10.–17.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[3][2]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Finnish Challenge kutsuu tulevaisuuden tähtiä

Robert MacIntyre uusi vuosi sitten Vierumäellä voitosta Kim Koivun kanssa. Sunnuntaina hän sijoittui kuudenneksi The Openissa. Vierumäellä nähdään tänäkin vuonna useita tulevaisuuden nimiä kotimaasta ja maailmalta.

Vierumäki Finnish Challenge pelataan 1.–4. elokuuta jo neljännen kerran. Jatkuvuutta on omalta osaltaan ollut varmistamassa Suomen Golfliitto, joka viime vuoden lopulla lähti mukaan kilpailun pääyhteistyökumppaniksi.

Kentällä nähdään tasokas osallistujajoukko. Hyvä esimerkki on Kim Koivulle viimekertaisen uusinnan hävinnyt Skotlannin Robert MacIntyre, joka ylsi viime viikonloppuna Open Championshipissä hienosti jaetulle kuudennelle sijalle komeasti sujuneen kauden jatkoksi.

Palkintosumma on täksi vuodeksi nostettu 200 000 euroon. Kilpailun vetovoimaa on omiaan lisäämään myös se, että Vierumäen kilpailua tähän asti edeltänyttä Ruotsin osakilpailua ei tänä vuonna pelata.

Suomalaisittain odotuksia nosti sopivasti mm. Oliver Lindell, joka saapuu Vierumäelle vyöllään neljäs sija viime viikonloppuna pelatusta Challenge Tourin kilpailusta Itävallasta. Myös Antti Ahokas on onnistunut pariin kertaan CT:llä, jossa hän taisteli alkukaudesta jopa osakilpailuvoitosta.

Lauri Ruuska ja Sami Välimäki ovat pelanneet vahvaa kautta satelliittikiertueilla. Välimäki oli amatöörinä koko kilpailun paras suomalainen kesällä 2017. Tänäkin vuonna Vierumäellä nähdään vahva amatööririntama tuoreen Suomen mestarin Ilari Saulon johdolla.

Pelikentille palannut, PGA:n tämänkesäinen mestari Joonas Granberg on musta hevonen ja kentällä nähdään myös Roope Kakko, Aleksi Myllymäki ja Aasian kenttiä päätyönään kiertävä Teemu Putkonen.

Suomen Golfliitto hallinnoi vahvistuneen kumppanuuden myötä kilpailun kautta järjestyviä kutsuja kahta lukuun ottamatta. Vierumäen hallinnoimista niin sanotuista villeistä korteista toinen on varattu maanantaikarsinnan voittajalle. Toinen menee yhdysvaltalaiselle Joe Cooperille, jolle Teemu Selänne ja Marko ”Makke” Martikainen ovat halunneet järjestää näytön paikan.

Selänne on ilahtunut mahdollisuudesta kädenojennukseen ystävälle.

”Me olemme Joen kanssa Yhdysvalloissa saman klubin jäseniä ja pelailleet parisen vuotta yhdessä. Hän on nuori kaveri, noin 25-vuotias, ja kiertänyt jonkin verran Mackenzie Touria Kanadassa. Paras sijoitus on jaettu kahdeksas tila”, Selänne kertoo.

Selänne kertoo uskovansa vankasti yli 300-metrisiä avauksia lyövän vasuriystävänsä potentiaaliin. Cooperin Selänne sanoo tarttuneen hanakasti tarjoutuneeseen tilaisuuteen.

”Golf on niin herkkä laji, että tilaisuutta ei aina onnistu käyttämään, vaikka kaikki edellytykset olisivat olemassa kuten Joella. Parhaimmillaan hän pystyy pelaamaan todella alhaisia tuloksia, mutta sekaan on väärällä hetkellä lipsahtanut myös reilusti yli 70 lyönnin tuloksia. Yleensä Joe pelaa sitä paremmin, mitä pitempi kenttä on kyseessä.”

Vierumäki Finnish Challengen jatkoa Selänne pitää erittäin tärkeänä kotimaisen kilpagolfin kehittämisen näkökulmasta.

”On hienoa, että tämän tason kilpailu on pelattu Vierumäellä jo kolmesti. Tuntuu hyvältä päästä antamaan oma panos kilpailun taloudellisten edellytysten turvaamiseen.”

Selänne on yhdessä Martikaisen kanssa tuomassa keskiviikon pro-amiin useita jääkiekkoilijoita. Yksinumeroisella tasoituksella jo pitkään pelannut Finnish Flash on itse luonnollisesti mukana.

”Vaikka Vierumäellä on jääkiekon merkeissä tullut vietettyä runsaasti aikaa, Cooke Course on itseltäni toistaiseksi vielä kokematta. Mukava päästä testaamaan kenttä kilpailukunnossa.”

Suomen Urheiluopiston kokonaisuuden ainutlaatuisuutta Selänne intoutuu vuolaasti kehumaan.

”Vierumäki on fantastinen paikka. Ei yhtä monipuolisia fasiliteetteja löydy Euroopasta mistään muualta.”

Kilpailutapahtuma on pääsymaksuton. Ratkaisuhetket voi katsoa lauantaina ja sunnuntaina myös TV:stä. TV2 näyttää kumpanakin päivänä puolen tunnin koostelähetyksen päivän tapahtumista kello 22.00 alkaen.

Lähde: Tiedote

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje