- Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[0][0]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Francesco Molinarin Masters-kaamos ei helpota

Valmentaja Denis Pugh yritti löytää Riviera Country Clubin kentän rangella lääkkeitä Francesco Molinarin takkuileviin otteisiin. Kuva: Getty Images

Viime keväänä sivuluisuun ajautunut italialainen on karsiutunut vuoden jokaisessa kilpailussa.

Francesco Molinari nousi vuonna 2018 ehkä hieman yllättäenkin maailman kuumimpien pelaajien joukkoon. BMW PGA Championshipin voiton tuoma itseluottamus ruokki lisää menestystä ja syksyllä hän kiilasi maailmanlistalla top 5:een.

Vuoden 2019 Masters Tournament näytti tukevoittavan hänen asemaansa tähtipelaajien keskuudessa, mutta sitten Augustassa tapahtui jotain mistä hän ei ole päässyt yli vieläkään.

Molinari, 37, osallistui tällä viikolla vuoden kolmanteen kilpailuunsa PGA Tourilla ja tulos oli sama kuin kahdessa edellisessä koitoksessa: karsiutuminen. Hän jäi Genesis Invitational -turnauksen jatkopaikasta seitsemän lyöntiä jättäen kahden kierroksen tuloslistalla taakseen vain kaksi pelaajaa.

Toissa vuoden Euroopan kiertueen lippulaivaturnauksen voiton jälkeen Molinari oli voittaa heti seuraavalla viikolla kotimaansa avoimet. Kuukautta myöhemmin koitti todellinen tähtihetki, kun PGA Tourin kisan voiton ja yhden kakkostilan jatkeeksi tuli uran ensimmäinen major-titteli.

Molinarin riemukulku jatkui kaudella 2019 Arnold Palmer Invitational -turnauksen voiton myötä. WGC-sarjan reikäpeliturnauksessa torinolainen otti Lucas Bjerregaardin päänahan ottelussa kolmannesta sijasta, ja häntä pidettiin yhtenä suurimpana suosikkina pari viikkoa myöhemmin pelatussa Mastersissa.

Asiat sujuivat Augustassa Molinarin nuottien mukaan kolme ensimmäistä päivää. Hän lähti viimeiselle kierrokselle kärkiryhmässä ja tasoissa Tiger Woodsin kanssa, mutta menetti mahdollisuutensa voittoon tyrimällä takaysin ratkaisupaikoissa kaksi tuplabogia.

Tämän raskaan huhtikuisen iltapäivän jälkeen Molinari ei ole yltänyt yhdessäkään kilpailussa kymmenen joukkoon. Hän luisui viime syyskuussa maailmanlistan top 10:stä ja tällä hetkellä sijoitus on 24:s.

Toisenlaiset tunnelmat on OWGR-listalla Molinarin ohittaneella (20:s) Matt Kucharilla (-9), joka jatkaa Los Angelesin turnauksen kärjessä kahden lyönnin erolla kolmikkoon: Harold Varner III, Rory McIlroy ja Wyndham Clark.

Kilpailun isäntänä toimiva Tiger Woods (par) pelasi etuysin parissa tehtyään kaksi birdieä ja yhden tuplabogin. Myös toinen kenttäpuolisko käynnistyi birdiellä, mutta jatko sujui tahmeasti. Tiger suhmuroi reikien 12–15 (kentän 3–6) jaksossa kolme bogia ja putosi jaetulle 45. sijalle.

McIlroyn ohella eurooppalaisista top 10:een mahtuu yhdeksättä sijaa jakava Espanjan Rafa Cabrera Bello (-5).

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje