23.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][40]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour

Finnish Tourin kautta jaettavien CT:n villien korttien määrä vähenemässä?

Finnish Tourilla pelataan todennäköisesti jatkossakin Challenge Tourin villeistä korteista. Jatkossa kortteja saattaa kuitenkin olla jaossa nykyistä pienempi määrä.

Kotimaisen pääkiertue Finnish Tourin rahalistan kolmelle parhaalle miehelle jaettiin viime kauden päätteeksi kullekin kahdeksan villiä korttia Challenge Tourin kilpailuihin. Vierumäki Finnish Challengen lisäksi pelaajat – Mikael Salminen, Lauri Ruuska ja Peter Erofejeff – saavat kutsun seitsemään CT:n kisaan kauden aikana.

Tällä kaudella FT:n kautta jaettavien korttien määrä saattaa tippua.

Finnish Tourin kannalta porkkana on elintärkeä, sillä villien korttien ansiosta kiertue on aidosti väylä eteenpäin. Kiertueen houkuttelevuus vähentyi 2010-luvulla, kunnes Vierumäki Finnish Challengen promoottori Jan Ruoho kortteineen pyyhälsi apuun.

Finnish Tour on yhä löyhästi osa pohjoismaista Nordic Leagueta, mutta kiertueen pelaaminen on kallista pienten palkintorahojen takia. Siinä missä ruotsalaiset, tanskalaiset ja norjalaiset pelaajat voivat hurauttaa kisapaikalle autolla, on suomalaispelaajien hypättävä lentokoneeseen tai lauttaan, koska pääosa kilpailuista pelataan Tanskassa ja Ruotsissa.

Nordic Leaguen kautta on mahdollista ansaita pelioikeus Challange Tourille, mutta edullisempaa on yrittää samaa Finnish Tourin kautta.

Ruoho tunnistaa CT:n vlillien korttien arvon FT:lle ja haluaa pitää kiinni yhteistyömallista, vaikka kortteja jatkossa jaettaisiinkin vähemmän.

”Näen sen kotimaisen pääkiertueen arvon kannalta tärkeänä. Malli voi kuitenkin olla jatkossa joku toinen. Meidän täytyy miettiä tilanne Vierumäen suhteen taloudellisessakin mielessä tarkkaan, ennen kuin voimme sitoutua tähän”, Ruoho sanoo.

Yksi realistinen skenaario on se, että kortteja ei enää jaeta FT:n kautta 24:ää, vaan porrastetusti siten, että voittaja saa täydet kahdeksan, kakkonen ja kolmonen hieman vähemmän.

”Vuoden 2019 osalta käydään neuvotteluja parhaillaan. Tavoite on saada kevään aikana saada sovittua jatkosta ja toivottavasti useammalle vuodelle”, Ruoho kertoo.

Korttirumbaa

Jan Ruoho saa käyttöönsä 50 villiä korttia Challenge Tourin. Ne merkitsevät Ruoholle melkoista lisätyötä.

Käytännössä Ruohon tehtäväksi jää lähetellä sähköpostia toisille promoottoreille ja sopia korttien vaihdoista kilpailuiden kesken niin sanotusti päittäin tai muunlaisilla järjestelyillä. Saattaa kuulostaa yksinkertaiselta, mutta on työlästä ja aikaavievää.

Tämän lisäksi Ruoho hoitaa suomalaispelaajien ilmoittautumiset kilpailuihin.

”Yritän aina saada neljä, jotta saan kortin kaikille suomalaisille pelaajille. Moni promoottori haluaa vaihtaa kuitenkin vain kaksi tai kolme korttia”, hän kertoo.

”Kaikki suomalaiset pelaajat haluavat saada alkukauteen painottuvan kalenterin. Yritän saada kortit jaettua tasaisesti, jotta jokainen pelaaja saa kilpailuita tasaisesti”, Ruoho sanoo.

Ruohon saamista villeistä korteista 24 on jyvitetty kotimaisen pääkiertue Finnish Tourin rahalistan kolmelle parhaalle pelaajalle. Lisäksi Vierumäki ja Ruoho on tehnyt pitkään yhteistyötä Antti Ahokkaan kanssa, joka saa niin ikään käyttöönsä useita villejä kortteja.

Useita kortteja kuluu kotikisan pelioikeuksiin, sillä kotimaisista pelaajista moni pääsee mittaamaan tasonsa Vierumäelle vain Ruohon myöntämän villin kortin turvin. Esimerkiksi tänä vuonna kolme korttia jaetaan suomalaisille amatööripelaajille Golfliiton ja päävalmentajan harkinnan mukaan.

Ruohon mukaan Golfliiton panos kisan läpiviennissä on merkittävä ja kortit eräänlainen kädenojennus tuosta avusta.

Korttirumban ansiosta Vierumäki Finnish Challengen parhaalle suomalaisammattilaiselle on tänä vuonna tarjolla kutsu elokuun puolivälissä pelattavaan Euroopan kiertueen kisaohjelmaan kuuluvaan Nordea Mastersiin Ruotsiin.

Juttua päivitetty kello 19.53.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

  • Iron Mike says:

    Finnish Tour ei ole enää vuosikausiin ollut edes löyhästi osa Nordic Golf Leagueta. Se on erittäin huono asia suomalaisille pelaajille, sillä pelaaminen Finnish Tourilla tarkoittaa käytännössä sitä, että pelaaja ei voi panostaa kunnolla Nordic Leagueen. NL-pisteitä jaetaan ainoastaan virallisista NL-kisoista ja Suomessa on viime vuosien aikana pelattu yksi kisa per vuosi ja kyseinen kisa on golfliiton pyörittämä eikä kuulu Finnish Tourin kalenteriin.