[10][12]

[10][12]
Kilpagolf

Grillo korjasi potin Web.com Tourin finaaliturnauksessa

Vahvan kauden pelannut Emiliano Grillo voitti USA:n kakkoskiertueen finaaliturnauksen ja sai kortin PGA Tourille. Kuva: Getty Images

Emiliano Grillo (-14) sinetöi voiton Web.com Tour Championshipissä 18. reiällä tekemällään birdiellä. Kakkoseksi sijoittunut Chez Reavie (-13) oli puolestaan finaalien rahalistan ykkönen.

Kyseessä oli Grillon toinen kansainvälinen voitto. Ensimmäinen tuli viime vuonna hänen kotimaassaan Argentiinassa, PGA Tour Latinoamerica –kiertueella. Grillo on saavuttanut tällä kaudella kahdeksan Top 10 –sijoitusta neljällä eri kiertueella. Prosentti on kova, sillä hän on pelannut 15 turnausta.

Grillo, 23, oli lähellä saada PGA Tourin kortin jo maaliskuussa, mutta Puerto Rico Openin voitto meni niukasti sivu suun. Hän teki tuolloin bogin finaalikierroksen 18. reiällä, ja hävisi lopulta uusinnassa. Grillo oli finaalien rahalistan kakkonen. Eniten tienestejä koonnut Reavie saa kattavan kategorian PGA Tourille kaudeksi 2016, ja pääsee mukaan Players Championshipiin. Samat edut saa Web.com Tourin ”runkosarjan” rahalistan voittaja Patton Kizzire.

TPC Sawgrassin Valley Coursella pelatussa kisassa viisi pelaajaa nousi vielä kortin saajien joukkoon: Derek Fathauer, Tyrone Van Aswegen, Robert Garrigus, Thomas Aiken ja Rob Oppenheim. Garrigusin kortti varmistui päätösviheriön hieman yli kolmemetrisellä par-putilla, ja tuuletukset olivat sen mukaiset.

Isoimman loikan teki turnauksessa viidenneksi sijoittunut Aiken, joka oli rahalistalla 95. ennen viikonvaihteen kisaa. Kohennusta tuli 72 pykälää, kun eteläafrikkalainen kiipesi ”korttirankingissa” sijalle 23.

Suurimman pettymyksen koki Eric Axley, joka vuosi sitten tarrasi korttiin 32 dollarin erolla viimeiseen rannalle jääneeseen pelaajaan. Tällä kertaa hänen olisi pitänyt tienata 101 taalaa enemmän, jotta portit PGA Tourille olisivat auenneet.

Lucas Gloverin kolme puttia päätösviheriöllä avasi Oppenheimille tien pääkiertueelle. Jälkimmäinen on pelannut Web.com Tourilla viimeiset kuusi vuotta. Samassa rytäkässä Axley putosi niukasti 25:n ulkopuolelle. Hän oli Ryan Spearsin, Steve Allanin, Justin Hicksin ja Jhonattan Vegasin ohella yksi niistä pelaajista, jotka olivat ennen finaaliturnausta Top 25:ssä, mutta eivät onnistuneet säilyttämään paikkaansa siellä.

Eurooppalaisista kortin saivat Ruotsin Henrik Norlander ja Englannin Brian Davis. Koko joukon iäkkäin PGA Tourin kategorian saanut pelaaaja on 46-vuotias Dicky Pride. Tulokkaista nuorin on 20-vuotias korealainen, Si Woo Kim. Tuore kortin saaja on myös Intian Anirban Lahiri, joka oli viime marraskuussa Mikko Korhosen voittamassa Euroopan kiertueen karsintafinaalissa 17:s.

Roberto Castro sivusi Valley Coursen kenttäennätystä, 62 lyöntiä. Viidennen sijansa ansiosta takaisin PGA Tourille noussut Castro jakaa myös TPC Sawgrassin Stadium Coursen kenttäennätystä.

Lähde: Web.com Tour