Granberg haastaa Intian huiput - Golfpiste.com

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Granberg haastaa Intian huiput

Joonas Granberg pääsee näyttämään osaamistaan Euroopan kiertueella. Kuva: Petri Timonen

JoonasJoonas Granbergilla on alkaneella viikolla mainio tilaisuus lyödä itsensä läpi Euroopan kiertueella. Turkulainen on mukana torstaina käynnistyvässä Avantha Mastersissa, joka on ET:n ja Aasian kiertueen yhteisturnaus. New Delhissä pelattavan kisan palkintoarvo on 1,8 miljoonaa euroa.

Granberg aloitti kautensa Filippiineillä viikonvaihteessa pelatussa Philippine Openissa. Hän oli kilpailun loppusuoralla vahvasti matkalla Top-10-sijoitukseen, mutta peräkkäiset bogit 16. ja 17. reiällä asettivat kapuloita rattaisiin. Hienosti 11:nneksi päätynyt Granberg jäi Mardan Mamatin voittamassa kisassa vain neljä lyöntiä kolmannesta sijasta.

Vuoden parhaaksi golfariksi Suomessa valittu Granberg voitti viime heinäkuussa uransa ensimmäisen turnauksen Aasian kiertueella. Selangor Mastersin lisäksi hän sijoittui kahdeksan parhaan joukkoon SAIL Openissa ja Macau Openissa. Rahalistan 39:s tila toi Granbergin tilille lähes 100 000 dollarin kausiansiot.

Loppuvuodesta 25 vuotta täyttänyt Granberg saa New Delhin kisassa vastaansa tukun mielenkiintoisia pelaajia. Kun kiertueen parhaimmisto latautuu toisaalla Arizonan MM-reikäpeliturnaukseen, on Granbergilla ja monella muulla avausvoittoaan ET:llä jahtaavalla tie auki parrasvaloihin.

”Kenttä on siisti ja keli sopivan lämmin. Palloonkin olen osunut vielä toistaiseksi”, hyväntuulinen Granberg viestitti New Delhistä. ”Keskiviikkona on pro-am seitsemältä aamulla. Siihen pikkutreeni päälle, niin uskon olevani hyvässä vireessä kun startti koittaa torstaina klo 11.50.”

Kotiyleisön suurimmat suosikit löytyvät joukosta: Jeev Milkha Singh, Shiv Kapur, GaganjeetBhullar sekä S.S.P Chowrasia. Jälkimmäinen myös puolustaa viimevuotisen kisan voittoa.

Singh on paikallisen golfin todellinen pioneeri. Hän ylsi ensimmäisenä intialaisena Euroopan kiertueelle, jolta on tarttunut meriittilistalle kolme voittoa. Singh on lisäksi juhlinut kahdesti Aasian kiertueen ansiolistan voittoa, vuosina 2006 ja 2008.

Jeev

Jeev Milkha Singh on intialaisen golfin keulakuva. &copy Getty Images

Singh katsoo, että Chowrasian voitto antoi suuren positiivisen sykäyksen koko Intian golfille.

”Se (voitto) oli fantastinen juttu. Kolmas perättäinen kisa näin hienolla kentällä (DLF Golf & Country Club) on meille parasta mahdollista mainosta”, hän sanoi.

”Golf on nopeimmin kasvava urheilumuoto Intiassa. Odotan, että saamme tänne tulevaisuudessa lisää turnauksia ja isompia palkintopotteja. Ne lapset ja nuorukaiset, jotka haluavat nähdä huippupelaajia, oppivat heiltä paljon.”

Vaikka Singhillä on plakkarissaan myös neljä voittoa Asian Tourilta, ei hän ole voittanut kotitantereellaan yhtään turnausta – millään kiertueella.

”On aina hienoa pelata kotiyleisön edessä, kannustusta riittää varmasti. Mutta taustalla hengittää niskaan monia nuoria lupauksia. He tietysti haluavat lyödä laudalta minun saavutukseni”, olympiatason sprintterin poika sanoi.

Arnold Palmerin suunnittelemalla kentällä pelattavassa kisassa menestystä tavoittelevat lisäksi viime aikoina tasoaan nostaneet skotit, kuten Richie Ramsay, Scott Jamieson, ja Peter Whiteford. Seurattavien listalla ovat myös Dubaissa väläytelleet Marcel Siem, Joel Sjöholm ja Romain Wattel sekä uutta tulemista tekevä John Daly.

Sjöholm pelaa Granbergin seurassa ensimmäisen ja toisen kierroksen. Ryhmän kolmas jäsen on AbhinavLohan.

Voittajalle on luvassa sunnuntaina 300 000 euron palkintoshekki, kakkosellekin 200 000 euroa. Vertailun vuoksi edellisen AT-kisan, Philippine Openin kokonaispotti oli 300 000 dollaria eli n. 226 000 euroa.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje