[6][5]

[6][5]
DP World Tour - Kilpagolf

Guido Migliozzi vei voiton lauantain mustasta hetkestä toipuneen Rasmus Højgaardin nenän edestä

Guido Migliozzi palasi yli kolmen vuoden tauon jälkeen voittajaksi DP World Tourilla. Kuva: Getty Images

Sami Välimäki venyi Open de France -turnauksessa top 20:een.

Guido Migliozzi (-16) teki kovan tempun nousemalla Pariisissa Le Golf National -golfkeskuksessa pelatun DP World Tourin kilpailun voittoon. Kolmen kierroksen jälkeen kahdeksantena ollut Migliozzi esitti sunnuntaina virtaviivaisia otteita, ja jätti tuloksellaan 62 Ranskan avoimissa toiseksi sijoittuneen Rasmus Højgaardin lyönnin päähän.

Mielenkiintoisen turnauksen toinen pääarkkitehti Højgaard johti kilpailua jokaisen kolmen edellisen kierroksen päätteeksi. Lauantaina parhaimmillaan kuuden lyönnin karkumatkalla painellut tanskalainen oli kärjessä vielä sisääntulon alkupuolella, kunnes ison vaihteen päälle saanut Migliozzi kiilasi rinnalle ja ohi.

Varsinaiseksi voiton sinetöineeksi ratkaisulyönniksi osoittautui Migliozzin 18. reiällä alle kahden metrin päähän lipusta sivaltama näyttävä lähestyminen, joka johti päivän yhdeksänteen birdieen.

Højgaard sai vielä Albatros-kentän viimeisellä reiällä mahdollisuutensa viedä ratkaisu uusintaan. Hänen lähestymisensä painui pitkäksi foregriinille, ja vaadittu birdie osoittautui liian vaikeaksi tehtäväksi.

Højgaard ansaitsee viikonlopusta ison hatunnoston toivuttuaan lauantain kierroksen alun tapahtumista. Hän käytti tuolloin kakkosreiällä (par 3) peräti kahdeksan lyöntiä ja oli kierrostaan kolmen reiän jälkeen kuusi yli. Tässä vaiheessa monella pelaajalla konseptit olisivat seonneet lopullisesti, mutta raudanluja nuorukainen ei antanut periksi. Hän pelasi loppukierroksen kolme alle, ja piti kuin pitikin kärkipaikkansa 54 reiän jälkeen.

Sunnuntaina etuysin lopussa tulleet kaksi peräkkäistä bogia hieman horjuttivat Højgaardia, mutta takaysin kaksi birdieä pitivät hänet tiukasti loppumetreille saakka voiton syrjässä kiinni. Tällä kertaa Migliozzin ilmiömäinen venyminen kuitenkin esti Billundissa syntyneen 21-vuotiaan pelaajan neljännen voiton DP World Tourilla.

Kyseessä oli bogeitta koko viikonlopun pelanneen Migliozzin, 25, kolmas voitto pääkiertueella. Edelliset kaksi ykköstilaa tulivat kaudella 2019 Keniassa ja Belgiassa. Migliozzi oli ennen Ranskan avoimia saavuttanut vain yhden top 10 -sijoituksen tänä vuonna oltuaan Hollannissa käydyssä turnauksessa kymmenes.  Tuore menestys tuotti maaimanlistalla sijalle 108 kavunneelle pelaajalle 510 000 euroa palkintorahaa.

Lauantain hetkellinen romahdus ei nitistänyt hermonsa hienosti hallinnutta Rasmus Højgaardia. Kuva: Getty Images

Sami Välimäki (-4) pelasi sunnuntaina parhaan kierroksensa, 69, ja nousi Open de France -kilpailussa mukavasti 20:nneksi. Hyvin griineillä ja niiden läheisyydessä finaalikierroksella pelanneelle Välimäelle kirjattiin kolme birdieä ja yksi bogey.

”Tosi vaikeata oli saada mitat kohdilleen, mutta lähipeli ja puttaaminen pelastivat tänään. Mukavaa, että sai noustua muutaman sijan!” Välimäki iloitsi.

Myös Tapio Pulkkanen (-2) kiipesi sunnuntaina reilusti tuloslistalla. Hän käytti viiden birdien ja kahden bogin kierrokseensa 68 lyöntiä, ja ylsi top 30:een.

”Tänään oli hyvä päivä baanalla. Tiiltä oli pallo kivasti hallussa ja sen takia oli aika helppo pelata, jos niin tällä kentällä voi sanoa. Vähän enemmän tuulta ja eri suunnasta tänään. Loppureiät tuohon tuuleen olivat aika haastavia. Ensi viikolla vielä Dunhilliin taistelemaan tuulen kanssa”, Pulkkanen sanoi viitaten kiertueen seuraavaan, Skotlannissa käytävään turnaukseen.

Kilpailun muut suomalaiset, Kalle Samooja ja Mikko Korhonen karsiutuivat.