Finnish International Junior Championship vauhtiin Vierumäellä - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Finnish International Junior Championship vauhtiin Vierumäellä

Anna Backman aloitti Vierumäen kansainvälisen turnauksen upeasti. Kuva: Juha Taskinen

Finnish International Junior Championship pelataan tänä vuonna Vierumäen Cooke-kentällä ja mukana on kaikkiaan 162 pelaajaa kahdestatoista eri maasta. Ulkomaalaisia heistä on 52. Kilpailu pelataan neljässä eri sarjassa: pojat ja tytöt alle 16 sekä pojat ja tytöt alle 14. Samassa kilpailussa ratkotaan myös näiden ikäluokkien Suomen mestaruudet.

16-vuotiaiden poikien sarjassa vahvimmin kilpailun aloitti suomalaiskaksikko Oliver Lindell ja Sami Välimäki. Kaksikon tulos 71 alittaa kentän parin yhdellä lyönnillä.

”Nyt on ensimmäinen kierros takana ja hyvin ollaan pelissä mukana. Ja kun pelaa kilpailussa alle parin, voi olla tyytyväinen, vaikka kentälle tänään muutama lyönti vielä jäikin” totesi Nokian River Golfia edustava Välimäki.

Välimäen kierroksen kohokohta oli väylälle yhdeksän syntynyt upea eagle.

”Löin siinä avauksen keskelle väylää, josta sitten jatkoin lähestymiseni neljään metriin. Siitä sitten putti sisään”, kertasi viime vuonna kilpailussa kolmanneksi sijoittunut Välimäki.

”Se olikin upea putti”, komppasi Oliver Lindell vieressä. Suomen Golfliiton liittovalmennusryhmään kuuluva kaksikko on pelannut ja harjoitellut paljon yhdessä, joten kannustaminen ja tsemppaaminen kuuluu asiaan myös kilpailukierroksella.

”Samin kanssa on mukava heittää läppää. Peli on rennompaa, eikä tule jännitettyä turhaan. Ja sen verran tässä ollaan herrasmiehiä, että voitostakin voidaan tilaisuuden tullen taistella ilman vahingoniloa kaverin lyhyestä putista.”

Omaan peliinsä ei viimevuotista voittoaan puolustava Lindell ollut aivan tyytyväinen.

”Kokonaisuuteen kyllä, mutta tupla ja bogey peräkkäisille väylille heti takaysin alussa jättivät vähän hampaan koloon. Onneksi homma ei kuitenkaan lähtenyt ihan lapasesta ja sain paikattua ne seuraavan väylän birdiellä”, summasi Lindell.

Kolmantena on Islannin Gisli Sveinbergsson paria sivuavalla tuloksellaan 72.

Vanhempien tyttöjen sarjassa avauskierroksen parhaaksi nousi Espoon Golfseuran Sandra Salonen. Salosen tuloskorttiin kirjattiin yksi tuplabogey, kaksi bogeyta sekä kolme birdietä, jotka kaikki birdietä syntyivät tärkeisiin paikkoihin.

”Etuysi oli aika vaikeaa, mutta takaysillä pääsin jälleen peliin mukaan. Ysin ja kympin birdiet antoivat kivasti lisää virtaa ja viimeisen väylän birdie lupaa toivottavasti hyvää huomiselle”, summasi viimevuotista voittoaan puolustava Salonen.

”Pidän kovasti kentästä, mutta tarkkana täällä saa olla. Viheriöt ovat aika kovat, joten lähestymislyönnit ja mailan valinnat vaativat tarkkuutta”, jatkoi torstaina jo kello 7.30 kierrokselleen starttaava Salonen.

Toista sijaa kahden lyönnin päässä Salosesta jakavat Sveitsin Azelia Meichtry sekä
suomalaiset Sofia Siivola ja Jasmine Piltz.

Päivän parhaasta tuloksesta vastasi 14-vuotiaiden tyttöjen sarjassa pelannut Anna Backman. Päivän ensimmäisessä ryhmässä, jo klo 7.30 kierrokselleen lähtenyt Backman näytti muille kaapinpaikan pelaamalla virheettömästi 68 (-4) lyönnin kierroksen.

”Lyön palloa kohtuullisen pitkälle, joten kenttänä tämä Cooke sopii itselleni viimevuotista Classicia paremmin. Viheriöt olivat aika liukkaat, mutta eilen Talent-ryhmän kanssa tekemästämme pituuskontrolliharjoituksesta oli tänään hyötyä”, kiitteli kierroksellaan vain 28 kertaa putteriaan käyttänyt Backman.

Backmanin johto toisena olevaan Ruotsin Frida Kinhultiin (75, +3) on ensimmäisen kierroksen jälkeen jo seitsemän lyöntiä. Se ei kuitenkaan vaikuta asikkalalaista Kanavagolfia edustavan Annan keskiviikon pelikirjaan mitenkään.

”Lähden huomenna, kuten tänäänkin, vain lyömään palloa väylälle ja siitä sitten viheriölle”, suunnitteli avauskierroksellaan kuudesti väylälle osunut Backman. Lähestymislyönnit viheriölle sijaan onnistuvat viimevuonna kilpailussa kolmanneksi sijoittuneelta Annalta sataprosenttisesti.

Ruotsalaispanosta täydentää kolmantena olevat Beatrice Wallin (76, +4)

Nuorempien poikien sarjassa tahtipuikkoa heiluttaa Salo Golfin Jere Järvinen tuloksellaan 71 (-1). Lyönnin päässä toisena golfaa Ruotsin David Nyfjäll. Kolmantena on Porin Golfkerhoa edustava Aleksi Sävelä 73, (+1).

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)