Fowlerilla näytön paikka - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Fowlerilla näytön paikka

Rickie Fowler voitti kaudella 2015 kaksi kilpailua PGA Tuorilla ja yhden European Tourilla. Kuva: Getty Images

PGA Tourin kauden toinen kilpailu pelataan TPC Summerlinin kentällä Las Vegasissa. Kauden alkumetreillä vasta haetaan asetelmia, eivätkä kaikki pelaajat vielä edes aloita urakkaansa. Eurooppalaisista monet keskittyvät tällä hetkellä viikon päästä alkavaan European Tourin finaalisarjaan.

Yksi mielenkiintoisimmista nimistä tulevaa viikonvaihdetta ja koko kautta ajatellen on Rickie Fowler. Niin sanotusta nuorisoketjusta Jason Day, Jordan Spieth ja Rory McIlroy ovat ainakin toistaiseksi yltäneet Fowleria parempiin saavutuksiin, mutta 26-vuotias nuorison villitsijä saattaa hyvinkin olla yksi ensi kauden nimistä.

Fowler kilpaili viimeksi Presidents Cupissa, jossa ei kuitenkaan pystynyt täyttämään saappaitaan. Hän hävisi sunnuntaina kaksinpeliottelunsa Adam Scottille tylysti 6&5, eikä onnistunut tuomaan neljästä ottelustaan joukkueelleen kuin yhden pisteen.

Vaikka peli ei Etelä-Koreassa kulkenut, voi vuotta 2015 pitää Fowlerin todellisena läpimurtona. Hän vei nimiinsä kauden aikana kolme kilpailua: The Playersin, Deutsche Bank Championshipin sekä European Tourin Scottish Openin.

PGA Tourilla hän sijoittui 21 startissaan kymmenen parhaan joukkoon seitsemän kertaa ja oli FedEx Cupin lopputuloksissa neljäs.

Juuri voittoja Fowlerilta on odotettu. Nuorisoidoliksi nousseen värikkään pelaajan lahjoja ei ole kyseenalaistettu, mutta kovien odotusten katteeksi on vaadittu onnistumisia, ei sulamisia, ja niitä Fowler pystyi kaudella 2015 ottamaan.

Maailmanlistalla Fowler nousi uran toistaiseksi korkeimpaan sijoitukseensa viidenneksi.

Vielä lokakuussa 2013 hänen sijoituksensa maailmanlistalla oli 32:s, vuosi sen jälkeen 10:s.

Kahden viime vuoden aikana Fowler on lunastanut häneen asetettuja odotuksia, mutta todellisten suurten joukkoon noustakseen häneltä odotetaan major-voittoa.

Lähelle Fowler pääsi jo vuonna 2014, kun keräsi majoreista sijoitukset 5, 2, 2 ja 3. Kuluvana vuonna majoreista tuomisina oli karsiutuminen, kaksi 30. sijaa ja parhaana 12:s sija Masterista.

Majoreiden lisäksi Fowler metsästää alkavalla kaudella paikkaa maansa Ryder Cup -joukkueeseen. Torstaina hänell avautuu erinomainen mahdollisuus ottaa ensimmäinen askel, sillä hän pelaa samassa ryhmässä Jimmy Walkerin ja 2016 Yhdysvaltojen Ryder Cup -joukkueen kapteenina toimivan Davis Loven III:n kanssa.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje