Garcia otti ohjat haltuunsa - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Garcia otti ohjat haltuunsa

Sergio Garcialla oli lauantaina aihetta tuuletuksiin. Kuva: All Over Press

Viisi birdietä seitsemän ensimmäisen reiän sisällä ja eagle viimeisellä. Siinä taustaa, miksi Sergio Garcia kiipesi Deutsche Bank Championshipissä paalupaikalle 36 reiän jälkeen.

Tuloksen 64 pelannut Garcia siirtyi kisassa kokonaistulokseen -13. Etumatka ei ole suuri, sillä toista sijaa jakavat Roberto Castro ja Henrik Stenson ovat espanjalaista lyönnin perässä.

Asetelmat kahta seuraavaa kierrosta ajatellen ovat mielenkiintoiset; yhteensä 28 pelaajaa on kuuden lyönnin sisällä kärjestä. Heistä kuka tahansa voi nousta vielä PGA Tourin toisen pudotuspeliturnauksen voittajaksi.

Garcia on tyypillisesti skipannut Deutsche Bank Championshipin ohjelmastaan, mutta tämänhetkinen sijoitus FedExCupissa ei taannut hänelle pääsyä kolmanteen jatkoturnaukseen. Pisteissä 70 ensimmäistä selvittävät tiensä vajaan kahden viikon kuluttua pelattavaan kisaan.

”Laskin että 16 kaveria pystyy hyvin pelatessaan ohittamaan minut helposti”, Garcia sanoi. ”Siten päätimme pelata viidennen turnauksen putkeen, josta en kyllä tavallisesti nauti erityisen paljon.”

Garcia sijoittui alkukaudesta kymmenen joukkoon mm. World Tourilla, Mastersissa ja Players Championshipissä. Hyvien otteiden myötä Garcian piti ottaa paikkansa korkealla myös FedExCupin pisteissä, kunnes hän ajautui Playersissä pieneen julkiseen kahinaan Tiger Woodsin kanssa.

Garcia pyysi Woodsilta myöhemmin anteeksi sanomisiaan, mutta ei ole sen jälkeen sijoittunut kertaakaan Top 20:een.

”On ollut vähän vaikeaa, mutta nyt asiat ovat hyvin”, Garcia sanoi. ”Tämä on ollut opettavainen kokemus. Mielestäni kaikista asioista täytyy kaivaa aina positiiviset puolet ja oppia virheistään. Toivottavasti kokemukseni tekevät minusta paremman pelaajan ja ihmisen.”

FedExCupin ja maailmanlistan kärkikolmikko on koonnut TPC Bostonilla suurimmat yleisömassat. Heistä Tiger Woods (-7) upotti toisen kierroksen viimeisellä reiällä pitkän birdieputin ja pelasi tuloksen 67. Tiger on yksi niistä pelaajista, jolla on edelleen hyvät mahdollisuudet hämmentää kärjen järjestystä.

Sama koskee Phil Mickelsonia (-8), joka käytti lauantain kierroksella 71 lyöntiä.Leftyn peli kävi sisääntulossa villiksi, kun avaukset eivät olleet pysyä säädyllisillä alustoilla. Hän pelasi reiät 10-16 yhteensä neljä yli, mutta sai loppuun kaksi birdietä.

”On hämmentävää lyödä sellaisia lyöntejä ison yleisön edessä ja Tigerin seurassa. Mutta meille kaikille tulee joskus huonoja hetkiä; näitä asioita on vain opittava käsittelemään”, Mickelson dramatisoi.

Matt Kuchar
ja Jason Dufner (-10) jakavat neljättä sijaa. Justin Rose, Jordan Spieth ja HarrisEnglish(-9) ovat seuraavassa kolmen pelaajan ryppäässä.

Lähde: PGA Tour

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje