Gary Player lyttää nykyhuippujen ahneuden ja suunnitelmat uudesta superliigasta - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista - Kilpagolf

Gary Player lyttää nykyhuippujen ahneuden ja suunnitelmat uudesta superliigasta

Gary Playerin nimikirjoitukset ovat kysyttyjä tänäkin päivänä. Kuva: Getty Images

Playerin mielestä 48 pelaajaan rajoitettava Premier Golf League ei ole hyvä ajatus, vaan sen pontimena on ahneus.

Golfin kaikkien aikojen menestyksekkäimpiin pelaajiin lukeutuva Gary Player ei katso hyvällä suunnitelmia uudesta Premier Golf Leaguesta. Player ilmaisia asiansa varsin suorasanaisesti viime viikolla pelatun Saudi International -kisan yhteydessä. Vanhan mestarin kielenkantoja ei hillinnyt sekään, että hän osallistui kisan yhteydessä järjestettyyn Golf Saudi Summitiin, jonka järjestävään tahoon kuuluu samoja rahamiehiä, joiden tiedetään häärivän myös Premier Golf Leaguen takana.

”En tiedä kaikkia puoli asiasta, mutta se ei ole minua varten. Saattaa se tapahtua, mutta se ei tarkoita, että se olisi oikein. En toivo meidän menevän siihen, että kiertueella kisaa vain 48 pelaajaa”, Player laukoi.

”Miksi olemme niin itsekkäitä, että määrää rajoitetaan 48:aan? Seuraavaksi se hinataan 20:een”, hän jatkoi.

Player, 84, voitti urallaan hurjat yhdeksän major-kilpailua vuosien 1959–1978 välillä. Silti hän tienasi urallaan huomattavasti nykyhuippuja vähemmän. PGA Tourilla ja senioreiden PGA Tour Championsillä Player nettosi noin 14 miljoonaa dollaria, jota voi pitää varsin pienenä summana saavutukset huomioiden, varsinkin kuin seniorikiertueen palkintorahat muodostavat potista suuren osan.

Palkintorahaa jaettiin Playerin aktiivivuosina huomattavasti vähemmän, ja siksi hän lyttääkin nykyhuippujen rahanhimon.

”Näen nykyurheilussa valtavasti ahneutta. Hylkäätkö PGA Tourin, jolla olet pelannut koko urasi? Sanotko vain, että ´menkää hiiteen´? En pidä siitä. Olisi hullua kieltäytyä rahasta, mutta ei pelaajilta sitä puutu”, Player näkee.

Rory McIlroy sanoi Premier Golf Leagueen liittyvässä haastattelussa olevansa iloinen siitä, että suunnitelmat uudesta liigasta voivat auttaa pelaajia neuvottelemaan itselleen suuremmat palkintorahat PGA Tourilla.

”Rory McIlroy taisi tienata 23 miljoonaa dollaria viime kaudella ilman yhteistyösopimuksiakin. Kuinka paljon rahaa tarvitset? Lojaalisuus on minulle erittäin tärkeä arvo”, Player sanoi.

Vaikka Gary Player oman aktiiviuransa aikana tienasi vain murusia nykyhuippuihin verrattuna, on hän aktiivivuosiensa jälkeen hän on luonut valtavan omaisuuden kenttäsuunnittelulla ja erilaisten yhteistyökumppanuuksia kautta. Pikkurahasta miehellä ei siis ole puutetta. Toisaalta Playerin perustaman The Player Foundationin kautta on kerätty rahaa vähäosaisten lasten koulutuksen tukemiseen tiettävästi yli 100 miljoonaa dollaria.

Käsittelimme asiaa myös viimeviikkoisessa Kisaviikko-podcastissa. Se on kuunneltavissa Soundcloudissa. Linkki podcastiin alla.

Lue seuraavaksi: Toteutuessaan Premier Golf League mullistaisi huippugolfin, nyt se toimii palkkavipuna

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)