Finaalipaikasta taistelevalla Kakolla vahva nousu Challenge Tourilla - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Finaalipaikasta taistelevalla Kakolla vahva nousu Challenge Tourilla

Roope Kakko lähtee viikonlopun kierroksille nöyrästi reikä ja lyönti kerrallaan. Kuva: Getty Images

Myös Lauri Ruuska ylsi Espanjan turnauksen jatkokierroksille.

Roope Kakko oli loistavassa iskussa Espanjan Gironassa jatkuneen haastajakiertueen kilpailun toisena päivänä. Kakko iski perjantain nousujohteisella kierroksella tuloksen 66, ja nousi top 60:n ulkopuolelta jaetulle 22. sijalle, kolmen lyönnin päähän seitsemättä sijaa jakavista pelaajista.

Espoolaisen peliesitys oli vakuuttava, sillä hänen korttiinsa ei merkitty yhtään paria heikompaa reikätulosta. Viidestä birdiestä neljä syntyi Emporda Golfin kentän takaysillä.

”Huomenna vain mahdollisimman hyvä rundi ja sunnuntaina toinen samanlainen. Tavoite on luonnollisesti nousta viikonlopun aikana listoilla mahdollisimman korkealle”, Kakko sanoi.

”Pelaamalla se nousu täytyy kuitenkin tehdä. Ei ole mitään taikasanoja. Nöyrää pelaamista reikä ja lyönti kerrallaan hyvällä fokuksella, mutta pilke silmäkulmassa.”

Road to Mallorca -listalla sijalla 54 olevalle Kakolle kunnon onnistuminen tällä viikolla olisi tärkeää, sillä hän taistelee pääsystä marraskuun alussa pelattavaan kiertueen finaaliturnaukseen, johon otetaan rankingin 45 parasta. Kauden päätöskisaa ennen Challenge Tourilla pelataan vielä yksi kilpailu.

Sijaa 44 jakava Lauri Ruuska (-3) pamautti ensimmäisellä kenttäpuoliskolla neljä birdieä, mutta lento ei kantanut takaysille (1–9): kolmea bogia seurasi viimeisellä reiällä tullut birdie, joka osoittautui jatkopaikan kannalta elintärkeäksi.

Matias Honkala (-2) jäi täpärästi karsintaviivan väärälle puolelle, vaikka sai värkättyä 69 lyönnin kierroksen loppuun kaksi birdieä.

Englannin Andrew Wilson ja Ranskan Julien Brun jakavat Emporda Challengen kärkipaikkaa tilanteessa -12.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje