[11][17]

[11][17]

Häikäisevä Grace ei antanut muille mahdollisuuksia

Branden Grace sai caddiensa Zack Rasegon avukseen kannattelemaan Alfred Dunhill Championshipin kiertopalkintoa. Kuva: Getty Images

Branden Grace ei halunnut järjestää tämänvuotisesta Alfred Dunhill Championshipistä suurta jännitysdraamaa. Kun pahimmat kilpakumppanit hyytyivät finaalikierroksella yksi toisensa jälkeen, ei tuloksen 68 pelanneella eteläafrikkalaisella ollut hädän päivää. Kisan voitto heltisi lopulta seitsemän lyönnin marginaalilla Louis Oosthuizeniin.

Grace johti turnausta käytännössä alusta asti. Hän pelasi kolmannella kierroksella hieman käsijarru päällä, mutta sai pidettyä paalupaikan lyönnin turvin ennen Lucas Bjerregaardia (+2). Nuori tanskalainen ei pystynyt hallitsemaan ajatusmaailmansa pelattuaan sunnuntaina Gracen kanssa johtopallossa. Poikkeuksellinen notkahdus (89) pudotti hänet peräti sijalle 49.

Kolme ensimmäistä kierrosta tuloksin 68-67-66 pelanneen Bjerregaardin konttaus on yksi huippugolfin lähihistorian suurimpia romahduksia. Hänen toiseksi heikoimman ja heikoimman kierrostuloksensa ero oli 21 lyöntiä!

Bjerregaard oli kierrostaan kuuden reiän jälkeen parissa, mutta menetti pelihuumorinsa seuraavalla reiällä tulleeseen triplaan. Sisääntulo vaati Bjerregaardilta 50 lyöntiä.

Kun myös viiden joukossa 54 reiän jälkeen olleilla Danny Willetillä (76) ja Francesco Molinarilla (76) oli sunnuntaina huono päivä, ei Gracen tarvinnut liiemmin vilkuilla tulostaululle.

”Ilmiömäinen viikko”, viidennen kerran Euroopan kiertueella voittanut Grace sanoi. ”Tämä on ollut pitkä ja raskas vuosi, mutta nyt se muuttui saduksi juuri ennen joulua.”

”Yksi tämän viikon tärkeimmistä asioista oli avaukset; laitoin uuden draiverin bägiini Dubaissa, ja se oli täällä avaintekijä.”

Andrew Johnston (-11) sijoittui kolmanneksi. Trevor Fisher Jnr ja kauden avausturnauksen viikko sitten voittanut Danny Willett (-10) jakoivat Leopard Creek Country Clubilla pelatussa kisassa neljättä sijaa.

Euroopan kiertue jatkuu Johannesburgissa 8. tammikuuta käynnistyvällä Etelä-Afrikan avoimella mestaruusturnauksella.