Grippi kuntoon ja birdiejuhlat käyntiin – korealaistähti jätti takaysille vain 28 lyöntiä - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Grippi kuntoon ja birdiejuhlat käyntiin – korealaistähti jätti takaysille vain 28 lyöntiä

Si Woo Kim oli Memphsin turnauksen avauskierroksella rautaa. Kuva: Getty Images

FedEx Cupin playoffit alkoivat Memphisissä lennokkaasti.

Si Woo Kim ja J.J. Spaun iskivät kärkilukemat Memphisissä Tennesseessä käynnistyneen PGA Tourin pudotuspelien avausturnauksen ensimmäisenä päivänä. Tuloksen 62 (-8) iskeneellä kaksikolla on lyönnin etumatka vauhdilla maailmanhuipulle nousseeseen Sahith Theegalaan (-7).

Kimin lähtökohdat FedEx St. Jude Championshipiin eivät olleet parhaat mahdolliset. Hän joutui vetäytymään viime viikon Wyndham Championshipistä päätöskierrokselta sairastumisen vuoksi, mutta näyttäisi saaneen itsensä vauhdilla pelikuntoon.

Soulista kotoisin oleva Kim oli vielä kierroksen puolivälissä tilanteessa -1. TPC Southwind -kentän takaysi alkoi birdiellä, mutta hän ei ollut tyytyväinen putteihinsa. Se johti kesken kaiken tekniseen muutokseen.

”Minulla alkoi olla puttien kanssa ongelmia, joten päätiin vaihtaa käsiotettani”, Kim sanoi.

Uusi ote alkoi tehota nopeasti, sillä hän täräytti 13. reiästä eteenpäin neljä peräkkäistä birdieä. Päivän kohokohta oli kuitenkin vielä edessä.

Kim iski 18. reiän avauksensa väylälle, 154 metrin etäisyydelle lipusta. Hän tarttui rautakahdeksikkoonsa, ja löi lähestymisensä komeasti oikeaan osoitteeseen. Upeaan onnistumiseen päättynyt 62 lyönnin kierros on numeraalisesti hänen parhaansa PGA Tourilla kahteen vuoteen.

”Mietin, että tähtään kolmisen metriä lipusta vasemmalle, ja annan mennä. Sehän oli täydellinen lyönti”, takaysin 28 lyönnillä selvittänyt Kim iloitsi.

Kim aloitti FedEx Cupin playoffit pistetilaston 50. sijalta, ja tavoittelee ensimmäisen kerran paikkaa kiertueen finaaliturnaukseen Tour Championshipiin sitten vuoden 2016. Välissä pelataan vielä BMW Championship, johon otetaan FedEx Cupin pisteiden 70 parasta.

Si Woo Kim, 27, ei ole vielä suorittanut kotimaansa noin 1,5, vuoden pituista asepalvelusta, joka on pakollinen kaikille 18–28-vuotiaille miehille. Olympiamitalistit ja Asian Games -kilpailuissa kultaa voittaneet ovat oikeutettuja vapautukseen.

Kimillä on edessään viimeinen oljenkorsi syyskuussa Kiinassa käytävissä Aasian kisoissa, jonka golfturnaukseen hän aikoo osallistua. Aasian kisat päästää tänä vuonna ensimmäisen kerran ammattilaispelaajat mukaan turnaukseen. Golf on ollut neljän vuoden välein järjestettävien kisojen ohjelmassa vuodesta 1982 lähtien.

Maailmanlistan 62:s on voittanut urallaan kolme PGA Tourin kilpailua. Kovin saavutus on vuoden 2017 Players Championshipin ykköstila.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje