Gant Open päästään pelaamaan yleisön edessä - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista - Kilpagolf - Ladies European Tour

Gant Open päästään pelaamaan yleisön edessä

Kilpailuun pääsee mukaan 126 pelaajaa, joista arviolta 15 suomalaisia. Varmuudella mukana ovat Sanna Nuutinen (vas.), Noora Komulainen, Tiia Koivisto, Elina Nummenpää (kolmas oikealta), Ursula Wikström ja Karina Kukkonen. Keskellä kuvassa Krista Bakker.

Heinäkuun puolivälissä Suomen Turussa nähdään Euroopan parhaat naispelaajat Aura Golfin viheriöillä. Noora Komulainen palaa Aurassa kisakentille äitiyslomalta.

Suomen LET-kisan näyttämö, Aura Golf Suomen Turussa, sai hiljattain hyviä uutisia, kun koronarajoituksia höllennettiin Varsinais-Suomessa. Se tarkoittaa vihreää valoa myös yleisölle.

”Aurassa ollaan valmiita huipputapahtumaan, ja toivotamme katsojat lämpimästi tervetuloa Ruissaloon. LET:in kilpailunjohtajan alkuviikon visiitillä saimme pelkästään positiivista palautetta”, Aura Golfin toiminnanjohtaja Sami Pere kertoo.

Alkuperäisen aikataulun mukaan kotimaisen huippugolfin kohokohdan piti jo olla käynnissä, mutta koronan tuomat epävarmuudet siirsivät kisan heinäkuulle. Kisa pelataan torstaista lauantaihin 15.–17.7.

Suomen nykyisistä LET-pelaajista Ursula Wikström on ainoa, joka on pelannut pääkiertuetta kotiyleisön edessä – viimeksi 10 vuotta sitten.

”Kotikisat tuo ehdottomasti extraa, ja se on aina myös ylpeyden aihe pelaajillekin. Suomessa kisat järjestetään aina viimeisen päälle, ja siksi niissä on isojen kisojen tuntua”, hän sanoi.

Wikströmillä on menestystä edellisiltä vuosilta nimenomaan kotimaan kamaralta kahden kakkossijan verran, ja kuntonuoli osoittaa tälläkin hetkellä ylöspäin. Myös Italian kisasta toukokuun lopulta tuli toinen sija. Joko Aurassa oli vuoro nostaa ykköspokaalia?

”Laitetaan kroppaa kuntoon, ja katsotaan mihin se riittää suomalaisyleisön edessä”, Wikström hymyilee.

Kuluvan kauden suomalaisnimi LET:llä on ollut kiertueen pistelistalla viidentenä oleva Sanna Nuutinen. Tokion kisalipun varmistanut Nuutinen on ollut jatkuvasti kisojen kärkipäässä, ja odotukset ovat kovat myös kotikisan kohdalla.

”Hyvä pallonlyöminen on ollut avain tason nostoon. Paljon väyliä ja griinejä tarkoittaa stressittömämpää pelaamista, eikä kaikki ole vain lähipelin varassa. Kun hyvä puttiviikko vielä osuu kohdalle, on voitto täysin otettavissa”, Nuutinen summasi.

”Gant Ladies Open on ehdottomasti hyvä mahdollisuus siihen. Griinit rullaavat täällä aina hyvin, ja se sopii minulle. Toivottavasti saamme paljon yleisöä kannustamaan”, hän jatkoi.

Kuukauden lisäaika kotikisalle oli erittäin positiivinen yllätys Noora Komulaiselle, joka sai esikoisensa vapun tienoilla. Äitiyslomalta paluuta tekevä Komulainen on palannut treeneihin pari viikkoa sitten toivuttuaan synnytyksestä, ja on asettanut tavoitteeksi olla viivalla heinäkuussa.

”Arki on muuttunut, totta kai nyt mennään vauvan ehdoilla. Treenaan sekä vauvan kanssa että ilman, treeneistä on tullut ihan erilaista omaa aikaa kuin ennen. Kaipaan kisajännityksen tunnetta, ja on upeaa päästä Auraan – minulla on täältä hyviä muistoja”, Komulainen kertoi.

Turussa varttuneelle Elina Nummenpäälle LET-kisalla juuri Aura Golfissa on erityinen merkitys, sillä hänet voidaan leikillisesti laskea ainakin puoliksi auralaiseksi.

”Olen kasvanut täällä, enkä osaa edes oikein laittaa sanoiksi tunteitani. Aloitin pelaamaan 15-vuotiaana, mutta jo pikkulapsena leikin marsuni kanssa klubin edessä tammen alla, kun vanhempani olivat pelaamassa”, Nummenpää nauraa.

”Tulossa on varmasti erityinen viikko, ja se on minulla korkealla tavoitteissani. Toki se voi luoda myös paineita, mutta uskon nauttivani pelaamisesta monien tuttujen ympäröimänä rakkaassa paikassa.”

Nummenpään lisäksi paikallisväriä kisaan saadaan ainakin kahdella kutsulla, jotka Auralla on käytettävissään. Edessä on jopa positiivinen haaste, sillä heillä on useampia kärkiamatöörejä. Kaikkiaan kutsuja Gant Ladies Openiin on käytettävissä yhdeksän kappaletta.

Kilpailu televisioidaan päivittäin suorana Ruutu-palvelussa. viimeinen kierros näkyy lisäksi Ylellä. Yleisö on tervetullut seuraamaan tapahtumaa paikan päälle.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje