GolfSixes on taas täällä – ”rento meininki” jatkuu European Tourilla - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

GolfSixes on taas täällä – ”rento meininki” jatkuu European Tourilla

Gavin Moynihan (vas.) ja Paul Dunne puolustavat vuodentakaisen GolfSixes-kilpailun voittoa. Kuva: Getty Images

Kilpailussa sallitaan shortsit ja etäisyyslaitteet ensimmäisen kerran ET:n historiassa.

Euroopan kiertueella on ohjelmassa toisena perättäisenä viikkona erikoiskilpailu. Tällä kertaa vuorossa on Portugalin Cascaisissa pelattava kaksipäiväinen GolfSixes, joka ET:n turnauksista kaikkein poikkeuksellisin. Kuuden reiän kierroksia pelataan ensiksi lohko- ja sen jälkeen pudotuspelisysteemillä.

Pelimuotona on muunneltu greensome. Molemmilla joukkueen jäsenillä on mahdollisuus lyödä avaus jokaisella tiillä, ennen kuin kaksikko päättää, millä pallolla se aikoo jatkaa reiän loppuun. Pelaaja, jonka avausta ei valittu, lyö seuraavaksi, kunnes joukkuekaverukset jatkavat peliä vuorotellen.

Joukkue, joka tekee pienimmän tuloksen, voittaa reiän ja saa pisteen. Otteluiden tulokset kirjataan match play -säännöin, joten jos joukkue johtaa kolmella tai neljällä reiällä, kun kaksi reikää on pelaamatta tai kolmella tai kahdella reiällä, kun yksi reikä on pelaamatta, voitto on heidän.

Mukana on 16 joukkuetta, jotka on jaettu neljään neljän joukkueen (A, B, C ja D) lohkoon. Kaikki lohkon joukkueet kohtaavat toisensa turnauksen ensimmäisenä pelipäivänä, perjantaina. Voitosta saa ”sarjataulukkoon” kolme pistettä ja tasapelistä tulee yksi piste.

Jos peli on kuuden reiän jälkeen tasan, palataan takaisin kuudennelle lyöntipaikalle. Mikäli peli on playoff-reiänkin jälkeen tasan, ratkaistaan voitto lähemmäs lippua -periaatteella.

Ensimmäisen päivän jälkeen kunkin lohkon kaksi parasta joukkuetta jatkaa pudotuspeleihin.

Kilpailu pyrkii kosiskelemaan uutta ja nuorempaa yleisöä golfkatsomoihin. Pelaajilla on myös mahdollisuus käyttää kilpailussa shortseja ja etäisyyslaitteita – ensimmäistä kertaa Euroopan kiertueen historiassa. Väriä turnaukseen tuovat myös dronet, joiden avulla pelitapahtumia voidaan kuvata korkeammalta.

Mukana on myös kaksi naisten joukkuetta. Englantia edustavat yhteensä viisi turnausta LET-kiertueella voittaneet Meghan Maclaren sekä Florentyna Parker. Saksan yhdistelmän muodostavat Esther Henseleit ja Laura Funfstuck. Ensin mainittu sijoittui viime viikolla pelatussa U.S. Women’s Openissa top 30:een ja jälkimmäinen on yltänyt LET:n rankingissa kahdesti kymmenen joukkoon.

Oitavos Dunes -kentällä pelattavan turnauksen kenties suurin erikoisuus liittyy kierroksen viimeiseen, kuudenteen reikään, jonka lyöntipaikka on viritetty uima-altaalle. Yleisö pääsee seuramaan tämän reiän tapahtumia muun muassa lounging-alueelta, ja musiikki pauhaa kaiuttimista.

GolfSixes-kilpailun viimevuotista voittoa puolustaa Irlanti, jonka joukkueessa pelaavat tälläkin kertaa Paul Dunne ja Gavin Moynihan.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje