Kilpapelaajat testaavat korona-ajan kilpailukonseptia vappupäivänä Ringsidessa - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Kilpapelaajat testaavat korona-ajan kilpailukonseptia vappupäivänä Ringsidessa

Ringside Golfissa pelataan vappupäivänä tyhjille katsomoille tiukasti turvaohjeita noudattaen. Kisaa voi seurata sosiaalisen median kautta.

Suomalaiset golfammattilaiset pääsevät testaamaan kevätvirettään Espoo Ringside Golfissa vappupäivänä pelattavassa kutsukilpailussa. Kilpailuun ei toivota katsojia, ja se toteutetaan tiukasti Suomen Golfliiton peliohjeistuksia noudattaen. Kilpailu pelataan erikoislaatuisesti 23:n reiän mittaisena.

Pelaajat lähtevät kentälle peräkkäisissä lähdöissä. Tiipaikalle saavutaan vasta kun edellinen ryhmä on lähtenyt matkaan ja myös muut kokoontumisriskit on poistettu. Kenttä on auki normaaliin tapaan myös muille pelaajille.

Kilpailuohjeet, tulospalvelut ja avajaisseremoniat sekä palkintojenjaot hoidetaan kaikki ”etänä”, eikä paikalle toivota katsojia.

Suomen parhaat ammattilaiset ja Ringside Golfin edustuspelaajat käyvät 23 reiän henkilökohtaisen lyöntipelin, jossa parhaat 12 pelaajaa kiertävät väylät 1–5 käännetyssä paremmuusjärjestyksessä avauskierroksen jälkeen.

Mukaan on kutsuttu 24 pelaajaa, jotka lähtevät kentälle kolmen pelaajan ryhmissä. Kilpailussa on mukana valvoja, jonka työ on huolehtia turvamääräysten toteutumisesta.

Suomen Golfliiton toiminnanjohtaja Juha Korhonen antoi oman siunauksensa kilpailuille:

”Kilpailuja saa järjestää, kunhan pysytään turvasuositusten rajoissa. Tulospalvelut, palkintojenjaot ja yhteisinfot kun jättää pois, niin golf on erittäin turvallinen laji, vaikka pelataan toisia vastaan”, Korhonen sanoi.

Kilpailuun on saatu houkuteltua kova kattaus kotimaan huippuja. European Tour -voiton Niipperiin tuo Roope Kakko ja mukana nähdään myös kolmesti CT:llä voittanut Kim Koivu. Asian Tourin pistelistan 27:s, Janne Kaske, tulee testaamaan iskukykynsä Suomen maaperälle.

Mukana ovat myös naisten ranking-ykkönen Sanna Nuutinen, Challenge Tour -pelaaja Oliver Lindell ja kovaa paluuta isoille areenoille tekevä Albert Eckhardt.

Ringside Golfin Peter Erofejeff, jolla on kokemusta ET:ltäkin, näkee tapahtumalla suuren merkityksen kaikille osapuolille.

”Olemme todella onnekkaita golfareina, että lajiamme voi pelata poikkeusoloissa. Ringside Golfissa ollaan otettu vastuullisuus kunnia-asiana ja koko kilpailu pystytään järjestämään vain, jos kaikki pelaajat ja järjestäjät sitoutuvat yhdessä näyttämään esimerkillistä toimintaa”, Erofejeff muotoilee.

Ringside Golfin Facebook -sivuilla on seurattavissa liveä päivästä, joka alkaa noin kello 10.00 käytävällä ennakkostudiolla. Vieraaksi studioon ovat lupautuneet ainakin Sanna Nuutinen, Kim Koivu ja Janne Kaske.

Kilpailun lähtöajat 1.5.2020:

11:30. Janne Kaske  – Henrik Lahti  – Sanna Nuutinen 
11:40. Joel Virtanen  – Casper Simberg  – Miki Kuronen 
11:50. Joonas Hinkkanen  – Ilkka Jokinen  – Lauri Leppo 
12:00. Peter Erofejeff  – Tommy Gulin  – Juha Kolari 
12.10. Alex Hietala  – Mikko Pirinen  – Tuomas Pollari 
12.20. Kim Koivu  – Jouko Piik  – Juuso Kahlos 
12.30. Roope Kakko – Albert Echardt  – Nikke Tyry 
12.40. Matias Honkala  – Oliverll Lindell  – Juhana Pernaa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje