10. –17.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][24]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour

Ruuska, Collin ja Pakonen parhaiten liikkeelle FT-kauden avauksessa

Lauri Ruuska iloitsi kateissa olleen avauspelinsä löytymisestä. Naisten sarjaa johtavaa Sonja Pakosta ei vähäinen pelimäärä tuntunut liiemmin häiritsevän.

Lauri Ruuska ja Casimir Collin (69) jakavat ensimmäisen kierroksen jälkeen paalupaikkaa Nordcenterissä käynnistyneessä Finnish Tourin kilpailussa.

Hankalan viime kauden jälkeen takaisin parrasvaloihin tähyävä Ruuska oli tyytyväinen torstain suoritukseensa.

”Olin valmistautunut todella hyvin tähän kilpailuun. Tulin tänne kisapaikalle pari päivää aikaisemmin, ja ehdin treenata kunnolla jätkien kanssa. Sain myös hyviä vinkkejä Kimiltä (Kim Koivu) ja Docilta (Dominic Jones), jotka ovat pelanneet täällä paljon. Pelasin paljon aggressiivisemmin kuin aikaisemmin”, Ruuska sanoi.

”Viime vuonna draivi oli pelini heikkous, mutta nyt se on selkeä vahvuus, ja sain siitä paljon hyötyä tänään, kun pääsin lähestymään griinejä melko lyhyellä mailalla.”

Aleksi Myllymäki ja Tuomas Tuovinen jahtaavat kärkikaksikkoa lyönnin päässä.

Yhtenä suurena ennakkosuosikkina kilpailuun startannut Roope Kakko pelasi varsin maltillisen avauskierroksen. Kakko teki kierroksellaan kolme birdieä ja kolme bogia, ja tulokseksi tuli 72 lyöntiä. Se riittää tässä vaiheessa jaettuun viidenteen sijaan.

Vuoden ensimmäisessä kilpailussa Turkissa karsiutunut Kakko omaa vahvan kortin Challenge Tourille sekä rajoitetun pelioikeuden Euroopan kiertueelle.

Sonja Pakonen haki Pickalasta pelituntumaa ennen Nordcenterin turnausta. Kuva: Finnish Tour

”Nordcenterin kisa on osaltani tärkeää valmistautumista kahden seuraavan viikon aikana Portugalissa ja Italian Sisiliassa pidettäviin ET:n kisoihin”, Kakko sanoi.

”Pelissäni on hyviä osasia, joita koetan hioa yhteen FT:n tapahtumassa. Toivon kykeneväni hilaamaan itseni Portugalissa ja Sisiliassa kärjen tuntumaan ennen päätöspäivää ja nousemaan siitä voittotaistoon”, hän suunnitteli turnauksen alla.

”Tavoitteeni on saada viimeistään kaudelle 2018 pelioikeus Euroopan kiertueelle. Se on mahdollista vuoden 2015 malliin ansaita välittömästi voittamalla ET:n osakilpailu.”

Finnish Tour Opening -kilpailun naisten sarjan johdossa on Sonja Pakonen (71). Hänellä on kolmen lyönnin etumatka toisena olevaan Aura Golfin Elina Saksaan (+2). Anna Backman (+3) täydentää kärkikolmikon.

Oulussa golfkausi ei ole vielä alkanut, ja Pakonen laskeskeli, että torstain kierros oli hänelle kauden viides kotimaan viheriöillä.

”Tulin perjantaina tänne etelään, ja kävin Pickalassa pelaamassa, niin sai muutaman kierroksen alle. Vähän tässä tasoitusta annetaan muille pelaajille, mutta toisaalta nyt pystyin pelaamaan rennosti ja ilman paineita, kun odotukset eivät olleet niin korkealla”, Pakonen myönsi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje