Gant Openin voitto Tanskaan - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Nordic League

Gant Openin voitto Tanskaan

Gant Openin parhaat iloitsivat palkintojenjaossa. Kuva: Aura Golf

times="" new="" roman";="" mso-fareast-font-family:"times="" roman";color:black;mso-ansi-language:fi;="" mso-fareast-language:fi;mso-bidi-language:ar-sa"="">

Gant Openin voitto matkasi Tanskaan viimeisen päivän värikkäiden vaiheiden jälkeen. Christian Gløët (66-69-68) oli matkallahelppoon voittoon, muiden kärkiryhmän pelaajien hienoisten epäonnistumisten kautta, kunnes toiseksi viimeisellä reiällä alkoi tapahtua.

”Löin tiiltä rautakakkosen raffiin, matkaa lipulle jäi 150 metriä. Lähestyminen rautakasilla pikkuisena flyerina huonolla pompulla viheriöstä pitkäksi, ja out of bounds. Onnistuin tekemään varapallolla tuplabogin ja ratkaisu siirtyi viimeiselle väylälle”, Gløet sanoi.

”Sain hyvän avauksen ja siitä lähestyminen hieman runsaaseen metriin. Tiesin sen olevan voittoputti, onneksi sain keskeltä reikää sisään”, kertasi voittaja päätösreikien tapahtumia kierroksen jälkeen.

Gløët kuittasi voitosta 15 000 euroa.

Kärki meni viimeisellä kierroksella hieman uusiksi, kun Benjamin Henry Poke (-9) ja RichardPettersson (-8) nousivat seuraaville sijoille. Johtopaikalta kilpailuun lähtenyt Kasper K. Estrup jakoi Petterssonin kanssa kolmatta sijaa.

Paras suomalainen oli Janne Mommo jaetulla viidennellä sijallaan yhdessä kolmen muun pelaajan kanssa.

Kilpailun paras amatööri oli upeasti pelannut Virvik Golfin nuori Oliver Lindell (-5). Hän sijoittui yhdeksänneksi.

Tanskalaisjohto kestää Ruissalossa

Janne Mommo on Gant Openissa kuudentena ennen päätöskierrosta.

Janne Mommo kamppailee lauantaina Gant Openin voitosta. Kuva: Aura Golf

Janne Mommo kamppailee lauantaina Gant Openin voitosta. Kuva: Aura Golf

Tanskan Kasper K. Estrup jatkaa Gant Openin kärjessä kahden kierroksen jälkeen tuloksella-8 (65+69). Toiseksi nousi Norjan Sondre Erevik Ronold pelattuaan perjantaina kolme alle parin ja on kokonaistuloksessa -7, samassa tuloksessa on myös Tanskan Christian Gløët.

Kärki on kokonaisuutena varsin tasainen, sillä neljän lyönnin sisällä on 16 pelaajaa. Janne Mommo, jakaa parhaana suomalaisena kuudetta sijaa yhdessä kolmen muun pelaajan kanssa tuloksella -5.

”Peli oli oikeastaan aika samanlaista kuin ensimmäisenä päivänä, mutta tänään jäivät bogit tekemättä. Lähipeli oli kunnossa ja kolmosväylän duffailua lukuun ottamatta pääsin hyvin tekopaikoille. Nelosen eagle syntyi hyvän avauksen jälkeen, wedge sisään 80 metristä.”, tuloksen 66 lyönyt Mommo sanoi. ”Samoilla eväillä huomiseen, ja yritetään hoitaa homma kotiin.”

Mommon lisäksi Top 10:ssä ovat Patrick Roos ja Tatu Toivo sekä amatööripelaajat JanneKoivisto ja Oliver Lindell, kaikki tilanteessa -4.

Kotiyleisöä ilahdutti Aura Golfin vasta 15-vuotiaan Otto Grönroosin huikea 66 lyönnin tulos.Se ei kuitenkaan riittänyt alavireisen avauspäivän (80) jälkeen jatkopaikkaan.

Voittaja tulee kuittaamaan palkintopotista 7200 euroa sekä sponsorin 7800 euron bonuksen, yhteensä 15000 euroa.

Avauspäivä tanskalaiskomennossa

Tatu Toivo on Gant Openissa lyönnin päässä kärjestä 18 reiän jälkeen. Patrik Sjöland on samassa tuloksessa.

Patrik Sjöland osoitti jälleen olevansa valmis taistelemaan Gant Openin voitosta. Kuva: Aura Golf

Patrik Sjöland osoitti jälleen olevansa valmis taistelemaan Gant Openin voitosta. Kuva: Aura Golf

Gant Openin tulostaso muodostui avauspäivänä varsin kovaksi ja osin myös yllätykselliseksi. Kärjessä ensimmäisen päivän jälkeen ovat Tanskan Rasmus Hjelm Nielsen ja Kasper K. Estrup, molemmat tilanteessa -6. Christian Gloet (-5) täydentää tanskalaisten vahvaa panosta jaetulla kolmannella sijallaan.

Viime vuoden Gant Openin voittaja, ja nyt ET:n kirjoissa oleva Patrik Sjöland (-5) starttasi aamun ensimmäisissä ryhmissä. Hän oli peliinsä varsin tyytyväinen.

”Tänään peli kulki mainiosti ja huonotkin lyönnit olivat riittävän hyviä. 16 viheriöosumaa antoi loistavat mahdollisuudet tuloksentekoon, ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin”, sanoi kaksinkertainen ET-voittaja ja urallaan yli neljä miljoonaa euroa tienannut Sjöland.

Paras suomalainen oli avauspäivänä Sjölandin ja Gloetin kanssa kolmatta sijaa jakanut Tatu Toivo. Laukaan Peurunkagolfia edustava 25-vuotias Toivo on tänä vuonna pelannut varsin mainiosti. Finnish Tourin Linna Golfin osakilpailussa Toivo pelasi voitosta uusinnassa ja reikäpelin SM-kisoissa hän oli välierissä. Tämän päivän suorituksestaan Toivo oli hyvillään.

”Kierros alkoi loistavasti alkureikien kahdella birdiellä, ja alusta asti oli aika varma olo oman pelin kanssa. Parit syntyivät helposti vähän vaikeimmistakin paikoista, ikään kuin huomaamatta. Kierros sai upean lopun, kun viimeisellä reiällä (9:s) löin lähestymisen puolen metrin päähän lipusta ja siitä sukkana sisään (eagle).”

”Olen aina tykännyt pelata Ruissalossa, ja kenttä on täysin virheettömässä kunnossa. Odotukset jatkoon ovat tietysti korkealla.”

Päivän suomalaiseksi epäonnistujaksi voidaan laskea Antti Ahokas, joka keskiviikon pro am’issa pelasi tuloksen 63. Tänään hän tarvitsi kierroksellaan 16 lyöntiä enemmän.

Ensimmäisenä päivänä par-tulokseen tai alle pelasi yhteensä 50 pelaajaa. 36 reiän jälkeen cutin selvittää 45 parasta ammattilaista, tasatuloksessa olevat sekä näiden joukkoon mahtuvat amatöörit.

Ahokas pitkästä aikaa Ruissalossa

Gant Openin kymmenen vuotta sitten voittanut pelaaja antoi muille myrskyvaroituksen pro am –kilpailussa.

Toistuuko tämä rituaali viikonvaihteessa? <a href=Antti Ahokas piti kymmenen vuotta sitten voittopuhetta Gant Openin ykkösenä. Kuva: Aura Golf" src="/wp-content/uploads/2014/07/14071007305214.jpg" width="505">

Toistuuko tämä rituaali viikonvaihteessa? Antti Ahokas piti kymmenen vuotta sitten voittopuhetta Gant Openin ykkösenä. Kuva: Aura Golf

Kauden ensimmäinen Suomessa pelattava Nordic Leaguen osakilpailu alkaa torstaina Ruissalossa Aura Golfin kentällä. Kilpailun osanottajalista on pohjoismaalaisittain huipputasoa, mukana ovat muun muassa viime vuoden Gant Openin voittaja Patrik Sjöland, Antti Ahokas, Janne Mommo, Kalle Samooja sekä muut vahvat skandinaavipelaajat.

Sjöland oli jonotuslistalla Skotlannin rahakkaaseen Euroopan kiertueen kilpailuun, mutta valitsi lopulta Gant Openin.

”Tämä on hieno paikka pelata, kenttä on jälleen loistavassa kunnossa ja muistot täältä ovat hyviä”, totesi Sjöland kilpailun aattona.

Keskiviikkona pelattiin pro am –tapahtuma, jossa päivän paras oli Antti Ahokas. Hän löi tuloksen 63 lyöntiä (-8), joka alittaa Gustav Adellin virallisesti säilyvän kenttäennätyksen yhdellä lyönnillä.

Ahokas on kilpaillut Ruissalossa viimeksi kymmenen vuotta sitten, jolloin hän myös voitti Gant Openin.

Gant Open pelataan Ruissalossa tänä vuonna 30. kerran. Pääyhteistyökumppani ilmoitti tarjoavansa juhlavuoden kunniaksi voittajalle 7800 euron bonuksen. Viikonvaihteen ykkönen kuittaa turnauksesta yhteensä 15 000 euroa, joka on Nordic Leaguen kisoissa tavallista suurempi potti.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje