Garnett yllätysjohdossa Forth Worthissa - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Garnett yllätysjohdossa Forth Worthissa

Brice Garnett pelaa lauantaina Crowne Plaza Invitationalin johtopallossa. Kuva: © Getty Images

Eaglella kierroksensa aloittanut Brice Garnett löi Crowne Plaza Invitational -turnauksen toisella kierroksella tuloksen 66. Kokonaistilanteeseen -7 siirtynyt kiertuetulokas nousi samalla kisan kärkipaikalle lyönnillä ennen kakkostilaa jakavia Chris Stroudia ja Robert Strebia.

”Yritän vain pitää pääni alhaalla ja tehdä niin monta birdietä kuin mahdollista”, 30-vuotias Garnett sanoi. ”Aion pitää tänä viikonloppuna kentällä hauskaa. Katsotaan sitten, mikä on tilanne sunnuntaina.”

Garnett on kotoisin pienestä Gallatinin kylästä Missourista. Hän on pelannut PGA Tourilla 18 kilpailua, mutta tilastoista löytyy vain yksi Top 10 -sijoitus. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun hän on kymmenen joukossa 36 reiän jälkeen.

”Tunnen oloni kiertueella mukavammaksi viikosta toiseen. Opin jotain uutta joka päivä.”

Ensimmäistä kilpailuaan maailmanykkösenä pelaava Adam Scott (-1) teki kolme birdietä seitsemän viimeisen reiän sisällä. Tulos 68 vei hänet kahden lyönnin turvin cut-rajan oikealle puolelle. Kyseessä oli 34. peräkkäinen kerta, kun Scott etenee PGA Tourin kisassa jatkokierroksille.

Matt Kucharille olisi voitolla ollut mahdollisuus ohittaa Scott World Rankingin ykkösenä. Hänen pelinsä Forth Worthissa päättyivät kuitenkin kahteen kierrokseen.

Avauskierroksen jälkeen paalulla ollut Dustin Johnson (-5) putosi neljänneksi pelattuaan tuloksen 70. Samassa viisi alle -tilanteessa on myös kolme turnausta tällä kaudella voittanut FedExCupin pisteykkönen Jimmy Walker. Hän on kisassa ainoa pelaaja, joka ei ole tehnyt paria heikompaa reikätulosta.

Chris Kirkin (-3) kanssa päivän kovimman kierroksen (64) pelannut Stroud upotti viisi puttia yli kuudesta metristä – ja kaikki 12 viimeisen reiän sisällä. Hänen upotettujen puttiensa yhteispituus oli 66,3 metriä, mikä on kiertueella enemmän kuin kertaakaan sitten vuoden 2006.

”Olen lyönyt draiverillani surkeasti kaksi päivää, mutta puttipeli on ollut mahtavaa”, Stroud sanoi. ”Joten minun ei tarvitse olla huolissani viheriöistä, minun täytyy vain saada pallo sinne. Yleensä tilanne on päinvastainen – lyön palloa hyvin ja puttaan huonosti.”

Lähde: AP

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje