Matt Fitzpatrick heitti Rory McIlroylle kovan haasteen Dubain finaalikisan avauspäivänä - Golfpiste.com

29.11.–6.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][3]
KilpailuaSuomalaista

29.11.–6.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][3]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Matt Fitzpatrick heitti Rory McIlroylle kovan haasteen Dubain finaalikisan avauspäivänä

Matt Fitzpatrick oli torstaina pienestä sairastelusta huolimatta kovassa iskussa. Kuva: Getty Images

Niin ikään kokonaiskilpailun voitosta taistelevan Ryan Foxin esitys oli ruosteinen.

Matt Fitzpatrick osoitti heti finaalin alkajaisiksi olevansa valmis taistelemaan DP World Tourin tämänvuotisen kokonaiskilpailun voitosta. Hän pelasi kauden päätösturnauksen ensimmäisellä kierroksella tuloksen 65 (-7), jolla englantilainen jakaa kärkipaikkaa maanmiehensä Tyrrell Hattonin kanssa.

U.S. Openin hallitseva mestari lähti torstaina komeasti porteista tehtyään välittömästi viisi peräkkäistä birdieä. Tämän jälkeen tahti tasaantui, ja bogeitta kierroksensa selvittäneelle Fitzpatrickille kirjattiin Earth Coursella vielä kaksi birdieä.

Vaikka maailmanlistan yhdeksikkö ei ole U.S. Openin ohella saavuttanut tänä vuonna muita ykköstiloja, on kausi sujunut hänen osaltaan mainiosti. Koossa on kaikkiaan 11 top 10 -sijoitusta, joista yhtä lukuun ottamatta kaikki ovat peräisin PGA Tourilta.

Kurkkukivusta ja yskästä kärsinyt Fitzpatrick oli tyytyväinen päivän suoritukseen.

”Osuin tänään 17 viheriöön, se oli merkittävä asia. Puttasin myös hyvin. Sanoin caddielleni Billylle (Foster) eilen, että ’enkös tehnyt neljä peräkkäistä birdieä alkuun, kun voitin täällä vuonna 2020’? Tämä nauratti meitä tänään neljännen birdien jälkeen, ja sitten tuli vielä viideskin peräkkäinen”, hän sanoi.

Sheffieldistä lähtöisin oleva Fitzpatrick tarvitsee viikonvaihteessa top 2 -sijoituksen omatakseen mahdollisuuden Race to Dubai -rankingin voittoon. Jos Fitzpatrick voittaa, mutta tämän hetken pistetilaston ykkönen Rory McIlroy tai Ryan Fox sijoittuvat kakkoseksi, vie kumpi tahansa kahdesta jälkimmäisestä kauden 2022 kuninkuuden.

Minulla ei ole aavistustakaan, miten he ovat pelanneet. Täällä on mentävä vain lyönti kerrallaan.

Mikäli Fitzpatrick itse on DP World Tour Championshipissä toinen, hän saa Harry Vardon Trophyn haltuunsa ainoastaan jos Fox ei voita ja McIlroy sijoittuu top 7:n ulkopuolelle.

Fitpatrick sanoi, ettei ollut lainkaan tietoinen McIlroyn ja Foxin tuloksista.

”Minulla ei ole aavistustakaan, miten he ovat pelanneet. Täällä on mentävä vain lyönti kerrallaan. Raffeista on syytä pysyä pois, muuten on lyöntien kontrollin kanssa vaikeaa.”

Erilaisin skenaarion myös Tommy Fleetwoodilla, Viktor Hovlandilla, Shane Lowrylla ja Adrian Meronkilla on mahdollisuutensa kokonaiskisan voittoon. Heistä tosin sijalla 33 olevan Lowryn (73) ja seitsemän pykälää alempana majailevan Hovlandin (74) toiveet hieman mutkistuivat tahmean avauskierroksen myötä.

Myös McIlroyn ja Foxin on saatava paremmin juonen päästä kiinni, mikäli Fitzpatrickin otteet Jumeirahin golfkeskuksessa jatkuvat samankaltaisina. Tässä tapauksessa pistelistan kärkikaksikon olisi suotavinta nousta toisella kierroksella britin kantaan tai ainakin lähituntumaan, jotta urakka ei muodostu viikonloppuna liian työlääksi.

Sijalla 22 oleva McIlroy (71) on jäänyt kuusi lyöntiä kärjestä, joten tekemistä riittää. Top 30:n ulkopuolelta nousua tavoittelevan Foxin (73) esityksessä ei avauspäivän perusteella ollut minkäänlaisia merkkejä siitä, että hän olisi valmis kamppailemaan himoitusta tittelistä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje