Haas paalulle Ohiossa - Golfpiste.com

30.5.–6.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][19]
KilpailuaSuomalaista

30.5.–6.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][19]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Haas paalulle Ohiossa

Bill Haasilla on kolmen lyönnin johto Ohion turnauksessa. Kuva: All Over Press

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu
Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Bill Haas esitti perjantaina parasta golfia Ohion hankalissa olosuhteissa. Hän johtaa sateen keskeyttämää Memorial Tournamentia kolmella lyönnillä, mutta suuri osa pelaajista jatkaa vielä toisen kierroksen loppuun lauantai-aamuna. Kun pillit laitettiin perjantain osalta lopullisesti pussiin, oli Muirfield Villagessa pelaamisen kannalta jo liian hämärää.

Haas ehti saada 36 reikää täyteen, ja hän on kierroksin 68-67 kokonaistilanteessa -9. Toista sijaa jakavat Matt Kuchar, Charl Schwartzel, Bubba Watson ja Kyle Stanley. Heistä vain Kuchar pelasi perjantaina toisen kierroksen loppuun, muille jäi 3-5 reikää viimeisteltävää lauantain puolelle.

Haas on pelannut Jack Nicklausin nimikkoturnauksessa vuodesta 2005 lähtien. Hän on ollut Muirfield Villagessa useita kertoja isänsä mukana ennen tätäkin. Bill oli kisassa yhtenä vuonna isänsä Jayn caddiena. Hän sai ensimmäisen kutsun kilpailuun, oltuaan vielä college-opiskelija.

Tiger Woods (+1) ja Rory McIlroy (+2) ovat kaukana kärjestä. Memorialin viisinkertaisella voittajalla, Woodsilla oli tuulisessa säässä ja nopeilla viheriöillä työläs päivä. Hän otti 15. reiällä kolme puttia tehden tuplan ja sortui vielä viimeisellä bogiin. Tulokseksi jäi 74 lyöntiä.

”Olosuhteet olivat rankat, enkä tosin pelannut parasta golfianikaan”, Woods sanoi. 36 reiän tulos 145 on Woodsin heikoin Memorialiassa sitten vuoden 1997, jolloin hän pelasi turnauksen ensimmäisen kerran.

Avauspäivänä haparoinut McIlroy oli toista kierrostaan neljä alle, kun summerit kutsuivat pelaajat klubitalolle. Hän jatkaa peliään 15. reiältä, ollessaan tällä hetkellä lyönnin turvin ennustetun cut-rajan paremmalla puolella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

”Päätavoitteeni oli tällä viikolla päästä jatkokierroksille. Olen sen suhteen oikeilla raiteilla”, McIlroy sanoi.

Ohioon on luvassa lauantai-iltapäivänä ja sunnuntai-aamuna lisää myrskyjä. PGA Tourin kilpailujohtoon kuuluvan Slugger Whiten mukaan varapäivän käyttöönotto ei mahdollista, sillä useilla pelaajilla on maanantaina edessään US Openin karsinta.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje