Finnish Tour käynnistyy sunnuntaina - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf

Finnish Tour käynnistyy sunnuntaina

Juuso Kahlos sijoittui viime kaudella FT:n rankingissa kakkoseksi.

Kauden 2014 ensimmäinen Finnish Tourin -kilpailu starttaa sunnuntaina Vanajanlinnassa. Audi Finnish Tour Opening -turnauksessa on mukana miesten lähes koko amatöörikärki, toimiihan kisa näytönpaikkana myöhemmin kesällä samalla kentällä pelattavaa EM-joukkueturnausta ajatellen.

Finnish Tourin kalenterissa on kaikkiaan kahdeksan turnausta, joista kesäkuun puolivälissä pelattavat Peuramaan kilpailu sekä HLR Ladies Challenge ovat erilliset miehille ja naisille tarkoitetut turnaukset.

Vanajanlinnan kisaa seuraa kolme turnausta kesäkuussa sekä kiertueen ainoa SM-statuksen omaava reikäpelimestaruusturnaus heinäkuun alussa. Tämän jälkeen edessä on lähes kahden kuukauden tauko, kiertueen jatkuessa elokuun viimeisinä päivinä Paltamossa.

Pickalan turnaus saa vuoronsa syyskuun ensimmäisellä viikolla, kunnes Finnish Tour 2014 huipentuu kuun puolivälissä pelattavaan Vuosaaren finaaliturnaukseen.

”Minulla on vahva usko, että tästä tulee hyvä kausi. Uusi pääyhteistyökumppani Audi on todella iso asia, ja muutenkin yhteiskumppaneiden kanssa asiat ovat hyvällä mallilla”, Finnish Tourin kiertuepäällikkö Markus Ervasti sanoo.

”Odotan kokeneilta ammattilaisjyriltä vahvoja näyttöjä, mutta myös nuorilta amatööreiltä on odotettavissa kovia tuloksia. Jos meinaa menestyä isommilla kiertueilla, on noustava selkeäksi menestyjäksi FT:llä.”

Amatööreistä suurimmat menestyssuosikit Vanajanlinnassa ovat miesten maajoukkueryhmään kuuluvat AlbertEckhardt, Juuso Kahlos, Kristian Kulokorpi, Miki Kuronen, Erik Myllymäki ja kiertueen rankingin kaudella 2013 voittanut Lauri Ruuska. Ammattilaisista eturivin kaartia edustavat muun muassa Joonas Granberg sekä Janne Kaske.

Naisten sarjan suosikinviittaa kantavat harteillaan Matilda Castrén, Karina Kukkonen, Jenna Mäihäniemi, Sandra Salonen sekä viime vuonna vain 14-vuotiaana Erkko Trophyn voittanut AnnaBackman.

Amatöörien maailmanlistalla sijalla 32 oleva Castrén pelasi onnistuneen kauden yliopistojoukkueessaan Floridassa: ”Tuli treenattua paljon hyvissä olosuhteissa, mikä on varmasti avaintekijä kehitykselle. Tuntuu, että peli kehittyi eniten putin osalta, ja sen seurauksena myös olo tuntuu itsevarmemmalta pelatessa.”

Kommentit: FT:n tiedote

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje