Golfin historiaa tehnyt johdossa, seitsemän suomalaista jatkoon Vierumäellä - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Golfin historiaa tehnyt johdossa, seitsemän suomalaista jatkoon Vierumäellä

Vierumäen turnauksen paras suomalainen Juuso Kahlos esitti perjantaina varmoja otteita Cooke-kentällä. Kuva: Artisan Photography Ab

Juuso Kahlos väijyy Challenge Tourin kisan puolivälissä kärkikymmenikön takana.

Golf on olosuhdepeli, ja aamun ensimmäiset lähtijät ottivat olosuhteista kaiken ilon irti Vierumäki Finnish Challengen toisella kilpailukierroksella.

Tuulta ei aluksi ollut lainkaan. Ja kun tuuli lopulta alkoi heräillä, sen suunta oli enimmäkseen otollinen. Par oli paperia. Kolme pelaajaa aamupäivän ryhmistä pelasivat tuloksen 62, kaksi muuta lyönnin enemmän.

Kärjessä kahden kierroksen jälkeen on saksalaisten Marc Hammerin, Freddy Schottin sekä Ruotsin Björn Åkessonin (-14) muodostama kolmikko.

Hammer voitti heinäkuussa Challenge Tourin Itävallan osakilpailun. Hän nousi tuolloin golfin historiaan voittamalla ensimmäisenä pelaajana samalla viikolla kaksi maailmanlistan pistekertymää kartuttavaa turnausta eri maissa. Ennen Itävallan kisaa Hammer juhli Pro Golf Tourin kisan ykköstilaa kotimaassaan.

Schott puolestaan on yltänyt kaudella jo viidesti CT:n kilpailuissa top kymppiin.

Åkesson kuvasi hyvin aamun ja aamupäivän tunnelmia kiertueen mediatiimille antamassaan haastattelussa.

”Kaikki oli tänään helppoa. Tuli birdiejä, ja sitten lisää birdiejä… Tällaista golfia haluaisin aina pelata.”

Korttiin ei tullut yhtään bogia, joten hyvällä tavalla tylsä kierros.

Suomalaisilla ei kulkenut aivan yhtä kitkattomasti. 23-vuotiaan Lassi Burmanin 66 oli hienoin onnistuminen. Se nosti häntä tuloslistalla yli 60 sijaa jaetulle 44. tilalle.

Lassi Burmanin lyönnit tekivät Roope Kakkoon vaikutuksen. Kuva: Tomi Natri

Satelliittikiertueisiin lukeutuvalla Saksan Pro Golf Tourilla toista kautta pelaava Burman osallistuu Vierumäellä uransa ensimmäiseen Challenge Tour -kilpailuun.

”Hienoa selvittää cut heti ensimmäisellä yrittämällä. Oli hyvää lyömistä koko päivä, ja tänään upposivat nekin putit, jotka eilen jäivät kupin reunalle. Kruununa tietysti 9. ja 13. reiälle tehdyt eaglet”, tilanteessa viisi alle oleva hämeenlinnalainen iloitsi.

Suomalaisista korkeimmalla tuloslistalla on 13. tilaa jakava Juuso Kahlos (-8), kuusi lyöntiä kärkikolmikon takana. Hän on viimeksi pelannut haastajakiertueella viime kauden puolella.

”Korttiin ei tullut yhtään bogia, joten hyvällä tavalla tylsä kierros. Putti on ollut terävässä kunnossa. Par-viitosiin olen erityisen tyytyväinen, olen pelannut ne yhteensä kuusi alle.”

Burmanin kanssa samassa ryhmässä pelanneella kokeneella Roope Kakolla (-5) oli kaksijakoiset tunnelmat.

”Pelasin tosi hyvin, mutta griineillä olin huono. Mukava kuitenkin olla mukana viikonloppukierroksilla. Oli kiva katsoa, kun nuori poika tykitti.”

Kahden kierroksen jälkeisen cut-rajan suomalaisista selvittivät myös Antti Ahokas, Casper Simberg ja Rasmus Karlsson (-6) sekä Oliver Lindell (-4).

Lähde: tiedote

Lue seuraavaksi: Mikko Ilosen mailoilla Vierumäen kisan johtoon − Antti Ahokkaalla loistava päivä

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje