14.–17.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][1]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Fredillä, 64, funkkaa Bermudalla – ”Ei kuulosta oikealta, että nimeni on noiden legendojen joukossa”

Tasokas puttipeli avasi Fred Funkille tien Bermuda Championshipin jatkokierroksille. Kuva: Getty Images

Yli 40 vuotta kilpailun nuorinta osallistujaa vanhempi Fred Funk teki melkoisen tempun PGA Tourilla.

Riepotteleva tuuli on tarjonnut Bermudalla meneillään olevassa PGA Tourin kilpailussa ihmeteltävää aina hulluista mailavalinnoista kompassin käyttöön saakka.

Suurimman kummastelun aiheen lienee sittenkin aiheuttanut Fred Funk, jonka kaiken järjen mukaan ei edes kuuluisi pelata Bermuda Championshipissä − kilpailevathan monet pitkälti toistakymmentä vuotta nuoremmat pelaajat samanaikaisesti  konkareiden omassa PGA Tour Champions -kiertueen turnauksessa.

Tämä 64-vuotias veteraani osoitti perjantaina, ettei ole tullut pelkästään fiilistelemään Atlantin valtameren pienellä saarella käytävään turnaukseen. Hän kun otti ja pyyhälsi 36 reiän jälkeen kisan karsintarajan yläpuolelle.

Funkin temppu on todella poikkeuksellinen, sillä 64-vuotiaista tai sitä iäkkäimmistä pelaajista on PGA Tourin kilpailussa pystynyt cutin selvittämään vain lajin todelliset legendat Jack Nicklaus, Sam Snead ja Tom Watson.

”Vau, tuohan on melkoista. Sanoisitko vielä uudelleen? Watson, Nicklaus ja Snead? Ja sitten Funk… Ei kuulosta oikealta, että nimeni on noiden legendojen joukossa”, Funk sanoi haastattelijalle lähes epäuskoisena kilpailun toisen kierroksen jälkeen.

Funkin pelaaminen pääkiertueen kisan jatkokierroksilla ei ehkä kuulosta oikealta siksikään, että hänen avaustensa keskimitta on tällä viikolla ollut ainoastaan 215 metriä – mitta, johon kiertueen lukuisat pelaajat yltävät vaivatta pitkällä raudalla.

Se on toisaalta osoitus siitä, että pitkät lyönnit eivät yksin tee kesää. Funk keikkui kisan puolivälissä puttitilaston kärkipäässä, ja tehokas kulmaraudan käyttö nosti hänet käytännössä lajin historiankirjojen lehdille.

Funk kertoi olleen hyvillään saavutuksestaan myös siksi, että hän sattui pelaamaan kaksi ensimmäistä kierrosta jatkosta karsiutuneen poikansa Taylorin kanssa.

”Oli hieno halata häntä, kun jatkopaikka varmistui. Taisi siinä itkukin isällä vähän päästä”, Taylor Funk sanoi.

Kilpailun tuloksilla 69–72 aloittanut Funk (+3) käytti kolmanteen kierrokseensa 75 lyöntiä, ja on jaetulla 61. sijalla ennen päätöspäivää.

Funk on voittanut urallaan kahdeksan PGA Tourin kilpailua, joista kovimpana saavutuksena voidaan pitää vuoden 2005 Players Championshipin ykköstilaa. Champions Tourilla hän on juhlinut voittoa yhdeksän kertaa. Majoreissa Funk on ollut parhaimmillaan neljäs, vuoden 2002 PGA Championshipissä.

Bermuda Championshipin kärkeen lauantain kierroksen jälkeen kiipesi Funkia yli 40 vuotta nuorempi Doc Redman (-10). Eurooppalaisista Englannin Luke Donald ja Skotlannin Russell Knox (-5) jakavat 15. sijaa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje