Grace kiinni kolmannessa täysosumassa - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Grace kiinni kolmannessa täysosumassa

Branden Gracella on itseluottamus huipussaan ja tulosta tulee. © Getty Images

Branden Gracen (-18) unelmavuosi saattaa täydentyä sunnuntaina kauden kolmannella voitolla. Gracella on Volvo China Openissa kolmen lyönnin etumatka toisena olevaan Nicolas Colsaertsiin. Race to Dubai -listalla kuudentena oleva Grace pelasi kisan kolmannella kierroksella tuloksen 64.

Eteläafrikkalainen avasi päivän birdietilinsä Binhai Golf Clubin kentän kakkosella. Jatkoa seurasi ulosmenon puolivälissä, jossa kovakuntoinen pelaaja iski kahden birdien lisäksi eaglen kuutosreiällä. Grace teki sisääntulossa ensimmäisen boginsa sitten avauskierroksen – joskin tästä hän tuntui vain saavan lisää virtaa: kolme birdietä neljän viimeisen reiän sisällä toimivat varoitusmerkkinä lähimmille haastajille finaalikierrosta ajatellen.

”Olen lyönyt palloa todella hyvin”, Grace sanoi. ”Tänä vuonna myös puttipelini on mennyt suuren askeleen eteenpäin.”

”Minulla on mukava johto, mutta en usko, että voin mennä huomenna kentälle vain rennolla asenteella. Aion pelata tietyillä rei’illä aggressiivisesti, ja yritän tehdä lisää birdieitä.”

Sunnuntain kärkiryhmässä on luvassa pitkiä lyöntejä, sillä Colsaertsin lisäksi Grace antaa tunnetusti kyytiä pallolleen. Hän kuitenkin myöntää myös lauantaina seurassaan pelanneen belgialaisen olevan tällä sektorilla omaa luokkaansa.

”Olen hyväksynyt, etten tule ikinä yltämään Nicolaksen (Colsaerts) lyöntien mittoihin. Sain tänään pari todella maukasta draivia, mutta jäin hänelle silti 35 metriä.”

Nicolas Colsaerts.  &copy Getty Images

Nicolas Colsaerts. &copy Getty Images

Fabrizio Zanotti (-14) on Tianjinin turnauksessa kolmantena. Hänen paras sijoituksensa tänä vuonna on Marokon kisan 44:s tila. 28-vuotias Zanotti ei ole koskaan voittanut Euroopan kiertueella, mutta tilastoissa on kaksi kakkossijaa.

”Kauden paras kierros”, Zanotti iloitsi 64 lyönnillä sujunutta esitystään. ”Olen tehnyt todella lujasti töitä. Asiat eivät lähteneet kauden alussa kovin hyvin vauhtiin, mutta on oltava kärsivällinen ja yritettävä. Toivottavasti huomenna on hyvä päivä, ja voin olla vielä vähän ilosempi.”

George Coetzee, Ignacio Garrido, Marcus Fraser, Jean-Baptiste Gonnet sekä kisan toistaiseksi kovimmasta kierrostuloksesta (63) vastannut Alexander Noren jakavat neljättä sijaa tilanteessa -13.

Mikko Ilonen (par) teki Kiinan avointen kolmannella kierroksella nopean birdien, mutta se jäi samalla päivän viimeiseksi. Sijalta 53 urakkansa aloittanut Ilonen sortui lauantaina kolme bogin myötä tulokseen 74. Lahtelainen on ennen finaalikierrosta 68:ntena. ”Tiiltä viheriölle pelasin varsin hyvin. Aamun keli oli kova: vettä tuli taivaalta ja pipot päässä edettiin. Loppua kohden parani”, Ilonen sanoi.

”Viheriöt ovat todella hitaat, tällaisia ei ole pitkään aikaan tullut vastaan. En ole saanut vauhdeista kiinni yhtään ja se tekee tuloksenteosta vaikeaa. Draivaaminen kulkee, vaikka perjantaina kramppautunut selkä vaikutti nyt enemmän kuin edellispäivänä.”

Sää kiusana Indonesiassa

Bernd Wiesberger tappelee Jakartassa kovista sijoituksista.  &copy Getty Images

Bernd Wiesberger tappelee Jakartassa kovista sijoituksista. &copy Getty Images

Kehno sää teki jälleen tepposet Jakartalla, kun Indonesian Masters jouduttiin keskeyttämään kolmannella kierroksella. Kisan keskeytyshetkellä kärkiryhmä Lee Westwood-Zaw Moe-Masanori Kobayashi oli ennättänyt kentän viidennelle reiälle.

Kolmatta kierrostaan kaksi alle oleva Westwood (-13) johtaa turnausta nyt neljällä lyönnillä ennen myanmarilaista Moeta. Kolmatta sijaa jakavat Korean Sung Lee, Itävallan Bernd Wiesberger ja Intian Shiv Kapur ovat Westwoodia kuusi lyöntiä jäljessä.

Indonesian Mastersissa jatkokierroksille selviytynyt Jaakko Mäkitalo käynnisti pelin Royale Jakarta Golf Clubin kentän sisääntulon väyliltä. Seitsemän reikää pelanneen Mäkitalon tuloskorttiin merkittiin lauantaina yksi birdie, yksi bogi ja viisi paria. Alastarolainen on tässä vaiheessa kisaa sijalla 53.

Aasian kiertueeseen kuuluvan turnauksen kolmatta kierrosta jatketaan sunnuntai-aamuna klo 6.45 paikallista aikaa. Finaalikierroksen on tarkoitus käynnistyä näillä näkymin klo 9.30.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje