23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista

23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour

Helpottunut Ruuska palasi voittojen tielle, Backman naisten sarjassa tyrmäävän ylivoimainen

Heikon kauden viime vuonna pelannut Lauri Ruuska iloitsi pystyttyään esittämään pitkästä aikaa laatugolfia. Anna Backman oli kuin toiselta planeetalta kovimpiin kilpakumppaneihinsa nähden.

Kauden ensimmäinen Finnish Tourin osakilpailu Nordcenter Golf & Country Clubilla päättyi Lauri Ruuskan (-5) ja Anna Backmanin (par) voittoihin. Ruuska jätti toiseksi sijoittuneen Jaakko Mäkitalon kolmen lyönnin päähän. Backman oli puolestaan naisten kisassa täysin omaa luokkaansa, kun eroa Emmi Jalkaseen kertyi peräti 14 lyöntiä.

Ruuska oli kilpailun jälkeen helpottunut, ja voitto maistui hyvältä.

”Vihdoinkin! On pitkä aika siitä, kun on edellisen kerran päässyt pelaamaan voitosta. Omasta mielestäni hallitsin homman kuitenkin hyvin, vaikka siellä olikin välillä vaikeaa. Varsinkin loppuun olen tyytyväinen, kun sain tehtyä siihen kaksi hyvää paria”, Ruuska analysoi peliään.

Suurin taistelu kentällä oli ehdottomasti itseäni vastaan. Tuollaisen viime kauden jälkeen oli hienoa näyttää itselleen, että pystyy pelaamaan tuollaista peliä ja voittamaan. Tämä oli kovan työn tulos. – Lauri Ruuska

Palkintojenjaossa 2650 euron voittoshekin vastaanottanut Ruuska jakoi kiitoksia moneen suuntaan, mutta isoimmat kiitokset hän osoitti uudelle valmentajalleen David Da Silvalle ja Season Golf Academyn harjoituskavereilleen.

Kakkoseksi sijoittunut Mäkitalo harmitteli, kun ei pystynyt antamaan Ruuskalle tiukempaa vastusta loppureikien aikana.

”Täytyy sanoa, että olen vähän pettynyt. Olisi pitänyt pystyä antamaan Laurille enemmän painetta. Päästin pojan vähän liian helpolla. Tein kaksi tyhmää bogia loppuun, ja siihen 17. reiän bogiin se lopulta ratkesi”, hän sanoi.

”Kannatti kyllä tulla pelaamaan tänne. On se mikä kilpailu tahansa, niin siellä kärkitiloista pelaaminen on aina erilaista kuin pelkkä harjoituskierroksen pelaaminen”, tyypillisesti Challenge Tourilla pelaava Mäkitalo jatkoi.

Anna Backmanin 14 lyönnin voitto on yksi ylivoimaisimmista koko Finnish Tourin historiassa. Kuva: Finnish Tour

Kolmanneksi sijoittui kilpailun paras amatööri, Nevas Golfin Matias Honkala (-1). Päätöspäivän parhaan kierrostuloksen (68) pelannut Peter Erofejeff jakoi Gumbölen Kalle Sneckin kanssa neljännen sijan.

Miesten kilpailussa nähtiin myös hole in one, kun kokenut Tuomas Tuovinen iski pallonsa Fream-kentän 16. reiällä yhdellä lyönnillä kuppiin.

Naisten sarjaa suvereenisti hallinneen Anna Backmanin menestysresepti Nordcenterissä oli vahva lyöntipeli.

”Löin todella hyvin koko päivän. Jos olisin putannut vähän paremmin, tulos olisi ollut vieläkin parempi. Peli oli aika samanlaista kuin eilen”, Backman sanoi.

Nordcenterin Freamia pidetään yhtenä parhaista kilpailukentistä Suomessa. Backman oli samaa mieltä.

”Tämä on minun mielestä todella hyvä kisakenttä. Täällä on sopivasti noita lyhyempiä väyliä, joissa pääsee yrittämään birdiejä, mutta myös sitten pidempiä väyliä, joissa pitää olla tarkkana.”

Emmi Jalkasen, Hannele Mikkolan ja Daniella Barrettin kamppailu kakkossijasta oli tiukka. Mikkola ja Barrett joutuivat lopulta antamaan ensin mainitulle lyönnillä periksi.

Finnish Tour jatkuu kahden viikon kuluttua Alastaro Golfissa. Sekä Ruuska että Backman vahvistivat olevansa mukana myös siellä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje