[11][17]

[11][17]

Fleetwoodille ensimmäinen voitto - Korhonen komeasti kymmenes

Tommy Fleetwood sinetöi voitollaan paikkansa ET:n finaalisarjaan. Kuva: All Over Press

Tommy Fleetwood voitti Skotlannin Perthshiressä pelatun Johnnie Walker Championshipin jännittävien vaiheiden jälkeen. Fleetwood, Stephen Gallacher ja Ricardo Gonzalez päätyivät 72 reiän jälkeen tasatulokseen 270 (-18) lyöntiä, mutta ensin mainittu ratkaisi pelin edukseen ensimmäisellä jatkoreiällä.

Kolmikosta Gallacher näytti jo pelanneen itsensä ulos voittotaistelusta tehtyään 11. reiällä triplabogin. Skotlantilainen ei kuitenkaan antanut periksi; hän punnersi sisääntulossa vielä kaksi birdietä ja viimeisellä reiällä upean eaglen.

Uusinnassa Gallacherin haaveet hautautuivat 18. reiän griinibunkkeriin, josta hän ei onnistunut saamaan palloaan kahdella reikään. Kun Gonzalez otti viheriön kantista vielä kolme puttia, jäi hyvän eagle-paikan päässä olleelle Fleetwoodille helppo tehtävä ratkaista kisa edukseen.

Gonzalez oli varsinaisella ”peliajalla” kaikkein lähimpänä voittoa, mutta argentiinalaisen hieno bunkkerilyönti 18:lla meni niukasti reiän ohi.

”Kahdella muulla kaverilla oli hieman epäonnea puttiensa kanssa”, 22-vuotias Fleetwood sanoi. ”Tämä on uskomatonta. Minulla ei ollut aiemmin edes Top 5 -sijoitusta ja yhtäkkiä olenkin voittaja.”

”Kisa oli niin tasainen ja tulostaululla todella ahdasta. Jos missasit lyönnin, menetit helposti kymmenen sijaa tuloksissa.”

Ricardo Gonzalez oli ratkaista pelin jo 72. reiällä. Kuva: All Over Press

Gallacher: Olen onnellinen, että pystyin pelaamaan

Ryder Cup -pisteiden kerääminen käynnistyy ensi viikolla Walesissa, Fleetwoodin kannalta yhden turnauksen verran myöhässä: ”Kunpa pisteiden keruu olisi alkanut viikkoa aikaisemmin, mutta Ryder Cupiin on vielä pitkä aika. Ryder Cup on yksi elämäni tavoitteista; sillä ei ole väliä pääsenkö sinne ensi vuonna tai joskus muulloin, kunhan vain pääsen.”

Gallacherin jääminen kotiturnauksen ulkopuolelle oli hiuskarvan varassa. Hän loukkasi selkäänsä pestessään autoa maanantaina, mutta sai itsensä pelikuntoiseksi.

”Olen onnellinen, että pystyin yleensäkin pelaamaan. Löin palloa todella hyvin, lukuun ottamatta lyhyitä rautoja. En oikein päässyt kunnolla lyöntiasentoon.”

Scott Henry ja Bernd Wiesberger (-17) jakoivat Perthshiressä neljättä sijaa.

Mikko Korhosen (-8) esitys Gleneaglesin PGA Centanary -kentällä pelatussa kilpailussa oli mainio. Hän sijoittui kovassa seurassa jaetulle kymmenennelle tilalle Richie Ramsayn, David Drysdalen ja Shane Lowryn kanssa. Korhonen nousi jatkokierroksilla tulosluettelossa yli 30 sijaa.

Selkävammojen takia kesällä 3-4 kisaa menettänyt Korhonen oli myös edellisessä ET:n kisassaan Moskovassa kymmenes.

<a href=Mikko Korhonen oli kahdella jälkimmäisellä kierroksella kisan toiseksi paras. Kuva: All Over Press" src="/wp-content/uploads/2013/08/13022816303283.jpg">

Mikko Korhonen oli kahdella jälkimmäisellä kierroksella kisan toiseksi paras. Kuva: All Over Press

Korhonen oli finaalikierrostaan kahdeksan reiän jälkeen parissa, mutta teki viimeisellä kymmenellä reiällä viisi birdietä. Näistä kolme tuli peräkkäin rei’illä 14-16. Tuloksen 67 lyönyttä Korhosta paremmin neljännellä kierroksella pelasi vain Argentiinan Emiliano Grillo. Nummelalainen oli kahdella viimeisellä kierroksella niin ikään koko pelaajakatraan toiseksi paras, edellään vain isäntämaan Stephen Gallacher.

”Sunnuntain kierroksen huippujakso osui rei’ille 14-16, joilla tein birkut. Keskimmäinen birdieputeista oli varsinainen ’norsuputti’ – 15 metrinen”, Korhonen sanoi.

”Kyllä tämä sijoitus tuntuu todella hyvältä, vaikka kärkeen jäikin vain neljä lyöntiä. Tästä kisasta pitää ottaa mukaan Walesin kisaan parhaat lyönnit ja itseluottamus”, Korhonen suunnitteli.

Samalla Gleneaglesin kentällä pelataan reilun vuoden kuluttua Ryder Cup, jonka karsinta käynnistyy tulevalla viikolla.

Korhonen kokosi Skotlannin turnauksessa mukavat 29 283 euron palkintorahat, joka on uran suurin yksittäinen summa. Onnistuneen viikonvaihteen ansiosta hänen kausitienestinsä nousivat yli 97 000 euron.

Euroopan kiertueella 110 rahalistalla parhaiten sijoittunutta saa automaattisesti kategorian ensi kaudelle. Tällä hetkellä 110. sijaa hallussaan pitävä Craig Lee on koonnut 178 182 euron ansiot.