessa pelataan kuusi kilpailua, joissa on mukana vielä noin 450 pelaajaa.

Kuuden kierroksen mittainen finaali pelataan 11.–16. joulukuuta. Siihen selviytyy 156 pelaajaa. Finaaliin voi päästä sekä karsinnan kautta että suoraan eri kiertueiden rahalistasijoituksien perusteella. PGA Tourin kiertueita pelataan esimerkiksi Latinalaisessa Amerikassa, Kiinassa ja Kanadassa, mutta mukaan pääsee pelaajia myös esimerkiksi Asian Tourilta, Japan Golf Tourilta ja Sunshine Tourilta.

Finaalista täyden kauden mittaisen pelioikeuden Web.com Tourille saa vain voittaja ja saman tuloksen pelanneet. Rajoitetun pelioikeuden saa kaikkiaan 45 parasta ja tasatuloksen pelanneet, ja kaikkiaan 100 finaalin parasta pelaajaa pääsee mittaamaan taitojaan Web.com Tourille erilaisin rajoituksin.

Hakulan matka kiertueelle on pitkä, mutta alku on lupaava. Hakulan ammattilaisura käynnistyi Yhdysvalloissa hyväenteisesti, kun hän sijoittui neljässä ensimmäisessä kilpailussaan kuuden parhaan joukkoon. Challenge Tourilla Hakula osallistui Norjan ja Suomen kisaan, mutta karsiutui molemmissa, kun puttipeli ei toiminut vaadittavalla tavalla.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje